fbpx

Neus correctie kosten

Bent u benieuwd naar de neuscorrectie kosten? Cosmetische rhinoplastiek kan om verschillende redenen gebeuren. Misschien bent u niet tevreden met grootte of vorm van uw neus. Of misschien heeft u in het verleden de neus een keer gebroken, waardoor deze nu scheef staat. Wat de reden ook is voor uw interesse in een neuscorrectie, het is belangrijk om elk aspect van de procedure te begrijpen. Dit geldt ook voor de neuscorrectie kosten, om een definitieve beslissing te kunnen nemen.

Samenstelling neuscorrectie kosten

Een neuscorrectie is een chirurgische ingreep die onder narcose gebeurt. Wat de kosten van een persoonlijke ingreep omvatten, hangt af van de gekozen kliniek en chirurg. Het is altijd de moeite waard om tijdens het consult de vraag te stellen: “Zijn er bijkomende kosten?” Meestal omvat de prijs van een neuscorrectie:

 • Vergoeding van de chirurg, anesthesist en verplegend medewerkers.
 • Anesthesie.
 • Pijnverlichting direct na de ingreep en eventueel andere medicatie.
 • Nazorg en opvolging van het resultaat.

De totale kosten van een neuscorrectie hangen af van verschillende factoren, waaronder de operatie techniek en de gewenste resultaten. De techniek die de arts gebruikt om uw neus te corrigeren, heeft directe invloed op de behandelkosten.

Mogelijkheden neuscorrectie

Een neuscorrectie of rhinoplastiek is bedoeld om de grootte en/of vorm van uw neus te veranderen. De ingreep is in staat om uw uiterlijk en uitstraling te veranderen. De procedure corrigeert verschillende neusvormen en problemen zoals scheefstand of opvallende neusbrugbulten. Maar met een neuscorrectie lossen artsen ook neusademhalingsproblemen op. Er zijn verschillende soorten neuscorrecties:

 • Neustipcorrectie.
 • Totale neuscorrectie.
 • Neusvleugelcorrectie.
 • Neusreconstructie met kraakbeen.

Elke correctie heeft een prijskaartje op basis van uw individuele behoeften. Jaarlijks kiezen duizenden mensen voor een neuscorrectie, waardoor het één van de meeste populaire en meest toegepaste vormen van cosmetische chirurgie is.

Verloop neuscorrectie

De exacte inhoud en details van de neuscorrectie die u laat toepassen, zijn afhankelijk van het type operatie dat u ondergaat. Onze artsen passen de ingreep onder narcose toe, wat betekent dat u slaapt tijdens de operatie. Afhankelijk van het correctie type, maakt de chirurg kleine incisies in uw neusgaten, of een incisie over de huid tussen de neusgaten. Normaal gesproken duurt rhinoplastiek tussen de 2 en 3 uur. Een ervaren anesthesist waakt over uw gezondheid, veiligheid en welzijn. Als de operatie achter de rug is, gaat u naar uw kamer om bij te komen.

Poliklinische ingreep

Nadat u bent bijgekomen van de ingreep en narcose, gaat u naar huis om te herstellen. Omdat u zich nog wat moe kunt voelen, is het belangrijk om voor vervoer te zorgen en u naar huis te laten brengen. Zwellingen en blauwe plekken zijn zichtbaar en u kunt een ‘zeurend’ gevoel ervaren. De arts en verplegend medewerkers hebben uitgelegd hoe u de koelbril gebruikt, zodat de zwellingen verminderen. Zowel de zwellingen als blauwe plekken nemen geleidelijk aan af, al kan dit soms een paar weken duren. U krijgt een afsprakenkaart mee voor controles.

Vergoeding zorgverzekering

Omdat er zowel cosmetische als medisch noodzakelijke neuscorrecties zijn, vergoeden zorgverzekeraars de ingreep met een medische indicatie. Als u bijvoorbeeld door een scheef tussenschot moeite heeft met ademhalen, wordt de operatie om het ‘septum’ te corrigeren vergoed. De ingreep verbetert de neusademhaling en uw kwaliteit van leven. Cosmetische operaties komen niet voor vergoeding in aanmerking, al zijn er zorgverzekeraars die in aanvullende zorgpakketten plastische en cosmetische chirurgie onder bepaalde voorwaarden gedeeltelijk vergoeden.

Neuscorrectie behandeltarieven

De prijzen van een neuscorrectie variëren, afhankelijk van het door u gewenste resultaat en het type correctie. Vergelijkt u tarieven? Ook in Nederland is er veel variatie in de kosten. Factoren zoals de kliniek en de chirurg zijn het uitgangspunt, waar de kosten van de operatie bijkomen. Het is belangrijk om deze factoren in gedachten te houden bij het plannen van een neuscorrectie, zonder in de verleiding te komen om een beslissing te nemen op basis van alleen een goedkoop behandeltarief.

Goedkope neuscorrectie in het buitenland

Vergelijkt u uitgebreid de binnen- en buitenlandse klinieken? Met name Turkse klinieken staan bekend om de goedkope tarieven die ze hanteren voor cosmetische behandelingen. Neuscorrecties vormen hier geen uitzondering op. Ook deze tarieven zijn op het eerste gezicht voordeliger dan in Nederland. Toch zijn er grote verschillen in een operatie in Turkije of in eigen land. Zo gaat u bij Acura Medisch Centrum na de operatie naar huis om in uw vertrouwde omgeving bij te komen en uit te rusten van de ingreep. Dat is in Turkije niet mogelijk. U verblijft gemiddeld een week in een hotel, voordat u naar huis mag. Bijkomende kosten, zoals het vliegticket, maar ook verblijfskosten en kosten voor nazorg maken de goedkope neuscorrectie duurder dan verwacht.

Betaling en financiering

Wanneer u naar onze kliniek komt voor een neuscorrectie consult, schetst de chirurg de factoren die bij de kosten van de gewenste procedure zijn inbegrepen. U ontvangt een gedetailleerde prijsofferte van de totale kosten, minus eventueel voorgeschreven medicijnen. De arts geeft aan hoeveel, indien van toepassing, uw zorgverzekeraar zal vergoeden en voor welk bedrag u zelf verantwoordelijk bent. We realiseren ons dat niet iedereen in staat is om de volledige kosten van een neuscorrectie in een keer te betalen. We brengen u, desgewenst in contact met de specialisten van Cosmetic Finance. Een financier gespecialiseerd in het verstrekken van leningen en kredieten voor cosmetische behandelingen. Als uw kredietaanvraag wordt goedgekeurd, betaalt u de neuscorrectie in een keer en lost u in maandelijkse termijnen het geleende bedrag af aan de kredietmaatschappij. Het afsluiten van een lening kan van invloed zijn op uw toekomstige kredietwaardigheid.

Neuscorrectie prijsopgave

Acura Medisch Centrum biedt een neuscorrectie aan vanaf € 3.375. Overweegt u uw neus te laten corrigeren en wilt u een offerte op maat ontvangen? Kom naar de kliniek en praat met een cosmetisch arts over uw verwachtingen en de mogelijkheden die daar bij passen. Het eerste consult is gratis. Een afspraak maakt u online, maar u kunt ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers. We zijn bereikbaar op +31 495729324. We laten u graag zien hoe de resultaten van eerdere neuscorrecties zijn geworden en welk type correctie past bij uw neus.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu