fbpx

Neuscorrectie ervaringen

Neuscorrectie ervaringen – FAQ

1. Hoelang moet ik het na een neuscorrectie rustig aan doen?

Als u ervaringen van anderen leest, ziet u dat u uw neus een aantal weken moet ontzien. Het is normaal om de eerste tijd een wat verstopt gevoel te ervaren, maar snuit uw neus niet. Dit gevoel is het gevolg van gezwollen neusweefsels en wordt niet echt door slijm veroorzaakt. Na zes weken is het weer mogelijk om uw neus te snuiten en alles te doen zoals voor de neuscorrectie.

2. Wat is van negatieve invloed op het resultaat van een neuscorrectie?

Inspannende activiteiten zoals sporten kan gevolgen hebben voor het eindresultaat. Vermijd zaken als het snuiten van uw neus, het dragen van een bril, overmatig roken of drinken, het aanraken en/of stoten van de neus. Stel de neus niet onbeschermd bloot aan het zonlicht en wees voorzichtig in het stoeien met bijvoorbeeld huisdieren.

3. Hebben mensen weleens spijt van een neuscorrectie?

Mensen die de ingreep met een verkeerde verwachting laten toepassen, zijn achteraf teleurgesteld in het resultaat. Het gebeurt soms dat mensen kiezen voor een goedkope neuscorrectie in het buitenland, behandeld worden door een beginnend cosmetisch arts en achteraf zien dat de symmetrie niet is verbeterd en/of dat de neus niet past bij het uiterlijk.

4. Kan en mag ik door mijn neus ademen na een neuscorrectie?

Alhoewel het mogelijk is om door uw neus te ademen, is dit de eerste dagen moeilijk. De neus is verstopt door de gezwollen neusweefsels. Naarmate de zwellingen afnemen, merkt u dat de neusademhaling eenvoudiger wordt.

5. Ervaren mensen problemen met tandenpoetsen na een neuscorrectie?

Het kan geen kwaad om uw tanden te poetsen na de ingreep. U krijgt wel het advies dit voorzichtig te doen en om te proberen niet met uw neus te bewegen. Doe uw mond niet al te ver open en beweeg de borstel langzaam in uw mond. Ook spoelen na het poetsen doet u met beleid.

6. Kan lachen het resultaat beïnvloeden?

Nee, (glim)lachen heeft waarschijnlijk geen negatieve invloed op het resultaat van een neuscorrectie. Tenminste als u dit met mate doet. Als u te hard lacht, kan dit de operatiewonden onnodig belasten waardoor ze opengaan. Houdt hier in de eerste dagen en weken na de ingreep rekening mee.

7. Hoe maak ik mijn neus slijm of snotvrij na de ingreep?

Het reinigen van de neus met een milde zoutoplossing is toegestaan vanaf een paar dagen na de ingreep. De cosmetisch arts neemt met u het gebruik van een zoutoplossing door en hoe u uw neus daarmee zo min mogelijk belast.

8. Is het normaal dat mijn ogen pijn doen na een neuscorrectie?

Het gebeurt dat de blauwe plekken en zwellingen uitbreiden en daarbij het ooggebied betrekken. Dit ongemakkelijke gevoel neemt vanzelf af en al na een paar dagen merkt u verbetering. Neem bij aanhoudende klachten contact op met de kliniek.

9. Wordt een neuscorrectie bij minderjarigen toegepast?

Nee, neuscorrecties die om cosmetische redenen gebeuren vinden alleen maar bij volwassenen plaats. Met een medische uitzondering of noodzaak zijn andere voorwaarden van toepassing.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu