fbpx

Neuscorrectie fillers

Overweegt u een neuscorrectie filler? Een niet-chirurgische neuscorrectie gebeurt met dermale fillers op basis van hyaluronzuur. Specialisten injecteren de filler op de precieze punten van uw neus om de problemen tijdelijk te hervormen. Kleine aanpassingen, voornamelijk aan de neusbrug en de punt van de neus zijn direct zichtbaar. Neuscorrectie fillers zijn perfect als u tijdelijk een probleem met de neus aan wilt pakken. Acura Medisch Centrum is gespecialiseerd in het uitvoeren van de niet-chirurgische neuscorrectie. Het is een veilig, niet-invasief alternatief voor een traditionele neuscorrectie. Het is een goedkope keuze voor wanneer u de vorm van uw neus wilt verbeteren zonder narcose en lange herstelperiode.

Niet-chirurgische neuscorrectie fillers

Een neuscorrectie met fillers is in tegenstelling tot een chirurgische operatie een behandeling met tijdelijke resultaten. De techniek is relatief goedkoop, maar heeft nabehandelingen nodig om de effecten te behouden. Niet-chirurgische neuscorrecties zijn betaalbaar en een uitstekende optie voor als u eerst verandering wilt ervaren zonder direct in uw gezicht te laten snijden. Fillers zijn minimaal invasief en geven direct zichtbaar resultaat. Fillers laten zien hoe uw neus eruit kan zien, wat misschien aanleiding is om toch over een operatieve ingreep na te denken. Punten van aandacht bij het vergelijken van de beide technieken zijn:

Tijdelijk of permanent resultaat

De meeste fillers zijn tijdelijk. Afhankelijk van onder andere het geïnjecteerde product en de manier waarop u uw gezicht en neus verzorgd, houden de resultaten van drie maanden tot twee jaar aan. Niet iedereen zoekt een oplossing waarbij nabehandeling nodig is. Zodra de filler oplost kunt u teruggaan naar de specialist om de neus bij te laten werken. Een behandeling duurt over het algemeen niet langer dan 15 minuten en is in dat opzicht eenvoudig tussen uw werkzaamheden te plannen. Een operatieve neuscorrectie gebeurt onder narcose en heeft een blijvend resultaat. U geniet jarenlang van een neus die past bij uw uitstraling en overeenkomt met uw gezichtsverhouding.

Veiligheid en risico’s

Alle injecties brengen risico’s met zich mee. Blauwe plekken, zwellingen en nabloedingen zijn bekende bijwerkingen van filler behandelingen. Het uiterlijk van uw neus is belangrijk, maar dat geldt ook voor de functionaliteit. Van nature is de bloedtoevoer naar de naar de neus zwak, vooral wanneer u een eerder neustrauma heeft meegemaakt. Door fillers te laten injecteren is er een verhoogd risico om de bloedtoevoer te verstoren, waardoor (huid)necrose een risico vormt. Praat altijd eerst met een cosmetisch arts om de neuscorrectie opties door te nemen en u te laten adviseren over de mogelijke gevaren en risico’s.

Fillers behandelen meer dan alleen neusbulten

Fillers als neuscorrectie bieden prima resultaten bij het verbeteren van bulten op de neusbrug. Door het omliggende gebied op te vullen, wekt u de illusie van een mooie, rechte neus. Fillers voegen iets toe aan uw neus en laten de neus er tegelijk kleiner uitzien. Maar fillers zijn ook een oplossing voor het verbeteren van het uiterlijk van de neuspunt. Fillers corrigeren scherpe hoeken en laten een licht kromme neus er beter uitzien. Mensen met een te grote neus, hebben daarentegen niet veel te verwachten. Fillers maken de neus niet kleiner en als de bult op de neusbrug te groot is, krijgt u het advies voor een operatie.

Kosten op langere termijn

De vanaf kosten voor een neuscorrectie bij Acura Medisch Centrum zijn € 3375, terwijl filler behandelingen vanaf € 350 toegepast worden. De exacte kosten variëren tussen de gebruikte operatietechniek, de gebruikte type filler en de geïnjecteerde hoeveelheid. De kosten van de operatie zijn eenmalig, terwijl fillers op termijn oplossen en de resultaten verloren gaan. Laat u de behandeling regelmatig herhalen dan lopen de kosten op langere termijn op en is het niet ondenkbaar dat u meer betaalt dan voor een chirurgische ingreep.

Vlot herstel, geen uitvaltijd

Als u kiest voor een filler behandeling dan zijn zowel de behandeltijd als de hersteltijd kort. Het duurt niet veel langer dan 15 minuten om de fillers in en bij de neus te injecteren. Heeft u de huid vooraf behandelt met een verdovende crème, dan voelt u nauwelijks iets van de injecties. Fillers zijn wat dat betreft een echte ‘lunchprocedure’. U kunt direct weer aan het werk. De neus kan een paar dagen gevoelig zijn op de injectieplaatsen, maar downtime is er niet. Dit in tegenstelling tot een operatieve neuscorrectie, waarbij u het minimaal een week rustig aan doet en vrijaf neemt van uw werk.

Direct resultaat

Omdat de fillers in het probleemgebied geïnjecteerd worden, ziet u meteen verbetering en verandering. Laat na de behandelsessie de huid met rust en laat geen gezichtsmassages toepassen. Na een dag is het toegestaan de neus weer voorzichtig aan te raken. Bij een goede gezichtsverzorging houden de resultaten lang aan. Het verschil met een chirurgische neuscorrectie is groot. Na de operatie is uw neus gezwollen en zijn blauwe plekken goed zichtbaar. De ergste zwellingen nemen in de dagen en weken na de ingreep af en u begint resultaat te zien. Het duurt een paar maanden voordat alle zwellingen en huidverkleuringen zijn verdwenen. Daar staat tegenover dat u blijvend plezier heeft van uw ‘nieuwe’ neus. Het is altijd mogelijk om uw neus eerst te laten corrigeren met fillers en later alsnog voor een chirurgische ingreep te kiezen.

Advies neuscorrectie met fillers

Twijfelt u tussen chirurgie en fillers voor het behandelen van uw neus? Problemen met de neus komen vaak voor. Niet iedereen is tevreden met het uiterlijk, de vorm en/of grote van de neus. Zowel een niet-operatieve als chirurgische ingreep bieden een oplossing. Laat u adviseren door onze ervaren cosmetisch artsen. Aan de hand van voorbeelden laten we u zien wat de mogelijkheden zijn en welke opties er zijn om het uiterlijk van uw neus te veranderen en te verbeteren. Het eerste consult is gratis. Stel de vragen die u heeft, zodat u een beter beeld heeft van de technieken. Zowel een neuscorrectie met fillers als een operatie zijn mogelijk. Meer weten of wilt u direct een afspraak maken? Maak gebruik van het online afsprakensysteem of neem telefonisch contact met onze medewerkers op. U bereikt ons op +31495729325.

Neuscorrectie fillers – FAQ

1. Mag ik alles doen na een neuscorrectie met fillers?

Vermijd de eerste 24 uur na de behandeling lichamelijke inspanning en activiteiten waar u het warm van krijgt, zoals warme douches, lichaamsbeweging en/of het bezoeken van een sauna. Stel gezichtsmassages uit tot minimaal 2 dagen of 48 uur na de fillerbehandeling en drink de eerste dag geen alcohol.

2. Hoelang duurt het herstel van een neuscorrectie met fillers?

Een fillerbehandeling heeft praktisch geen herstel- en/of uitvaltijd. U mag dezelfde dag weer aan het werk en de meeste van uw dagelijkse activiteiten doen. Fillers lossen na verloop van tijd op. Afhankelijk van de gebruikte filler blijft het resultaat gemiddeld twaalf tot vierentwintig maanden zichtbaar.

3. Wanneer mag ik mijn neus aanraken na een fillerbehandeling?

De eerste twee dagen raakt u de geïnjecteerde gebieden zo weinig mogelijk aan en vermijdt u blootstelling aan direct zonlicht en andere warmtebronnen. Probeer om de druk op uw neus een tot twee weken te beperken.

4. Is het resultaat meteen zichtbaar?

Na een fillerbehandeling zijn zwellingen en roodheid normale bijwerkingen. Direct na de behandeling ziet u verbetering. Het duurt meestal tot twee weken voordat alle zwellingen en huidverkleuringen volledig zijn weggetrokken.

5. Is een neuscorrectie met fillers gevaarlijk?

De fillers die gebruikte worden bevatten onder andere hyaluronzuur. Als u uw neus regelmatig met fillers laat behandelen bestaat het risico op ontstekingen.

6. Hoe kan ik slapen na een neuscorrectie met fillers?

Slaap twee tot drie nachten op uw rug en gebruik een extra kussen, zodat uw hoofd hoger ligt. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een nekkussen om uw hoofd te stabiliseren en te voorkomen dat u, in uw slaap teveel draait.

7. Beweegt een filler als ik mijn neus aanraak?

Hoewel zeldzaam, is het mogelijk dat fillers onderhuids bewegen als er veel druk op wordt uitgeoefend. Daarom is het belangrijk om de eerste twee weken na een fillerbehandeling geen gezichtsbehandelingen en/of gezichtsmassages toe te laten passen.

8. Valt een neuscorrectie met fillers op?

De veranderingen, maar ook de zwellingen en blauwe plekken zijn over het algemeen niet te vergelijken met de situatie na een chirurgische neuscorrectie. De kans is groot dat de ingreep onopgemerkt blijft door uw bekenden.

9. Hoe pijnlijk is een fillerbehandeling?

Het aanprikken van de huid kan als gevoelig worden ervaren, al verschilt dit gevoel per persoon. Echt pijn doet de behandeling niet. Napijn is niet te verwachten en u herstelt vlot van de fillerbehandeling.

10. Hoe corrigeert een filler mijn neus?

Fillers kunnen volume toevoegen, maar ook de vorm van de neus veranderen of aanpassen.

11. Wat zijn de complicaties van een fillerbehandeling?

Op de injectieplaatsen zijn tijdelijke roodheid, zwellingen, blauwe plekken en huidirritaties mogelijk. Deze bijwerkingen nemen in de volgende dagen af. Een zeldzame, maar ernstige complicatie van fillers is het onbedoeld injecteren in een bloedvat, waardoor een verstopping ontstaat.

12. Maakt een filler mijn neuspunt scherper?

Fillers maken het puntje van uw neus niet scherper en maken de neus niet smaller of kleiner. De vorm van uw neus verbeterd op subtiele, natuurlijke wijze.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu