fbpx

Natuurlijke facelift

Het natuurlijke verouderingsproces van uw lichaam gaat vanzelf. U wilt er graag zo lang mogelijk jeugdig en mooi uitzien. Natuurlijke huidverandering is niet eenvoudig tegen te houden en u merkt waarschijnlijk dat uw huid stevigheid en flexibiliteit verliest. Het proces stoppen kan niet, het is tegenwoordig mogelijk om uw huid weer te laten stralen en er jonger uit te laten zitten. Als u een klassieke facelift niet als optie beschouwt, dan is een natuurlijke facelift een uitstekend alternatief.

Natuurlijke facelift vs klassieke facelift

De klassieke facelift is een ingrijpende chirurgische, operatieve, behandeling. U bent tijdens de ingreep onder algehele narcose. Iedere operatie heeft mogelijke complicaties en brengt risico’s met zich mee. De hersteltijd is aanzienlijk en voordat het eindresultaat definitief is, verstrijken meerdere maanden. Een natuurlijke facelift is een huidverjongende behandeling waarbij geen gebruik wordt gemaakt van operatieve ingrepen. Na een natuurlijke facelift is de herstelperiode aanzienlijk korter en komen bijwerkingen slechts zelden voor.

Behandelwijze natuurlijke facelift

Iedere natuurlijke facelift is persoonlijk en wordt afgestemd op uw verwachtingspatroon en wensen. Acura Medisch Centrum heeft een gestructureerde werkwijze die bij zowel een klassieke facelift, een MACS-lift, een mini-lift en een natuurlijke facelift wordt nageleefd.

Het intakegesprek

Iedere behandeling begint met een eerste kennismakingsgesprek met de behandelend arts. Elk gezicht en iedere huid is anders. De arts onderzoekt uw huid nauwkeurig, luistert naar uw wensen en verwachtingen. Het intakegesprek is het moment om uw vragen te stellen. De specialist zal informeren naar uw algemene gezondheidstoestand, medisch verleden en mogelijk medicijngebruik. Alle verstrekte gegevens zijn van belang voor een positief eindresultaat. Aan de hand van de informatie en het onderzoek van uw huid ontvangt u een persoonlijk behandelvoorstel.

De natuurlijke facelift

De specialisten van Acura Medisch Centrum nemen op de dag van de behandeling de procedure nogmaals uitvoerig met u door. Afhankelijk van de natuurlijke facelift die u ondergaat, kunt u gebruik maken van een verdovende crème. U weet zelf het beste hoe u pijn verdraagt. Het belangrijkste is dat u ontspannen de ingreep ondergaat, niet alleen voor uzelf maar ook voor de arts. Vertrouwen en ontspanning dragen bovendien bij aan het eindresultaat dat u in gedachten heeft.

Professionele nazorg na een natuurlijke facelift

Als de behandeling is uitgevoerd heeft u alle tijd om wat ‘bij te komen’. U wilt graag zo lang mogelijk tevreden zijn met de resultaten van de natuurlijke facelift. De specialisten van Acura Medisch Centrum geven u uitgebreide nazorg. Dit wordt gedaan om mogelijke zwellingen zoveel mogelijk te beperken en het herstel te bevorderen. U ontvangt tips en adviezen die u in de dagen tot weken na de behandeling opvolgt. Hierdoor wordt het gewenste eindresultaat positief beïnvloedt.

Risico’s en complicaties natuurlijke facelift

In tegenstelling tot een klassieke, chirurgische facelift heeft een natuurlijke facelift minder ernstige complicaties. Waar bij een volledige facelift de mogelijkheid op nabloedingen en infecties aanwezig is, is een natuurlijke facelift zonder operatie zeer veilig. Indien de specialist werkt met fillers, dan bestaan deze doorgaans uit lichaamseigen stoffen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn het ontstaan van licht zwellingen en blauwe plekken. Zowel blauwe plekken als zwellingen verdwijnen na een aantal dagen uit zichzelf.

Natuurlijke facelift.
Natuurlijke facelift.
De natuurlijke facelift is veelzijdig

Zowel mannen als vrouwen kunnen een niet operatieve facelift ondergaan. De meeste facelifts zonder operatie worden toegepast bij:

 • Het liften van de bovenoogleden en wenkbrauwen.
 • Het verwijderen van zogenaamde vochtwallen onder de ogen.
 • Het verminderen van fijne wangrimpels.
 • Verfijnen van de huidstructuur en de ondersteuning van poriën.
 • Het verminderen van de vochtophoping en het gezicht.
 • Het verstrakken en liften van het gezicht.
 • Het verstrakken van de kaaklijn.

De kosten voor een natuurlijke facelift hangen onder andere af van het soort behandeling dat wordt uitgevoerd. Samen met de behandelend specialist wordt bepaald welk soort filler en ingreep de beste resultaten geven.

Natuurlijke facelift FAQ – veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een natuurlijke facelift. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is een natuurlijke facelift?
In tegenstelling tot een chirurgische klassieke facelift is een natuurlijke facelift eerder een behandeling waarbij huidverjonging centraal staat. Het is geen operatieve ingreep en de herstelperiode is vaak uiterst beperkt, terwijl de resultaten wel langdurig kunnen zijn.

2. Hoe wordt een natuurlijke facelift toegepast?
Er zijn diverse manieren en methodes die uw gezicht een jeugdige uitstraling geven en u er minder boos en/of vermoeid uit laten zien. De meest bekende toepassingen zijn fillers, injectables. Maar ook een chemische peeling, lipofilling en liposuctie kunnen een liftende werking hebben.

3. Welke behandelmethode kan bij mij toegepast worden?
Het laten verzachten van rimpels en/of fijne lijntjes, het verbeteren van uw kaaklijn of het volume in uw gezicht herstellen? Iedereen heeft eigen wensen en verwachtingen van een natuurlijke facelift. Een cosmetisch arts licht de diverse behandelmethodes toe en bekijkt de mogelijkheden die het beste bij u passen. Eventueel is ook een combinatie van behandeltechnieken mogelijk.

4. Ben ik geschikt voor een natuurlijke facelift?
Ondanks het feit dat een natuurlijke facelift een niet-chirurgische ingreep is, komt u zeker niet altijd in aanmerking voor een behandeling. Verkeert u in goede gezondheid, gebruikt u geen medicatie en is er geen sprake van bepaalde aandoeningen, dan kunt u doorgaans zonder problemen behandeld worden. Bij medicatie gebruik, een zwangerschap, huid- en/of andere aandoeningen kan een aangepaste behandeling geadviseerd worden.

5. Wat kan ik verwachten van een natuurlijke facelift?
Met een natuurlijke facelift kunnen fijne rimpeltjes en lijntjes worden opgevuld en krijgt uw gezicht meer volume. Het is mogelijk om een kaaklijn een betere contour te geven en oneffenheden van de huid te behandelen. Overigens hangen de mogelijkheden sterk af van de behandelmethode die wordt toegepast. Over het algemeen kan gezegd worden dat u na een natuurlijke facelift een jeugdige, frisse uitstraling heeft.

6. Zijn de resultaten van een natuurlijke facelift blijvend?
Het natuurlijke verouderingsproces is helaas niet te stoppen. Na een cosmetische behandeling ziet uw huid er opgefrist en jeugdig uit. Rimpels en lijntjes zijn minder zichtbaar en de gezichtscontouren zijn verbeterd. De resultaten zijn, afhankelijk van de toegepaste behandelmethode, een aantal maanden tot meerdere jaren zichtbaar.

7. Waarom kies ik voor een natuurlijke facelift?
Zeker op relatief jonge leeftijd, onder de 35 tot 40 jaar, wordt een klassieke facelift zelden toegepast of overwogen. Cosmetisch artsen adviseren dan vaker een alternatieve, minder ingrijpende, behandeling zoals injectables, lipofilling of een chemische peeling. Een natuurlijke facelift is, als vanzelfsprekend, meestal ook minder duur dan een klassieke facelift.

8. Heb ik direct zichtbare resultaten?
Dit hangt sterk af van de behandelmethode waar u voor kiest. Zeker bij injectables is er direct na de behandeling verbetering zichtbaar. De resultaten ontwikkelen zich verder in de dagen en weken die daarop volgen.

9. Hoeveel kost een natuurlijke facelift?
De kosten worden bepaald door de behandelmethode. Er zitten verschillen tussen de kosten voor injectables, lipofilling, liposuctie en/of een chemische peeling. Het is mogelijk om de tarieven met elkaar te vergelijken.

10. Welke risico’s heeft een natuurlijke facelift?
Roodheid, zwellingen en blauwe plekjes zijn de meest voorkomende bijwerkingen van cosmetische behandelingen. De natuurlijke facelift is een relatief veilige, niet chirurgische ingreep met een uiterst kleine kans op risico’s. Al tijdens het intakegesprek zal een arts de mogelijke complicaties uitgebreid toelichten en vertellen hoe u het risico kunt verkleinen.

11. Wordt de behandeling vergoed?
Nee, natuurlijke facelift behandelingen komen in de regel niet voor vergoeding in aanmerking.

12. Is betaling in termijnen mogelijk?
De behandelmethodes die worden toegepast, hebben een zeker prijskaartje. In vergelijking met chirurgische ingrepen zijn de kosten betaalbaar en relatief laag. Kredietverstrekkers hanteren meestal een minimum bedrag alvorens een krediet te verstrekken. Het is wellicht beter om even door te sparen en extra kosten, zoals rente, te besparen.

13. Moet ik rekening houden met een bepaalde downtime?
Nee, dat is meestal niet nodig. Geadviseerd wordt om het de eerste 1 à 2 dagen rustig aan te doen en sportieve activiteiten uit te stellen. Daarna kunt u de dagelijkse werkzaamheden hervatten. In geval van lipofilling en liposuctie is dit anders, u kunt dit bespreken met uw arts.

14. Is er een leeftijdsgrens voor een natuurlijke facelift?
Minderjarigen worden in de regel niet behandeld. Zolang u in goede gezondheid verkeert en er van huidaandoeningen en/of andere ziektes geen sprake is, kunt u een natuurlijke facelift ook op latere leeftijd toe laten passen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een facelift?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘natuurlijke facelift’ een consult inplannen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu