fbpx

Neuscorrectie Turkije

Neuscorrectie Turkije – FAQ

1. Is het veilig om een neuscorrectie in Turkije te laten toepassen?

Erkende klinieken werken met ervaren cosmetisch artsen en doen er veel aan om de ingreep op een veilige manier toe te passen. Vooronderzoek is nodig om een gerenommeerde kliniek te kiezen en met vertrouwen naar Turkije te reizen.

2. Waarom gaan mensen voor een neuscorrectie naar Turkije?

Turkse klinieken bieden cosmetische en medische ingrepen soms voordeliger aan dan Nederlandse klinieken. Het prijsverschil spreekt mensen in dat geval aan. Pas als u echt grondig gaat vergelijken en kijkt naar de inhoud van wat wordt geboden, ziet u dat u te maken krijgt met reis- en verblijfkosten. Heeft een Turkse kliniek geen vertegenwoordiging in Nederland? Dan moet u rekening houden met meer dan een vliegreis.

3. Waar in Turkije vind ik een goede cosmetische kliniek?

De grootste concentratie cosmetische klinieken vindt u in Istanbul. Het merendeel van deze klinieken is internationaal georiënteerd en sommigen hebben nevenvestigingen in Nederland en/of andere West-Europese landen.

4. Welke problemen kan ik verwachten bij een neuscorrectie in Turkije?

Alhoewel een groot deel van de ingrepen in Turkije probleemloos verloopt, moet u rekening houden met communicatieproblemen. Niet overal spreken artsen uw taal en is Engels of Duits moeizaam, daarbij is niet in elke kliniek Nederlandssprekende begeleiding aanwezig. Informeer vooraf welke talen in de kliniek worden gesproken.

5. Hoelang moet ik in Turkije blijven na de ingreep?

Het is niet mogelijk om dezelfde dag terug naar huis te reizen. Afhankelijk van de kliniek, wordt u gedurende een of twee nachten opgenomen. De chirurg geeft, als het goed gaat, toestemming om terug te gaan naar het hotel waar u verblijft. Het is gebruikelijk om vijf tot zeven dagen later terug te komen naar voor een afsluitende controle, pas daarna reist u naar huis.

6. Hoe is de nazorg in Turkije geregeld?

Als een kliniek afspraken heeft met een arts in Nederland, zal de zorg daar opgevolgd worden. Zonder vertegenwoordiging bent u in eerste instantie aangewezen op uw huisarts en/of de eerste hulp. Vraag bij ontslag uit de kliniek altijd om een operatieverslag, zodat u dit in geval van nood aan een hulpverlener kunt overhandigen.

7. Is een neuscorrectie in Turkije echt zoveel goedkoper?

Ja en nee. Ja, omdat de behandeling zelf voordeliger is dan in Nederland. Dit prijsverschil wordt veroorzaakt door de lagere maandlasten waar Turkse klinieken mee te maken hebben. Nee, omdat u rekening moet houden met het reizen naar en verblijven in Turkije. Vooral als u meerdere keren naar de kliniek reist, lopen deze extra kosten snel op.

8. Worden de kosten van een ingreep in Turkije vergoed?

Nederlandse zorgverzekeraars hebben contracten met zorgverleners. Ingrepen bij niet-gecontracteerde, Nederlandse zorgverleners worden niet op dezelfde manier vergoed als gecontracteerde behandelaars. De vergoeding is vaak iets lager. Of en hoe ingrepen in het buitenland vergoed worden, verschilt per verzekeraar. Uw zorgverzekeraar kan u hier meer informatie over geven.

9. Wat is de minimale neuscorrectie leeftijd in Turkije?

Erkende Turkse klinieken passen cosmetische neuscorrecties alleen toe bij volwassenen. Minderjarigen komen niet voor de behandeling in aanmerking.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu