fbpx

Neusverkleining

Overweegt u een neusverkleining? Een van de meest voorkomende redenen voor mensen die een neuscorrectie overwegen, is de wens om een kleinere neus te hebben. Grote neuzen zijn de grootste boosdoener als het gaat om klachten over het uiterlijk. Een grote, maar ook scheefstaande neus verstoort de gezichtssymmetrie en valt direct op. Veel mensen storen zich aan het uiterlijk van de neus. Te groot, scheef of met een bult. U bent niet de enige die ‘last’ heeft van zijn of haar neus. Bij reductie rhinoplastiek, een neusverkleining verwijdert of herschikt een arts het neuskraakbeen en bot om een kleinere vorm te bereiken. Tijdens het genezingsproces krimpt de huid en neemt de nieuwe neusvorm aan.

Details neusverkleining

Een neusverkleining wordt op eenzelfde manier uitgevoerd als een neuscorrectie. De incisies zijn vergelijkbaar met een gesloten en/of open rhinoplastiek. Dat incisies komen in de neusgaten, zonder dat u zich zorgen maakt over zichtbare hechtingen en latere littekens. Na het maken van de incisies tilt de arts het onderliggende kraakbeen en bot op om uw neus te verbeteren of te reconstrueren. Bij een open ingreep maakt de arts een kleine incisie tussen de neusgaten aan de onderkant van de neus. Hierdoor krijgt de arts toegang tot zowel de bovenkant als het onderste en middelste deel van uw neus.

Benadering neuscorrectie varieert

Er is een vaste manier waarop een arts een neuscorrectie benadert. Hoewel het eindresultaat een kleinere neus is, verschilt de aanpak. Ongeacht de plaatsing van de incisies verschaft een arts zich toegang tot het kraakbeen en bot. De arts bespreekt de chirurgische aanpak voor een neusverkleining tijdens een consult. In bepaalde gevallen worden aanpassingen aan de neusgaten gemaakt, om ze in verhouding te houden of brengen met de rest van uw neus. Ook dit bespreekt u voor de operatie met de arts.

Wel of geen neusverkleining?

Als u zich stoort aan het uiterlijk en de grootte van uw neus, is een neusverkleining een mogelijke oplossing. De eerste stap in het proces is het plannen van een consult bij een van onze ervaren cosmetisch artsen. Tijdens het consult onderzoekt de arts uw bestaande neusstructuur en kijkt naar de klachten en/of problemen die u ervaart. Beperkingen die op de mate van neusverkleining van invloed zijn uw leeftijd, de huidconditie en bestaande verwondingen. Omdat de ingreep onder narcose gebeurt, is uw gezondheid van invloed op uw geschiktheid.

Voordelen van een neuscorrectie

Voordat u een cosmetische ingreep in het gezicht laat toepassen, doet u onderzoek naar de operatie en de resultaten. Voordelen van een neus verkleinende operatie zijn onder meer:

Betere symmetrie

Uw neus is bepalend voor de balans in uw gezicht. Door een te grote neus te verkleinen, verbetert u de verhouding in het gezicht. Uw ogen, mond, wangen spreken beter met een neus die past bij de rest van uw gezicht. Zo is een te brede neus of een neus met een opvallende bult op de neusbrug onaangenaam. Een neusverkleining pakt deze problemen aan en verbeterd de stroomlijning van uw neus.

Verbeterde kwaliteit van leven

In ernstige gevallen verstoort de grootte van uw neus uw zelfvertrouwen en dreigt sociale isolatie. Door het verkleinen van de neusomvang en het in verhouding brengen van de gezichtsbalans, krijgt u meer zelfvertrouwen en verbeterd de kwaliteit van het dagelijks leven.

Resultaten rhinoplastiek

Na de ingreep is de neus gezwollen en zijn blauwe plekken zichtbaar. Het duurt ruim zes tot twaalf weken voordat de ergste zwellingen zijn verdwenen en u resultaat ziet. Zoals bij elke cosmetische ingreep, verschillen de resultaten per persoon. Zwellingen en blauwe plekken zijn vooral rond de ogen zichtbaar. Drie weken na de operatie ziet uw gezicht er beter uit. Door de operatie draagt u een spalk over uw neus die minimaal een week blijft zitten. Napijn is mild tot matig en vaak van korte duur. Gewoonlijk bent u in staat om na een week uw werkzaamheden te hervatten, maar u verricht drie tot zes weken na de procedure geen zware fysieke activiteiten. Brildragers krijgen het advies om de bril niet op de neusbrug te laten rusten.

Plannen van een neus verkleinende operatie

Als u overweegt uw neus te laten verkleinen, is de eerste stap het maken van een afspraak bij een ervaren cosmetisch arts. Tijdens het consult is er gelegenheid om te praten over uw neus en de verwachtingen die u van de operatie heeft. Wilt u een gewone neus die kleiner is dan nu? Dan zal een eenvoudige ingreep voldoende zijn. Wilt u ook de vorm van de neus en/of het puntje laten veranderen, dan is een combinatie van technieken nodig om de operatie te doen en het gewenste resultaat te leveren.

Gezichtsonderzoek

Onderdeel van het consult is het onderzoek van uw gezicht en de neus. De arts onderzoekt uw neus om te bepalen hoe een verkleining gedaan kan worden. U wilt een natuurlijk uiterlijk behouden en dat betekent dat de neus niet te klein mag zijn. Ervaren artsen weten dit uitstekend in te schatten en berekenen. Vertrouw erop dat de arts begrijpt welke omvang en grootte van de neus er het beste uitziet bij uw gezichtsverhoudingen. Na het beantwoorden van uw vragen en het samenstellen van een behandelplan, geeft de arts u een prijsofferte die u thuis nog eens rustig na kunt lezen en/of vergelijken met andere prijzen die u heeft gekregen.

Meer informatie reductie rhinoplastiek

Doet u onderzoek naar de mogelijkheden om uw neus te laten verkleinen? Reductie rhinoplastiek is een cosmetisch chirurgische operatie die u voor een goed resultaat door een ervaren arts laat toepassen. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in de arts die de operatie uitvoert. Een natuurlijk resultaat en een uitstraling met passende verhoudingen en symmetrie. Dat is wat onze artsen samen met u nastreven. Neuscorrecties behoren tot de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen en we laten u graag voorbeelden zien van eerdere operaties. Wilt u meer weten over een neusverkleining? Maak een afspraak voor een gratis consult bij onze kliniek in Weert. Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar op +31 495729325, maar u kunt ook online een afspraak maken.

Neusverkleining – FAQ

1. Hoe wordt een neusverkleining toegepast?

De neuscorrectie gebeurt in uw neus of via een kleine incisie aan de neusbasis tussen de neusgaten. De arts past het onderhuidse bot en kraakbeen onder de huid aan.

2. Is een neusverkleining pijnlijk?

De operatie gebeurt onder sedatie. In de dagen na de ingreep ervaart u zwellingen, blauwe plekken, lichte nabloedingen en het gevoel van een verstopte neus. De napijn varieert van mild tot matig en is over het algemeen goed te verdragen.

3. Hoelang duurt het voordat een neusverkleining is genezen?

De genezing van een neuscorrectie duurt drie tot zes maanden. Verbeteringen kunnen zich nog tot een jaar na de ingreep ontwikkelen. Ingrepen die betrekking hebben gehad op de neuspunt, zien ook hoe de resultaten zich tot een jaar na de operatie ontwikkelen. Een paar weken na de operatie, doet u weer alles zoals eerder, al houdt u daarbij nog steeds rekening met uw neus.

4. Kan mijn neus verkleind worden?

Neuscorrecties zijn veelvoorkomende operaties die zowel om medische als cosmetische redenen gebeuren. De ingreep kan de neus vergroten, verkleinen of opnieuw vormen. De vorm van uw neuspunt, de neusbrug en de neusgaten kunnen worden gecorrigeerd. Datzelfde geldt ook voor de hoek tussen uw bovenlip en neus.

5. Hoelang duurt de operatie?

Een neuscorrectie duurt 1,5 tot 3 uur en gebeurt op poliklinische basis. Nadat u goed bent bijgekomen van de narcose en uitleg heeft gekregen over de nazorg, gaat u naar huis om te herstellen.

6. Wat zijn de nadelen en risico’s van een neusverkleining?

Na de ingreep ontstaan soms, tijdelijk, moeilijkheden met de neusademhaling. Daarnaast kan het gebeuren dat het neustussenschot geperforeerd wordt. In dat geval kan een operatie nodig zijn om dit te herstellen. Ernstige complicaties zijn zeldzaam. Ervaren cosmetisch artsen bereiden de operatie samen met u voor en begeleiden u tijdens het herstel.

7. Hoe kan ik slapen na een neusverkleining?

De eerste dagen is het beter om in een verhoogde positie te slapen. Zo verminderen de zwellingen en neusverstoppingen na de operatie. Als u op uw zij slaapt, is het mogelijk dat het onderste neusgat verstopt raakt, omdat u uw neus niet mag snuiten, kan de verstopping vervelend zijn.

8. Helpt gewichtsverlies om mijn neus kleiner te maken?

Nee, gewichtsverlies is niet van invloed op uw neus. De neus bestaat uit huid, bot en kraakbeen, omdat er geen vetcellen zijn, hebben gewichtsschommelingen geen directe invloed op de vorm of grootte van uw neus.

9. Kan ik de vorm van mijn neus veranderen door gezichtsoefeningen?

Het is onwaarschijnlijk dat gezichtsoefeningen effect hebben op de grootte van uw neus. De vorm van de neus wordt bepaald door huid, bot en kraakbeen. Zonder chirurgische ingreep is dit niet te veranderen.

10. Word ik meteen wakker na een neuscorrectie?

Zodra de ingreep voorbij is, wordt u langzaam wakker. Nadat u goed bent bijgekomen van de operatie mag u naar huis. Als u zich zorgen maakt over de narcose of de uren daarna, maakt u dit voor de ingreep kenbaar, zodat u met de anesthesist kunt praten. Deze geeft antwoord op uw vragen en stelt u gerust.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu