fbpx

Neuscorrectie Nederland

Overweegt u een neuscorrectie in Nederland? Niet iedereen is tevreden met het uiterlijk van de neus. Groot, scheef, met een bochel of opvallende neusgaten. Neuzen zijn er in allerlei vormen en maten. Een neusoperatie, of rinoplastiek, is een cosmetisch chirurgische operatie met als doel de vorm, de grootte, de punt of de neusgaten te hervormen. Op deze manier corrigeert een arts het uiterlijk van uw neus. Deze cosmetische ingreep is te combineren met de correctie van een verkeerde stand van het neustussenschot om uw ademhalingsfunctie te verbeteren. Een neuscorrectie Nederland verbetert niet alleen de imperfectie van uw neus, maar ook uw zelfvertrouwen krijgt een boost. De neus is het middelpunt van het gezicht, daarom draagt de ingreep bij aan het verbeteren van uw welzijn.

Redenen neuscorrectie Nederland

Er zijn veel redenen waarom u een neuscorrectie overweegt. De ingreep lost verschillende problemen op, van cosmetische issues tot het verlichten van ademhalingsmoeilijkheden. Manieren waarop een neusoperatie helpt bij het veranderen van uw neus zijn:

 • De grootte van uw neus verkleinen.
 • <Een knobbel verwijderen of verkleinen.
 • De lengte inkorten.
 • Het rechttrekken van een kromme neus.
 • Vorm en grootte neusgaten aanpassen.
 • Asymmetrie verbeteren.
 • Vormgeven van de neuspunt.
 • Verbeteren van ademhalingsklachten.

Heeft u last van één van deze punten, dan is een neuscorrectie misschien een goede ingreep. Als u een afspraak maakt voor een gratis consult bij onze cosmetisch artsen, bespreekt u de mogelijkheden voor een neusoperatie, de kosten en krijgt u een behandeladvies.

Uitleg neuscorrectieprocedure

Voordat u besluit een neusoperatie te laten doen, is het belangrijk om te begrijpen wat de ingreep precies inhoud. Zo zijn er verschillende soorten operaties beschikbaar. In overleg met de arts neemt u een weloverwogen beslissing over de procedure die uw voorkeur heeft. Artsen geven informatie en advies over wat er voor en na de procedure nodig is. Alleen maar met een goede voorbereiding, bent u in staat een beslissing te nemen of een neuscorrectie de ingreep is waar u naar heeft gezocht.

Neusoperatie technieken

Onze deskundige en ervaren artsen bieden verschillende soorten neuscorrecties. Tijdens uw gratis consult, adviseren ze u wat het beste bij u past, afhankelijk van het gewenste resultaat. Opties zijn:

Open neuscorrectie Nederland

Bij een open neuscorrectie maakt de arts een incisie in de huid tussen uw neusgaten. De arts herschikt het kraakbeen en het bot om de vorm van uw neus te veranderen. De ingreep laat een fijn litteken achter dat met de tijd vervaagt.

Gesloten neuscorrectie Nederland

Bij deze methode maakt de arts kleine incisies in uw neusgaten, waardoor kleine, vaak interne littekens ontstaan. Het herstel is minder lang dan bij een open neuscorrectie. Helaas komt niet iedereen voor dit type neusoperatie in aanmerking.

Correctie neuspunt Nederland

De arts verwijdert kraakbeen om het puntje van uw neus te verkleinen. De ingreep laat geen zichtbare littekens achter.

Verkleining of verandering neusgat

Door het maken van kleine incisies blijven minimale littekens achter in uw neusplooi. De ingreep is bedoeld om de grootte of vorm van uw neusgat(en) te veranderen.

De verschillende behandeltechnieken gebeuren onder sedatie en duren ongeveer twee uur. Een neuscorrectie laat minimale littekens achter, de arts maakt de incisies zoveel mogelijk in de natuurlijke neusplooien. Een volledig herstel duurt tot twaalf weken en is verbonden met uw lichamelijke herstelvermogen.

Voorbereiding neusoperatie

De voorbereiding is belangrijk en begint met een gratis consult bij een van onze cosmetisch artsen. Tijdens deze afspraak gaat de aandacht uit naar:

 • De redenen om een neusoperatie te ondergaan.
 • De veranderingen die u in gedachten heeft.
 • De verwachting die u van de operatie heeft.
 • Welke veranderingen in uw dagelijkse routine nodig zijn voorafgaand aan de operatie, bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde medicijnen en het stoppen met roken.

Het consult stelt u en de arts in staat om te beslissen of de gewenste neusoperatie de juiste cosmetische behandeling voor u is. De arts beantwoordt al de vragen die u heeft over de ingreep en de herstelperiode.

Herstel en nazorg

Een neusoperatie in Nederland is een vorm van gezichtschirurgie, waarbij het herstel tijd kost. Volg het nazorgadvies nauwkeurig op. Dit is belangrijk om het herstel te bevorderen. Het herstel varieert per persoon, maar artsen adviseren om het tien dagen rustig aan te doen en de eerste drie maanden geen (contact)sporten te beoefenen. Na de ingreep zijn uw neus en het gebied rond de ogen gezwollen en zijn blauwe plekken zichtbaar. De aangebrachte spalk blijft zeven tot tien dagen na de ingreep zitten en daarna komt u terug bij de arts om deze te laten verwijderen. Om zwellingen en eventuele nabloedingen te helpen verminderen, krijgt u praktische tips en adviezen:

 • Probeer de eerste twee weken na de operatie uw neus niet te snuiten.
 • Vermijd zwaar tillen en/of bukken.
 • Door regelmatig te koelen, nemen de zwellingen sneller af.
 • Plaats uw bril niet op de neus, maar plak deze bijvoorbeeld op uw voorhoofd.

Risico’s neusoperatie

Zoals bij elke chirurgische ingreep die onder sedatie gebeurt, zijn er risico’s waarmee u rekening moet houden. Risico’s zijn:

 • Veranderde reukzin.
 • Regelmatige of zware neusbloedingen.
 • Ademhalingsproblemen.
 • Schade aan het neuskraakbeen.

De cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum zijn zeer bekwaam en ervaren in hun vakgebied. De procedure, voorbereiding, nazorg en de bijhorende risico’s worden uitgelegd tijdens een consult in de kliniek.

Consult neusoperatie

Een chirurgische procedure is iets waar u over nadenkt en informatie over zoekt. Ondanks dat u online uitgebreide informatie over een neuscorrectie vindt, is het beste advies om persoonlijk naar een cosmetisch arts te gaan voor een consult. Omdat iedereen andere verwachtingen heeft van de ingreep is het belangrijk om te weten wat u precies kunt verwachten. Helaas is niet iedereen geschikt voor een neusoperatie. Bij Acura Medisch Centrum in Weert werken ervaren en vakbekwame cosmetisch artsen, anesthesisten en verpleegkundigen die u gedurende het neusoperatie traject begeleiden en ondersteunen. Maak een afspraak voor een consult en stel de vragen die u over een neuscorrectie heeft. De cosmetisch arts licht de ingreep toe en laat zien welke resultaten met eerdere operaties zijn bereikt. Het eerste consult is gratis. Een afspraak maakt u online, maar u kunt ook telefonisch contact met onze medewerkers opnemen. Acura Medisch Centrum is bereikbaar op +31 495729486.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu