fbpx

Bent u geïnteresseerd in een neuscorrectie van een dikke neus? Een evenwichtig, mooi geproportioneerd gezicht is onderdeel van uw uitstraling. De neus is misschien wel het meest prominente kenmerk van uw gezicht. Om de balans van het gezicht te verbeteren, is een neuscorrectie een van de populairste vormen van cosmetische chirurgie. Er zijn veel redenen om uw neus niet aantrekkelijk te vinden. Sommige gevallen van een brede of dikke neus zijn genetisch bepaald, maar ook een korte neusbrug laat uw neus er breder uitzien. Met een neuscorrectie dikke neus verbetert u de symmetrie en verhoudingen in uw gezicht.

Wat houdt een neuscorrectie dikke neus in?

Neuscorrectie of rhinoplastiek is een vorm van cosmetische chirurgie, gericht op het veranderen van de vorm en grootte van uw neus. Het doel is om de symmetrie in het gezicht te verbeteren. Een neuscorrectie van een brede neus is een van de vele manieren om de verhoudingen in uw gezicht te verbeteren. Anderen vormen van veelvoorkomende neuscorrecties zijn:

 • Het verkleinen van de totale grootte van uw neus.
 • Het rechtzetten van een tussenschot.
 • Verwijderen van bultjes op de neus.
 • Het inkorten van de neuspunt.
 • Het rechtzetten van scheefstand na een ongeluk.
 • Oplossen van ademhalingsproblemen.

Neuscorrecties die door een vakbekwame, ervaren chirurg gebeuren hebben een positieve impact op uw dagelijkse kwaliteit van leven. Het opnieuw vormgeven en/of verkleinen van de neus, verbetert het uiterlijk en herstelt de verhoudingen binnen uw gezicht.

Correctie mogelijkheden dikke neus

Chirurgen hebben verschillende manieren om een dikke of brede neus aan te pakken. De beste optie hangt af van de veranderingen die u aan wilt laten brengen. Samen met de arts bespreekt en kiest u een methode is het beste bij u en het gewenste resultaat past.

Neusreconstructie met kraakbeen

De vorm van uw neus is grotendeels bepaald door kraakbeen en bot. Bij de meeste mensen die een dikke neus willen laten corrigeren, is het nodig om de botstructuur aan de bovenzijde van de neus aan te passen en zo de dikke neus aan te passen. De chirurg breekt de structuur in kleinere, verplaatsbare stukjes. Op deze manier verkleint de neusbrug en ziet uw neus er smaller en kleiner uit.

Open vs gesloten neuscorrectie bij een dikke neus

Chirurgen benaderen een neuscorrectie op twee manieren: open of gesloten. Bij een gesloten correctie maakt de arts incisies aan de binnenkant van de neusgaten. Een open neuscorrectie omvat het maken van een incisie tussen uw neusgaten. Beide manieren hebben eigen kenmerken, zoals.

Open neuscorrectie:

 • De techniek heeft de voorkeur bij grote, ingrijpende neuscorrecties.
 • De chirurg heeft eenvoudiger en betere toegang tot de neusstructuren.
 • Latere littekens zijn nauwelijks zichtbaar, incisies zijn gemaakt in de natuurlijke neuscontouren.

Gesloten neuscorrectie:

 • Deze techniek heeft de voorkeur bij kleinere operaties.
 • Nauwelijks zichtbare littekens.
 • De arts is beperkt in het aanbrengen van veranderingen met alleen maar een incisie.

Bolvormige neuscorrectie

Wanneer u alleen de neuspunt wilt laten corrigeren dan verkleint dat uw neus optisch. De basis blijft vrijwel ongewijzigd, alleen de neuspunt krijgt een nieuwe, verbeterde vorm. Na de correctie past de neus beter bij uw gezichtskenmerken. Oorzaken voor het hebben van een bolvormige of meer ronde neuspunt zijn:

 • Overmatig kraakbeen en/of grotere afstand tussen het kraakbeen.
 • Slechte kraakbeen vorming.
 • Dikke huid rond de neuspunt.

Soms is een neus ook te breed aan punt. Vanwege genetische beïnvloeding hebben mensen van sommige etnische groepen vaker te maken met een bolle, brede neuspunt dan anderen. Het corrigeren van een bolle neus is minimaal invasief. Het verkleinen van de neusgaten en de neuspunt verbetert uw uiterlijk en versterkt het zelfvertrouwen. Een bolvormige neuscorrectie kan zowel met een open als gesloten benadering. Door eerst met de chirurg te praten, krijgt u een idee van de mogelijkheden die het beste bij uw unieke behoeften passen.

Herstel na de neuscorrectie

Over het algemeen is een neuscorrectie geen ingrijpende operatie. De ingreep gebeurt onder narcose en op poliklinische basis. Afhankelijk van de ingreep is uw neus na de ingreep met een neusgips verpakt. In de meeste gevallen mag de neusverpakking na een week verwijderd worden. Om napijn tegen te gaan, schrijft de arts medicatie voor. Na de operatie blijven we met u in contact en ontvangt u een plan voor nazorg.

Blauw en beurs gevoel

Na de neuscorrectie is uw gezicht gezwollen en zijn blauwe plekken zichtbaar. U ontvangt een koelbril om de zwellingen en blauwe plekken te verminderen. Gebruik de koelbril dagelijks meerdere keren. De kou heeft tevens invloed op napijn. Schrik niet als u na de operatie in de spiegel kijkt, u ziet niet gelijk verbetering. Met wat geduld verminderen de zwellingen en gaat uw neus er anders en beter uitzien. Een tot twee weken na de behandeling zijn de zwellingen al sterk vermindert. De pijn verdwijnt en vanaf een paar weken tot soms wel een jaar na de ingreep ziet u hoe de verbeteringen zich ontwikkelen. De resultaten zijn blijvend, tenzij u een andere neuscorrectie en/of facelift ondergaat.

Kennis en kunde op de eerste plaats

Een van de eerste vragen die door uw hoofd gaan bij het overwegen van een neuscorrectie is de kostprijs van de ingreep. De prijs van een neuscorrectie bij Acura Medisch Centrum varieert en is afhankelijk van het soort operatie dat onze artsen toepassen. Een neuscorrectie brengt blijvende veranderingen aan uw uitstraling toe, stel daarom de vakkundigheid en professionaliteit van de arts voor de prijs die u betaalt. Onze artsen laten u graag zien welke neuscorrecties ze eerder hebben toegepast en de resultaten die bereikt zijn. Werken met een arts die ervaring heeft met het succesvol corrigeren van een dikke neus, geeft meer vertrouwen.

Adviesgesprek neuscorrectie

Een neuscorrectie is een procedure die uw leven verandert. Investeren in uw uitstraling en zelfvertrouwen heeft tal van voordelen als u werkt met een ervaren chirurg. Maak gerust een afspraak voor een consult bij onze cosmetisch artsen. Bespreek uw behoeften en stel vragen, zodat u weet wat u als resultaat mag verwachten. Een afspraak reserveert u online, of door telefonisch contact op te nemen met onze medewerkers in Weert. We zijn bereikbaar op +31495547848.

Neuscorrectie dikke neus – FAQ

1. Kan mijn dikke neus met een neuscorrectie behandeld worden?

Ja, een neuscorrectie helpt bij het verbeteren van onder andere een dikke neus. De omvang van de te brede neus wordt verkleind, waardoor uw uiterlijk en gezichtssymmetrie beter in verhouding zijn.

2. Is een neuscorrectie goed voor het kleiner maken van mijn neus?

Een neuscorrectie verandert zowel de vorm als de grootte van uw neus. Vanaf de neusbrug tot het neuspuntje en de neusgaten.

3. Waarom is mijn neus na een neuscorrectie nog altijd dik?

Zwellingen als gevolg van de operatie laten uw neus na de correctie groter lijken. De zwellingen nemen in de weken na de ingreep vanzelf af. Afhankelijk van uw herstelvermogen kan het een jaar duren, voordat uw neus de definitieve vorm heeft bereikt.

4. Is een dikke neus verkeerd?

Er is niet mis met een dikke of grote neus. Sommige mensen ervaren een dikke neus als onaantrekkelijk en voelen zich onzeker door het uiterlijk. Er zijn verschillende opties om de neus te verkleinen. Variërend van het gebruik van make-up tot een blijvende oplossing met een neuscorrectie.

5. Heeft gewichtsverlies invloed op de vorm van mijn neus?

Nee, de vorm en grootte van uw neus worden niet beïnvloed door gewichtsschommelingen. De neus bestaat uit bot, kraakbeen en huid, maar heeft geen vetcellen. Door het ontbreken van vetcellen heeft uw gewicht geen directe invloed op de resultaten van een neuscorrectie.

6. Hoelang duurt het voordat mijn neus er weer normaal uitziet?

Iedereen heeft een eigen herstelvermogen, over het algemeen mag u ervan uitgaan dat u na drie tot vier weken goed bent herstelt van de neuscorrectie. Na de eerste maand zijn nog wat kleine restzwellingen zichtbaar, eventuele gevoeligheid van de neus kan wat langer aanhouden.

7. Wordt mijn neus groter als ik ouder word?

Uw neus en oren veranderen door lichaamsveroudering, maar ze groeien niet. U ziet effecten van de huidverandering en zwaartekracht. Omdat uw gezicht nu eenmaal meer opvalt, zijn veranderingen aan de neus goed zichtbaar. De huid en onderliggende weefsels zakken af en gaan meer hangen, wat het uiterlijk van een grotere neus geeft.

8. Waarom ziet mijn gezicht er vreemd uit na een neuscorrectie?
Als gevolg van de operatie zwellen uw neus en het gebied daaromheen op. Blauwe plekken zijn niet ongebruikelijk. Het goede nieuws is dat dit een tijdelijke situatie is. Binnen een paar maanden ziet uw gezicht er weer uit zoals gebruikelijk.

9. Wat zijn de risico’s van een neuscorrectie?

Mogelijke risico’s en bijwerkingen zijn onder andere het gevoel van een verstopte neus en een veranderd gevoel in en rond de neus. Andere bijwerkingen zijn napijn, zwellingen, verkleuringen, littekens en een perforatie van het neustussenschot.

10. Mag en kan ik gewoon slapen na een neuscorrectie?

De eerste week na de operatie is kritiek voor het herstel en resultaat van de neuscorrectie. Slaap met een extra kussen en/of overweeg het gebruik van een nekkussen, zodat u niet te veel draait in uw slaap. Zorg ervoor dat u geen druk uitoefent op de neus en slaap zoveel mogelijk op uw rug.

Menu