fbpx

Onderooglidcorrectie of wallencorrectie Etten-Leur

Overweegt u een onderooglidcorrectie of wallencorrectie in Etten-Leur of omgeving? Verslapte onderoogleden of wallen geven uw gezicht een vermoeide, soms norse uitstraling. Dit is niet alleen storend, wallen laten ook zo hun sporen na op uw zelfvertrouwen. In sommige gevallen kunnen wallen met behulp van een onderooglidcorrectie of wallencorrectie in Etten-Leur eenvoudig verholpen worden. De ingreep is erop gericht om de opgehoopte vetweefsels te verwijderen, eventueel overtollige huid wordt gelijktijdig weggenomen. U wordt bij Acura Medisch Centrum behandeld door ervaren cosmetisch artsen. Incisies worden onder de wimperrand aangebracht, zodat er nauwelijks zichtbare littekens achterblijven.

Wallen verwijderen met een onderooglidcorrectie Etten-Leur

Bent u die vermoeide, trieste gezichtsuitdrukking moe? Krijgt u vaker dan u lief is de opmerking om wat eerder naar bed te gaan en langer te slapen? Wallen onder de ogen hebben vaak ook het effect van donkere kringen tot gevolg. Wilt u hier op effectieve wijze mee afrekenen, dan is een onderooglidcorrectie of een wallencorrectie nodig. Cosmetisch artsen maken onderscheid tussen verschillende vormen van oogwallen:

 • Vetwallen. Met name veroudering heeft vetwallen onder de ogen tot gevolg. Vet hoopt zich onder meer op onder uw ogen, als de bindweefsels hun natuurlijke stevigheid verliezen, dan zakt het vet uiteindelijk naar beneden. De ‘zakjes’ onder uw ogen creëren een vermoeide uitstraling, terwijl u misschien prima in uw vel zit. Tijdens een onderooglidcorrectie om de vetwallen te verwijderen, worden zowel het vet als de losse huid weggenomen. Eventuele klachten verdwijnen en uw gezicht heeft een frisse uitstraling.
 • Vochtwallen. Ook hier heeft het natuurlijke verouderingsproces een grote invloed bij het ontstaan van de wallen. De collageenproductie neemt af, en dit heeft een minder elastische en wat afzakkende huid tot gevolg. Vochtwallen ontstaan doordat zich in de afgezakte, overtollige huid vocht ophoopt. Door de overtollige huid weg te nemen, verdwijnen de vochtwallen.

Heeft u soms last van wallen? Dan is een onderooglidcorrectie of wallencorrectie in Etten-Leur meestal niet direct noodzakelijk. Zogenaamde vermoeidheidswallen ontstaan als gevolg van te weinig slaap, een ongezonde levensstijl en ongezonde voeding. Rookt u daarbij of gebruikt u regelmatig alcohol, dan kan dit het effect van de vermoeidheidswallen extra benadrukken. Goed om te weten is u dat deze wallen zelfstandig kunt laten verdwijnen, zonder dat daar een chirurgische ingreep voor nodig is. Hoe rekent u af met vermoeidheidswallen?

 • Probeer voldoende te slapen. Gemiddeld 7 tot 8 uur per nacht.
 • Beperk het gebruik van tabaksproducten en alcohol.
 • Drink dagelijks minimaal 1,5 L water.
 • Kies voor gezonde voeding met minder zout en suiker. Groenten en fruit komen uw gezondheid ten goede.
 • Beweeg regelmatig.
Eenvoudige chirurgische ingreep

Zowel de boven- als onderooglidcorrectie zijn ingrepen die regelmatig toegepast worden. Ooglidcorrecties behoren tot de meest gevraagde en uitgevoerde cosmetische ingrepen in Nederland. Een wallencorrectie is een relatief eenvoudige chirurgische ingreep die met een plaatselijke verdoving plaatsvindt, eventueel kan sedatie overwogen worden. Eens de oogleden zijn verdoofd wordt onder de haren van het onderooglid een kleine incisie gemaakt. Dit maakt het mogelijk om zowel het opgehoopte vetweefsel als de eventueel overtollige huid te verwijderen. Het litteken, dat net onder de wimperhaartjes, zit is nauwelijks zichtbaar. Eventueel kan ook gekozen worden om via een transconjunctivale incisie te werken. Dit is een incisie aan de binnenkant van het ooglid. Deze methode heeft interessante voordelen:

 • Door te snijden aan de binnenzijde van het ooglid, ontstaat geen litteken onder de wimperhaartjes.
 • De oogspieren blijven ongemoeid. Dit is gunstig voor de functie van uw onderooglid op langere termijn.

Wordt er bij de onderooglidcorrectie eveneens huid verwijderd? Dan zal dit van tevoren door de cosmetisch arts nauwkeurig worden afgetekend. De ingreep verloopt vlot en duurt doorgaans niet langer dan 60 minuten.

Vlot herstel, kleine kans op complicaties

De onderooglidcorrectie of wallencorrectie in Etten-Leur is een chirurgische ingreep met een minimale kans op complicaties. Na de corrigerende ingreep zijn uw oogleden doorgaans licht gezwollen, blauw en rood verkleurd. Door de eerste dagen flink te koelen, kunt u de zwellingen behoorlijk verminderen en beperken. Algemene complicaties die zich voor doen zijn onder meer nabloedingen die tot een slechte wondgenezing en/of infecties kunnen leiden. Soms komt tijdelijke gevoelloosheid van de oogleden voor en door de zwellingen kan het de eerste dagen moeilijk zijn om de oogleden te bewegen. Resultaten worden zichtbaar op het moment dat de zwellingen en verkleuringen beginnen af te nemen. Na drie tot zes maanden is het optimale resultaat bereikt.

Gratis onderooglidcorrectie consult Etten-Leur

Heeft u last van donkere, ontsierende wallen onder uw ogen en zoekt u daarvoor een oplossing? Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek bij de cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum. Bel met 0495-431711 of vul het online contactformulier in.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu