fbpx

Neuscorrectie leeftijd

Bent u benieuwd wat de beste neuscorrectie leeftijd is? Mensen van alle leeftijden vragen zich af of ze de ideale leeftijd hebben om een neuscorrectie toe te laten passen. Anderen vragen of het te laat is om veranderingen aan de neus toe te laten brengen. Een neuscorrectie kent niet echt leeftijdsgrenzen. De ingreep verandert de neus bij mensen van verschillende leeftijden. Bovendien is het een onderschatte manier om uw gezichtsuitstraling op te frissen. De ideale neuscorrectie leeftijd varieert. Vraag onze specialisten of rhinoplastiek de juiste oplossing voor u is en/of u geschikt bent voor deze behandeling.

De beste neuscorrectie leeftijd

De meest populaire leeftijd waarop mensen een neuscorrectie overwegen is tussen 20 en 35 jaar. Opvallend is ook dat minderjarigen zich al in de techniek verdiepen en vragen stellen over de operatie die het uiterlijk van de neus verandert en verbetert. De beste leeftijd om een neuscorrectie te ondergaan verschilt per persoon en is voor iedereen anders. Sommige mensen zijn eerder klaar voor een cosmetische ingreep dan anderen. Hoewel elke tijdlijn eigen voor- en nadelen heeft, is de beste leeftijd voor een neuscorrectie wanneer u zich daar klaar voor voelt.

Voordelen rhinoplastiek op jonge leeftijd

Uw neus is kenmerkend voor uw uitstraling. De neus valt op en is een nadrukkelijk onderdeel van uw gezicht. Hoe ouder u wordt, hoe vertrouwder u bent met uw neus en anderen met uw uitstraling. Bent u ontevreden met het uiterlijk van uw neus, omdat deze misschien niet helemaal recht staat of omdat het puntje is afgezakt? Hoe langer u wacht met het corrigeren van deze oneffenheden, hoe opvallender het resultaat is. De mensen om u heen zijn vertrouwd met uw gezicht, inclusief uw neus. Laat u op jongere leeftijd een neuscorrectie toepassen, dan geniet u lange tijd van uw neus en de manier waarop deze uw identiteit benadrukt. Wanneer u nog het grootste deel van uw leven voor u heeft, ontmoet u nieuwe mensen die niet bekend zijn met de vroegere vorm van uw neus. Jongvolwassenen herstellen doorgaans vlotter van een chirurgische ingreep.

Jarenlange resultaten

De resultaten van rhinoplastiek houden jarenlang stand. Zodra alle zwellingen zijn verdwenen, ziet uw neus er natuurlijk uit en is uw gezichtsuitdrukking verandert. Helaas is het verouderingsproces door geen enkele operatie te stoppen. Naarmate de jaren voorbijgang, kan de neus natuurlijke veranderingen ondergaan. Het kraakbeen en de zachte weefsels die uw neus vormen en/of ondersteunen, verzwakken met de jaren. De veranderingen die dit tot gevolg heeft, zijn bij sommige mensen opvallender dan bij anderen. Los van het feit of u wel of niet een neuscorrectie heeft ondergaan, heeft rhinoplastiek hier geen invloed op. Veroudering is een natuurlijk proces.

Gezond en niet te oud

Zolang u gezond bent en de operatie verantwoord is, bent u niet te oud voor rhinoplastiek. Het is eigenlijk nooit te laat voor een neuscorrectie. Wel heeft u misschien spijt de ingreep niet eerder te hebben ondergaan. Of u zich pasgeleden heeft gerealiseerd dat u uw neus wilt corrigeren, of dat u na jaren twijfelen klaar bent om de veranderingen toe te laten passen: een neuscorrectie kan op elke (volwassen) leeftijd gebeuren.

Dramatische of natuurlijke veranderingen

Het aanbrengen van veranderingen aan uw neus, heeft effect op uw uiterlijk. Drastische of ingrijpende veranderingen hebben emotioneel effect, zowel bij uzelf als bij de mensen die dicht bij u staan. Laat u vooraf informeren en adviseren over de resultaten die u mag verwachten. Het is goed om hiervan op de hoogte te zijn, zodat u na de operatie niet schrikt. Onze cosmetisch artsen nemen de ingreep en de gebruikte techniek met u door, zodat u zich een goed beeld vormt van de mogelijkheden, voordat u tot een neuscorrectie besluit. Dit helpt ervoor zorgen dat u tevreden bent met uw keuze wanneer u na de operatie uw ‘nieuwe neus’ voor het eerst in de spiegel bekijkt.

Uiterlijk opfrissen

Niet iedereen beschouwt een neuscorrectie als een anti-verouderingsprocedure. Toch heeft de ingreep een aantal effecten die uw gezichtsuitdrukking en uitstraling frisser en jeugdiger maken. Onderzoekers en wetenschappers hebben berekend dat mensen er na een neuscorrectie tot drie jaar jonger uitzien dan voor de ingreep. Het optillen van de neus en het opnieuw vormen van de huid zorgen ervoor dat uw neus kleiner is en hoger op het gezicht zit. De veranderingen compenseren het uiterlijk van huid- en weefselstructuren die gevoelig zijn voor veroudering. Hoewel facelifts en ooglidcorrecties de meest bekende anti-verouderingsprocedures zijn, is het interessant om naar een neuscorrectie te kijken.

Neuscorrectie procedure

Cosmetisch artsen maken in principe geen onderscheid tussen een neuscorrectie voor jongere en ouder mensen. Wel verschillen de aandachtspunten. Op jongere leeftijd hebben mensen moeite met:

 • Opvallende neusbulten.
 • Het uiterlijk van de neusbrug die te breed of krom is.
 • Asymmetrie.
 • Inkorten van een lange neus of neuspunt.

Op latere leeftijd bestaat een neuscorrectie vooral uit:

 • Het optillen van een afgezakte neuspunt.
 • Het verkleinen van de neus.
 • Verbeteren van ademhalingsproblemen door verzwakking van het kraakbeen.

In alle gevallen richten onze artsen zich op het creëren van een resultaat dat uw natuurlijke uitstraling verbetert, zonder dat het nep overkomt. Veranderingen zijn zichtbaar, maar niet iedereen zal weten dat u een cosmetische ingreep heeft laten toepassen. Om de mogelijkheden te zien, bekijkt u neuscorrectie voor en na foto’s.

Vragen neuscorrectie

Een neuscorrectie is een ingrijpende, maar veilige manier om het uiterlijk van uw neus te verbeteren. Dit kan op jonge en oudere leeftijd. Maar is een chirurgische ingreep de beste oplossing, of heeft u misschien genoeg aan een neuscorrectie zonder operatie? Maak een afspraak voor een consult bij onze cosmetisch artsen. De Acura Medisch Centrum kliniek is gevestigd in Weert en is goed bereikbaar. Praat over de verwachtingen die u heeft en geef aan waarom u zich stoort aan het uiterlijk van uw neus. Licht uw gezondheid toe en vertel tijdens het gesprek of u eerder chirurgische ingrepen heeft meegemaakt. Als u geschikt bent voor de operatie ontvangt u een behandeladvies met prijsofferte op maat. Een afspraak plant u online, maar we zijn ook telefonisch bereikbaar op +31495547848.

Neuscorrectie leeftijd – FAQ

1. Wat is de beste leeftijd voor een neuscorrectie?

Er is geen beste of vaste leeftijd voor een neuscorrectie. Cosmetische ingrepen vinden over het algemeen alleen bij volwassenen plaats. De meeste mensen die een neuscorrectie overwegen, zijn tussen de 20 en 45 jaar oud.

2. Wanneer wordt een neuscorrectie afgeraden?

Minderjarigen kunnen in veel gevallen een negatief behandeladvies verwachten. Het rechtzetten van een neustussenschot vormt daarbij een uitzondering. Daarnaast krijgen mensen met bepaalde onderliggende problemen en/of ziekten een negatief advies. Een arts kan eventueel een alternatief voorstellen.

3. Heeft veroudering invloed op het resultaat van een neuscorrectie?

De resultaten van een neuscorrectie gaan over het algemeen een leven lang mee. Ondertussen veroudert uw gezicht en worden de huid en andere weefsels dunner. Dit kan van invloed zijn op het uiterlijk van uw neus.

4. Zie ik er jonger uit na een neuscorrectie?

Neuscorrecties gebeuren om verschillende redenen. Het is gebruikelijk dat uw gezicht er een tot een paar jaar jonger uitziet na een neuscorrectie.

5. Hoe snel kan ik mijn gewone leven weer hervatten?

Normaal gesproken kunt u vanaf twee weken na de neuscorrectie de meeste dagelijkse activiteiten hervatten, afhankelijk van het type correctie dat bij u is toegepast. Na 4 tot 6 weken zijn de weefsel- en botstructuren genezen. Vanaf dan is praktisch elke activiteit weer verantwoord.

6. Kan mijn neus jaren na een neuscorrectie verzwakken?

Het is mogelijk dat de huid en onderliggende weefsels verzakken. Dit proces gebeurt geleidelijk en is bij iemand met een zwakke neusstructuur eerder zichtbaar dan gewenst. Een andere mogelijkheid op verzwakking is een sterke impact op of verwonding van de neus.

7. Wordt mijn neus dunner door het verouderen?

Naarmate u ouder wordt, verandert er veel in uw lichaam. De neushuid wordt dunner, waardoor de neusstructuur verzwakt en steun verloren gaat. Deze veranderingen hebben tot gevolg dat uw neuspunt afzakt, waardoor de neus langer lijkt. De zwaartekracht heeft helaas hetzelfde effect op uw neus als op uw gezichtshuid rond de ogen en op uw wangen.

8. Verandert een neuscorrectie mijn uiterlijk?

Als u een neusbult laat corrigeren of uw neuspuntje laat aanpassen, beïnvloedt dat op mooie manier de harmonie van uw gezicht.

9. Kan ik lachen na een neuscorrectie?

Uw glimlach kan na een neuscorrectie tijdelijk beïnvloed worden door de zwellingen. Dit is tijdelijk en naarmate de zwellingen afnemen, normaliseert uw glimlach zich. Hou rekening met een periode van twee tot vier weken.

10. Is een grotere neus een gevolg van ouder worden?

Uw neus, maar ook uw oren veranderen als u ouder wordt. Ze groeien niet, maar u begint de gevolgen van de natuurlijke zwaartekracht te zien. Andere lichaamsdelen veranderen op dezelfde manier, maar uw neus valt nu eenmaal meer op.

11. Herstelt mijn neus beter bij een ingreep op jonge leeftijd?

Elke operatie heeft bijwerkingen en risico’s. De manier waarop u herstelt van de neuscorrectie is persoonlijk. De een hersteld sneller en beter dan de ander. Het duurt een paar weken voordat alle zwellingen en huidverkleuringen volledig zijn verdwenen.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu