fbpx

Neuscorrectie dikke neus – FAQ

1. Kan mijn dikke neus met een neuscorrectie behandeld worden?

Ja, een neuscorrectie helpt bij het verbeteren van onder andere een dikke neus. De omvang van de te brede neus wordt verkleind, waardoor uw uiterlijk en gezichtssymmetrie beter in verhouding zijn.

2. Is een neuscorrectie goed voor het kleiner maken van mijn neus?

Een neuscorrectie verandert zowel de vorm als de grootte van uw neus. Vanaf de neusbrug tot het neuspuntje en de neusgaten.

3. Waarom is mijn neus na een neuscorrectie nog altijd dik?

Zwellingen als gevolg van de operatie laten uw neus na de correctie groter lijken. De zwellingen nemen in de weken na de ingreep vanzelf af. Afhankelijk van uw herstelvermogen kan het een jaar duren, voordat uw neus de definitieve vorm heeft bereikt.

4. Is een dikke neus verkeerd?

Er is niet mis met een dikke of grote neus. Sommige mensen ervaren een dikke neus als onaantrekkelijk en voelen zich onzeker door het uiterlijk. Er zijn verschillende opties om de neus te verkleinen. Variërend van het gebruik van make-up tot een blijvende oplossing met een neuscorrectie.

5. Heeft gewichtsverlies invloed op de vorm van mijn neus?

Nee, de vorm en grootte van uw neus worden niet beïnvloed door gewichtsschommelingen. De neus bestaat uit bot, kraakbeen en huid, maar heeft geen vetcellen. Door het ontbreken van vetcellen heeft uw gewicht geen directe invloed op de resultaten van een neuscorrectie.

6. Hoelang duurt het voordat mijn neus er weer normaal uitziet?

Iedereen heeft een eigen herstelvermogen, over het algemeen mag u ervan uitgaan dat u na drie tot vier weken goed bent herstelt van de neuscorrectie. Na de eerste maand zijn nog wat kleine restzwellingen zichtbaar, eventuele gevoeligheid van de neus kan wat langer aanhouden.

7. Wordt mijn neus groter als ik ouder word?

Uw neus en oren veranderen door lichaamsveroudering, maar ze groeien niet. U ziet effecten van de huidverandering en zwaartekracht. Omdat uw gezicht nu eenmaal meer opvalt, zijn veranderingen aan de neus goed zichtbaar. De huid en onderliggende weefsels zakken af en gaan meer hangen, wat het uiterlijk van een grotere neus geeft.

8. Waarom ziet mijn gezicht er vreemd uit na een neuscorrectie?
Als gevolg van de operatie zwellen uw neus en het gebied daaromheen op. Blauwe plekken zijn niet ongebruikelijk. Het goede nieuws is dat dit een tijdelijke situatie is. Binnen een paar maanden ziet uw gezicht er weer uit zoals gebruikelijk.

9. Wat zijn de risico’s van een neuscorrectie?

Mogelijke risico’s en bijwerkingen zijn onder andere het gevoel van een verstopte neus en een veranderd gevoel in en rond de neus. Andere bijwerkingen zijn napijn, zwellingen, verkleuringen, littekens en een perforatie van het neustussenschot.

10. Mag en kan ik gewoon slapen na een neuscorrectie?

De eerste week na de operatie is kritiek voor het herstel en resultaat van de neuscorrectie. Slaap met een extra kussen en/of overweeg het gebruik van een nekkussen, zodat u niet te veel draait in uw slaap. Zorg ervoor dat u geen druk uitoefent op de neus en slaap zoveel mogelijk op uw rug.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu