fbpx

Nadelen fillers

Wat zijn de voordelen en nadelen van fillers? Zonder rimpels of met vollere lippen de kliniek uitlopen. Na een filler behandeling ziet uw gezicht er jonger uit en van bijwerkingen is vrijwel nooit sprake. Fillers zijn een ideale oplossing voor het opvullen van rimpels en lijntjes. Toch zijn fillers niet alleen leuk en makkelijk. De nadelen fillers zijn net zo belangrijk als de voordelen die een behandeling heeft.

Nadelen fillers.
Nadelen fillers.
Welke nadelen hebben fillers?

Ondanks de populariteit van de behandeling en de diverse voordelen, zijn nadelen van fillers ook aanwezig. Nadelen van fillers doen zich voor omdat gewerkt wordt met fijne naalden die zwellingen, rode verkleuringen en blauwe plekjes achter kunnen laten. Met name de blauwe plekken zijn vrijwel niet te voorkomen. Het is een tijdelijk verschijnsel dat na enkele dagen vanzelf weer verdwijnt. Andere nadelen van fillers zijn onnatuurlijke resultaten. Laat een filler behandeling daarom altijd door een ervaren cosmetisch arts uitvoeren. Op het moment dat te veel filler wordt gebruikt kan uw gezicht een te volle en dus onnatuurlijke uitstraling krijgen. Mede daarom hechten de cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum veel waarde aan het intakegesprek. Tijdens het gesprek wordt uitgelegd wat u van een behandeling kunt verwachten, welke filler gebruikt wordt en of een filler behandeling voor u geschikt is. Het is mogelijk om foto’s van bereikte resultaten te bekijken, zodat u een nog beter beeld krijgt van de ervaring die de artsen hebben. Een goede voorbereiding kan de eventuele nadelen van fillers en een teleurstelling vaak voorkomen. Een ander nadeel van de filler behandeling kan het ontstaan van bultjes zijn. Bultjes bij een filler behandeling worden veroorzaakt door een allergische reactie. Het is niet comfortabel, maar ook de bultjes verdwijnen vaak binnen een aantal dagen spontaan.

Nadelen fillers voorkomen

Een goede, ervaren arts streeft samen met u naar optimale resultaten, waarbij van nadelen geen sprake is. Toch heeft u zelf een behoorlijk aandeel in het vermijden en ontstaan van problemen door fillers. Vaak speelt de kostprijs van een cosmetische behandeling een belangrijke rol in de keuze voor een kliniek en/of arts. Het spreekt voor zich dat prijzen en mogelijkheden met elkaar worden vergeleken, alvorens u uw keuze bepaalt. Om problemen met fillers te voorkomen is het echter niet alleen de prijs waar u op moet letten. Hoe voelt u zich bij de kliniek en, wellicht nog belangrijker, heeft u vertrouwen in de arts die de behandeling uitvoert? Goede resultaten worden bereikt op het moment dat u ontspannen en met vertrouwen in de behandelstoel plaatsneemt. Heeft u geen goed gevoel op het moment dat u de kliniek voor de eerste keer binnengaat? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek bij een andere aanbieder van filler behandelingen. Daarnaast kunnen problemen met fillers meestal voorkomen worden door eventuele adviezen en instructies van de behandelend arts op te volgen. Een filler behandeling is een relatief veilige cosmetische ingreep die slechts 15 tot 20 minuten duurt. U kunt de kliniek na afronding van de behandeling gelijk verlaten en uw dagelijkse activiteiten hervatten. Toch kan een arts u onder meer adviseren om de eerste 24 uur na de behandeling uw gezicht niet te lang bloot te stellen aan het directe zonlicht. De arts geeft u deze en andere adviezen niet zomaar. U voorkomt hiermee eventuele complicaties en een langdurig herstel.

Neem bij problemen met fillers contact op

Heeft u zich goed voorbereid op de filler behandeling? Heeft u de instructies van de arts opgevolgd? Op het moment dat u geconfronteerd wordt met eventuele nadelen van fillers, bijwerkingen en/of complicaties dan is het noodzakelijk om direct contact op te nemen met de kliniek. Zowel hyaluronzuurfillers als synthetische fillers zijn veilig en staan niet bekend om het ontstaan van bijwerkingen. Toch kan er, net zoals bij andere cosmetische behandelingen, onverwachts een complicatie optreden. Houden de zwellingen langer aan? Trekken de blauwe plekken moeizaam weg? Is het resultaat onnatuurlijk? De behandelend cosmetisch arts biedt de nodige nazorg. Afhankelijk van uw klachten kan gekozen worden om de fillers op te laten lossen en daarmee de behandeling ongedaan te maken. Uw gezondheid komt op de eerste plaats. Twijfel daarom niet als u denkt dat u te maken heeft met vervelende bijwerkingen en raadpleeg uw arts.

Meer weten over voor- en nadelen van fillers?

Bent u benieuwd of een filler behandeling bij u een mooi resultaat zal geven? Storende rimpels op laten vullen? Uw lippen voller laten maken? De artsen van Acura Medisch Centrum in Weert staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Tijdens een persoonlijk intakegesprek worden al uw vragen beantwoord en krijgt u een professioneel advies over het soort filler behandeling welke het beste bij u past.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een filler behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘nadelen fillers’ een consult inplannen voor een filler behandeling of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu