fbpx

Neuscorrectie scheve neus

Overweegt u een correctie van een scheve neus? Een scheve neus volgt geen rechte lijn door het midden van uw gezicht, waardoor u zich onzeker kunt voelen. Afhankelijk van de oorzaak heeft een scheve neus verschillende graden van kromheid die variëren van nauwelijks opvallend tot dramatisch. Hoewel een kromme neus uw ademhaling kan beïnvloeden, is het cosmetische aspect meestal een reden voor bezorgdheid. Als een scheve neus uw zelfvertrouwen aantast en u om deze reden niet graag op de foto gaat, zoekt u misschien naar een oplossing. Het goede nieuws is dat u niet met een scheve neus hoeft te leven en dat een operatie iets is wat uitkomst biedt. Een correctie scheve neus is een veelvoorkomende operatie die mooie, blijvende resultaten geeft.

Oorzaak en correctie scheve neus

Het hebben van een scheve neus heeft meerdere redenen, de twee belangrijkste zijn:

Onderliggende problemen

Een scheve neus is het resultaat van een probleem met de botstructuur, het kraakbeen en het weefsel in de neus. Dit vindt zijn oorzaak in eerdere gebeurtenissen, waaronder:

 • Verwondingen of trauma’s zoals een gebroken neus.
 • Aangeboren afwijkingen.
 • Ernstige infecties.
 • Eerdere neusoperaties.
 • Tumoren.

Afhankelijk van de oorzaak heeft de neus een C-, I- of S-vorm. Soms ziet u ook hoe de neus naar de linker- of rechterkant van uw gezicht wijst, wat duidt op een schuinstand.

Afwijkend neustussenschot

Een afwijkend neustussenschot of septum is een gevolg van een ‘misvorming’ van de binnenwand die de neusgaten scheidt en zo een kant van de neus gedeeltelijk of volledig blokkeert. Een afwijkend septum ontwikkeld zich na blessures, maar is soms ook aangeboren. Een scheef of afwijkend neustussenschot vermoeilijkt de ademhaling, maakt het moeilijk om op een kant te slapen en veroorzaakt regelmatig een bloedneus.

Scheve neus rechtzetten

Als u onderzoek doet naar oplossingen en remedies om een scheve neus te corrigeren, dan heeft u naast operaties en minimaal-invasieve behandeltechnieken misschien ook iets gelezen over gezichtsoefeningen. Helaas is er geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar en is er geen bewijs voor de effectiviteit van deze oefeningen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat u met het regelmatig doen van bepaalde oefeningen de stand van een scheve neus verbetert. De neusstructuur van botten, kraakbeen en weefsels zijn alleen met een operatie te veranderen of corrigeren. Een enkele keer is een niet-chirurgische methode, zoals fillers een tijdelijk alternatief.

Neuscorrectie scheve neus

Een chirurgische neuscorrectie, ook bekend als rhinoplastiek, is in enkele hoofdtypen te onderscheiden:

 • Open neuscorrectie. De arts maakt een snee in de huis tussen de neus gaten. Er blijft een fijn litteken achter dat met de tijd vervaagt.
 • Gesloten neuscorrectie. De arts maakt incisies in de neusgaten, met onzichtbare, interne littekens.
 • Neustipcorrectie. De arts verkleint het puntje van de neus door het verwijderen van wat kraakbeen. Kleine, vaak onzichtbare littekens blijven achter.
 • Verandering van de neusgaten. Operatie met kleine incisies en littekens, meestal verborgen in de neusgatplooi.

Een neuscorrectie is een veel toegepaste cosmetische en medische operatie voor onder meer het verkleinen van de neus en het verwijderen van neusbulten. Daarnaast zijn het corrigeren van een scheefstand, het aanpassen van de vorm en grootte van de neusgaten, het verbeteren van de neuspunt en het behandelen van ademhalingsproblemen mogelijk.

Septumcorrectie

Een septumcorrectie of septoplastie is bekend als het behandelen van een scheef neustussenschot. Tijdens de operatie verplaatst de arts het kraakbeen en bot meer naar het midden van de neus en trekt zo de neus recht. Deze ingreep helpt ook bij het verlichten van verstopte neusluchtwegen en het verbeteren van problemen met de neusademhaling.

Medisch advies inwinnen

De meeste mensen met een scheve neus ondervinden hier geen medische problemen van, terwijl een klein percentage functionele problemen, zoals ademhalingsproblemen ervaart. Een scheve neus is niet direct aanleiding om naar een arts te gaan. Als u last heeft van bepaalde symptomen, is het raadzaam om een arts te raadplegen die advies geeft over beschikbare behandelingen:

 • Regelmatige bloedneuzen.
 • Moeite om door de neus te ademen.
 • Het constante gevoel van een verstopte neus.
 • Zwellingen, pijn en roodheid.
 • Een krakend geluid als u de neus aanraakt.

Kosten rechtzetten neus

Een neuscorrectie is zowel een cosmetische als medische operatie. Het hebben van een scheve neus leidt tot moeilijkheden met de ademhaling, waardoor u misschien moeite heeft met slapen. Neuscorrecties met een medische oorzaak en indicatie worden door zorgverzekeraars in veel gevallen vergoed. Dit is niet het geval bij een operatie die u om cosmetische redenen toe laat passen. Acura Medisch Centrum biedt de neuscorrectie aan vanaf € 3375. U krijgt een prijsofferte tijdens het consult bij een van onze cosmetisch artsen.

Veelvoorkomend cosmetisch probleem

Waar de een zich niet stoort aan het uiterlijk van de neus, doet u er misschien veel aan om maar niet met uw scheve neus geconfronteerd te worden. Een scheve neus is een veelvoorkomend cosmetisch probleem. Een kromme neus is vaak aangeboren, maar ook als gevolg van een trauma of een medische aandoening zijn scheve neuzen in meer of mindere mate problematisch. Niet altijd is een operatie nodig, maar als het uiterlijk van uw neus uw zelfvertrouwen aantast, is het de moeite waard om met een arts te praten. Omdat gezichtsoefeningen waarschijnlijk niet helpen bij het oplossen en/of corrigeren van een scheefstand is een cosmetische operatie een prima behandeltechniek. De ingreep is veilig, kent een vlot herstel en blijvende resultaten.

Consult neuscorrectie

Staat uw neus scheef en stoort u zich daar aan? Het rechtzetten van een scheve neus, verbetert de verhoudingen van uw gezicht en heeft direct invloed op uw uitstraling. Als voorbereiding op een neuscorrectie leest u ervaringen van eerdere ingrepen en zoekt u naar neuscorrectie voor en na foto’s. Online vindt u veel algemene informatie en krijgt u een idee van de mogelijkheden en resultaten. De volgende stap is het vragen van advies aan een arts. Bent u een geschikte kandidaat? Op welke manier is een neuscorrectie mogelijk en is een operatie de beste oplossing? Onze ervaren cosmetisch artsen passen regelmatig neuscorrecties toe, werken met moderne apparatuur en behandeltechnieken. Maak gerust een afspraak voor een gratis consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. U bereikt ons telefonisch op +31495729325.

Correctie scheve neus – FAQ

1. Hoe moeilijk is het om een scheve neus te corrigeren?

Het rechtzetten van een scheve neus is een uitdaging bij een neuscorrectie. De ingreep is om verschillende redenen een uitdaging voor een arts. Hierbij denkt u onder meer aan de beweegbaarheid van het kraakbeen en het bot. De cosmetisch arts neemt de mogelijkheden met u door en laat zien welke resultaten u mag verwachten.

2. Veroorzaakt een scheve neus problemen?

Wanneer de scheefstand van het neustussenschot ernstig is, kan het uw neus blokkeren, de luchtstroom verminderen en ademhalingsproblemen veroorzaken. Een afwijkend septum draagt in sommige gevallen bij aan korstvorming of neusbloedingen.

3. Kan de scheefstand zonder correctie erger worden?

Veel mensen hebben zonder dat ze het weten een scheef staand neustussenschot. De problemen komen vaak pas bij het ouder worden aan het licht, omdat de neusstructuur verandert. Naarmate u ouder wordt, heeft dat invloed op het neuskraakbeen dat zowel zachter, zwakker als brozer wordt.

4. Kan een scheve neus zonder chirurgische ingreep verholpen worden?

In sommige gevallen is een fillerbehandeling mogelijk om een scheve neus te corrigeren. De filler hervormt in dat geval de neus op niet-chirurgische wijze, met minimale ongemakken en zonder downtime.

5. Is een scheve neus erfelijk?

Nee, in veel gevallen is een scheve neus het gevolg van verwondingen in de kindertijd en/of door eerdere neusoperaties. In sommige gevallen wordt u geboren met een scheve neus om een asymmetrisch gezicht te compenseren.

6. Doet het corrigeren van een scheve neus pijn?

De ingreep gebeurt onder narcose. Na de operatie heeft u zwellingen, blauwe plekken en mogelijk lichte nabloedingen. Ook doet napijn zich voor, afhankelijk van uw eigen pijngevoel. Veel mensen ervaren het gevoel van een ‘verstopte’ neus als vervelend. Zowel de zwellingen als blauwe plekken nemen vanzelf af en al snel voelt u zich beter. Tegen de pijn mag u een pijnstiller gebruiken.

7. Hoe voel ik mezelf na een neuscorrectie?

Direct na de operatie heeft u een vermoeid, ‘gammel’ gevoel. In de dagen na de ingreep voelt u zich geleidelijk aan beter en ziet u de zwellingen afnemen. Veel mensen gaan een week na de neuscorrectie terug aan het werk. Het kan maanden duren, voordat alle zwellingen volledig zijn verdwenen.

8. Wat mag ik niet doen na een neuscorrectie?

Vermijd inspannende activiteiten, zoals het tillen van zware gewichten, hardlopen en contactsporten. Pas op met fysieke inspanning bij trekken, buigen en alles wat druk uitoefent op uw neus en gezicht. Vanaf twee weken na de operatie begint u weer langzaam met wat meer inspannende werkzaamheden.

9. Hoe kan ik slapen na een neuscorrectie?

Slaap de eerste dagen en weken met een extra kussen. Zo vermindert u de zwelling en neemt het verstopte gevoel af. Omdat u uw neus niet kunt snuiten is een verstopping een onaangenaam gevoel en iets waar u aandacht aan besteedt.

10. Verandert de correctie van een scheve neus mijn gezicht?

Een neuscorrectie kan zowel de vorm als de grootte, het uiterlijk en/of een combinatie hiervan in uw uiterlijk veranderen.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu