fbpx

Mini-lift

Volumeverlies in het gezicht kan ontstaan door zogenaamde hamsterwangen, een slapper wordende kaaklijn en hangende mondhoeken. U kunt hierdoor het gevoel krijgen dat u er ouder of vermoeider uit ziet dan u in werkelijkheid bent. Als u niets voelt voor een ingrijpende klassieke facelift, dan kunt u zich laten informeren over een mini-lift die steeds vaker door mannen en vrouwen van tussen de 40 en 50 jaar wordt ondergaan. Een mini-lift is met name geschikt bij de eerste verouderingsverschijnselen van uw gezichtshuid.

mini-lift
Mini-lift.
Welke mogelijkheden heeft een mini-lift?

In de voorbereidende fase op een cosmetische ingreep wilt u zoveel mogelijk te weten komen over een mini-lift en wat dit voor u kan betekenen. De meeste mensen die voor deze behandeling in aanmerking komen, zijn gemiddeld tussen de 40 en 50 jaar. Deze leeftijdsgroep krijgt voor het eerst te maken met de zichtbare verschijnselen van een ouder wordend gezicht. De eerste lijnen, rimpels en plooien ontstaan op deze leeftijd. Een mini-lift kan dan als behandeling worden gekozen. De mini-lift geeft goede, zichtbare resultaten. De resultaten zijn echter niet extreem, zoals bij een klassieke facelift vaak wel het geval is. Dankzij deze ingreep kan uw huid er jonger uitzien en uw gezicht houdt de eigen natuurlijke uitstraling. Een cosmetisch chirurg zal tijdens de behandeling het oppervlakkige huidweefsel boven uw kaaklijn liften. De behandeling kan met behulp van een plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Zijn de ouderdomsverschijnselen al enige tijd zichtbaar, dan kan het zijn dat een mini-lift niet langer een geschikte behandeling is. Een chirurg zal u dan attent maken op andere cosmetische ingrepen.

De mini-lift behandeling

De uiteindelijke ingreep zelf wordt voorafgegaan door een eerste consult bij de plastisch chirurg. Deze doorloopt samen met u uw wensen, verwachtingen en vragen op het gebied van een mini-lift. Afhankelijk hiervan bepaalt de chirurg of u in aanmerking komt voor de behandeling. Ook worden de verschillen met andere cosmetische behandelingen doorgenomen. De chirurg zal een persoonlijk behandelplan samenstellen, waarbij ook de nazorg is inbegrepen. In het eerste consult wordt uw medische verleden besproken, net zoals eventueel medicijngebruik en uw algemene gezondheidstoestand.

Verwachtingen en resultaten van een mini-lift

Op de dag van de ingreep zal de plastisch chirurg eerst markeringen op uw gezicht aanbrengen. Dit is vooraf met u besproken. Afhankelijk van uw eigen verzoek kan worden gewerkt met een algehele narcose of een plaatselijke verdoving. Er wordt gewerkt via een kleine incisie bij uw oor. Een bepaald gedeelte van de huid wordt losgemaakt van onderliggende weefsels, waarna de huid richting uw oor wordt ‘getrokken’. De overtollig geworden huid wordt weggesneden en de incisie wordt gehecht. De totale duur van de ingreep ligt tussen 1,5 à 2 uur.
Nadat u tijd heeft gehad om bij te komen van de operatie, mag u de kliniek dezelfde dag weer verlaten. Na de mini-lift is het noodzakelijk uw hoofd te ondersteunen met een aangelegd drukverband. Dit gaat eventuele zwellingen en bloeduitstortingen zoveel mogelijk tegen. Zwellingen en bloeduitstortingen die ontstaan, verdwijnen doorgaans binnen een week na de ingreep vanzelf. De resultaten van een mini-lift zijn permanent. Het is echter wel belangrijk om uzelf te realiseren dat het verouderingsproces gewoon doorgaat. Dit neemt niet weg dat uw gezicht zo’n 10 jaar na de mini-lift nog altijd zichtbare effecten heeft. Door tips en leefregels die door de kliniek aan u worden verstrekt op te volgen, kunt u de resultaten positief beïnvloeden. Zo heeft roken een negatief effect op onder meer de bloedvaten. Roken vla voor de mini-lift kan als gevolg hebben dat de operatiewonden minder goed genezen. Met een paar kleine aanpassingen wordt een herstelperiode tot een minimum beperkt en heeft u weer een stralend gezicht.

Mini-lift FAQ – veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een mini-lift. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat houdt een mini-lift in?
Een minder ingrijpend alternatief voor de klassieke facelift, dat is wat de min-lift inhoudt. De ingreep richt zich op de wangen en de kaaklijn. De mini-lift verfrist uw gezichtsuitdrukking en geeft u een jeugdige uitstraling.

2. Wat is het verschil met een klassieke facelift?
Bij een klassieke facelift wordt het gezicht volledige gelift. Het is een ingrijpende cosmetische operatie die onder narcose plaatsvindt. De minilift, ook wel S-lift genoemd, lift het middelste en onderste gedeelte van uw gezicht, dit samen met uw kaaklijn. In vergelijking met de klassieke facelift is het een minder ingrijpende operatie, verloopt het herstel uitermate vlot en zijn de resultaten zeer natuurlijk.

3. Hoe wordt de mini-lift toegepast?
De ingreep wordt meestal onder plaatselijke verdovingen uitgevoerd, een volledige narcose is overbodig. Wilt u de ingreep als zodanig niet ‘meemaken’, dan kan eventueel sedatie of een roesje overwogen worden.

4. Hoe lang duurt een mini-lift?
De gemiddelde behandelduur is 1,5 tot 2,5 uur.

5. Is een mini-lift pijnlijk?
Door de verdovingen merkt of voelt u niets van de ingreep. Achteraf kan napijn of een trekkerig gevoel ontstaan. Dit is een normaal verschijnsel dat vanzelf afneemt. Als u veel pijn heeft kan een pijnstiller, paracetamol, gebruikt worden.

6. Hoe zie ik eruit na een mini-lift?
Als gevolg van de ingreep is uw gezicht gezwollen en kunnen zowel rode als blauwe verkleuringen zichtbaar zijn. Deze verschijnselen zorgen ervoor dat uw gezicht er niet echt toonbaar uitziet, ze zijn echter tijdelijk van aard. Een week tot tien dagen na de mini-lift is het merendeel van de zwellingen en verkleuringen sterk afgenomen.

7. Zijn de resultaten direct zichtbaar?
Nee, uw gezicht is na de mini-lift gezwollen en vertoont verkleuringen. Het duurt een aantal weken, voordat de verbeterde gezichtscontour zichtbaar wordt. Na een aantal maanden zijn de resultaten goed te zien. De resultaten ontwikkelen zich lange tijd door, pas na een jaar kan het eindresultaat beoordeeld worden.

8. Houd ik grote, zichtbare littekens over aan een mini-lift?
Nee, littekens zijn meestal onzichtbaar in de huid aanwezig. De cosmetisch arts maakt kleine incisies in uw haargrens en in de huidplooien van een oor. Kort na de behandeling vallen de littekens op door hun rode verkleuring. U zult echter zien dat met het verstrijken van de tijd deze intensiteit sterk afneemt en het littekenweefsel de kleur aanneemt van de omliggende huid. Gun littekens voldoende tijd om tot rust te komen.

9. Kan ik eten na een mini-lift?
Na de mini-lift is het mogelijk dat u uw mond minder ver kunt openen dan gebruikelijk. Geadviseerd wordt om uw voeding hier de eerste week op aan te passen. Kies voor minder hard voedsel, dat makkelijker te kauwen is. Ook tandenpoetsen kan de eerste week wat moeizaam zijn.

10. Hoe snel kan ik weer aan het werk?
Ondanks het feit dat een mini-lift minder ingrijpend is dan een klassieke facelift, is het belangrijk om uw lichaam te laten herstellen van de ingreep. Doe het zeker 1 tot 2 weken rustig aan, waarbij tillen, bukken en zware inspanningen worden afgeraden. Overleg met de cosmetisch arts wanneer u weer volledig aan het werk kunt, dit hangt onder meer af van de aard van uw werkzaamheden.

11. Mag ik sporten na een mini-lift?
Afhankelijk van de intensiteit van de sport die u doet, wacht u hier ook minimaal 2 weken mee. Wilt u echter zwemmen of naar de sauna, dan geldt een periode van 6 weken. Bent u niet
zeker van hetgeen mogelijk is, vraag dan altijd om advies aan de arts.

12. Kan ik een kostenvergoeding aanvragen bij mijn zorgverzekeraar?
Het aanvragen van een kostenvergoeding is altijd mogelijk. De kans dat de aanvraag wordt toegewezen, is echter helaas zeer klein. De mini-lift is een cosmetische ingreep waar doorgaans geen vergoeding voor wordt verstrekt.

13. Kan ik de kosten in termijnen betalen?
Ja. Acura Medisch Centrum kan u, indien gewenst, in contact brengen met een gespecialiseerde kredietverstrekker. Het aangaan van een krediet betekent dat u inzage in uw financiële situatie dient te verstrekken, bovendien bent u een kredietmaatschappij onder meer rentekosten verschuldigd. Dit maakt dat de totaalprijs duurder wordt. Bedenk vooraf ook goed wat de consequenties zijn als u bijvoorbeeld door ziekte langdurig thuis komt te zitten of als u onverwachts uw baan verliest.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu