fbpx

Onderooglidcorrectie of wallencorrectie Waalwijk

Overweegt u een onderooglidcorrectie of wallencorrectie in Waalwijk of omgeving? Ooglidcorrecties behoren tot de kleinere en relatief eenvoudige cosmetische operaties. De kans op bijwerkingen of complicaties is klein. Operatieve ingrepen bevatten altijd een zeker risico en dat is ook bij een veilige onderooglidcorrectie of wallencorrectie in de omgeving van Waalwijk niet anders. Maar welke invloed kunt u hier zelf op uitoefenen en hoe voorkomt u complicaties? Laat de ingreep uitvoeren door een vakbekwame arts die over aantoonbare ervaring beschikt, en kijk niet alleen naar de kostprijs van onderooglidcorrectie.

Voorkom complicaties na onderooglidcorrectie of wallencorrectie Waalwijk of omgeving

Ondanks de relatieve veiligheid van de ingreep, informeren behandelend artsen u al tijdens een consult over de mogelijke complicaties en bijwerkingen die zich voor kunnen doen. Om een en ander zoveel mogelijk te beperken en uit te sluiten wordt uw gezondheidssituatie uitvoerig besproken. Hierbij wordt eveneens aandacht besteed aan medicijngebruik, allergieën en uw medische geschiedenis. Heeft u in het verleden een medische ingreep doorgemaakt? Maak hiervan zeker melding, zodat een cosmetisch arts op de hoogte is van uw persoonlijke situatie. Hier wordt tijdens de behandeling als vanzelfsprekend rekening mee gehouden. Iedere operatieve ingreep kent een aantal standaard risicofactoren. Bij een onderooglidcorrectie dient hier eveneens rekening mee gehouden te worden.

 • Roken. Tabaksproducten bevatten nu eenmaal ingrediënten die invloed hebben op onder meer de gezonde doorbloeding van uw lichaam. Vindt u stoppen moeilijk? Hulp bij het stoppen wordt vaak gedeeltelijk of volledig door uw zorgverzekeraar vergoed.
 • Alcohol. Drink voor en na de ingreep geen alcoholhoudende dranken. De kans op nare bijwerkingen neemt onnodig toe.
 • Medicijngebruik, waaronder bloedverdunners, kan aangepast worden. Daarom is het van belang om melding te maken van de medicijnen die u gebruikt. De arts kan de dagelijkse dosering aanpassen. Volg deze adviezen nauwgezet op.
Bijwerkingen en zeldzame complicaties onderooglidcorrectie

Ondanks alle goede voorbereidingen en het naleven van de adviezen kunt u te maken krijgen met algemene operatieve bijwerkingen. Een onderooglidcorrectie kent daarnaast bijwerkingen waar iedereen die de ingreep ondergaat mee te maken krijgen. Dit zijn tijdelijke klachten die vanzelf afnemen.

 • Een enkele keer is iemand allergisch voor gebruikte verdovings- en/of ontsmettingsmiddelen. Hierdoor ontstaat mogelijk een huidreactie.
 • De oogleden zwellen op. Zwellingen kunnen worden tegengegaan en verminderd door regelmatig te koelen. Hiervoor kunt u een koelbril of een ice-pack gebruiken. Koelen gaat ook eventuele napijn en jeuk tegen.
 • Als gevolg van de ingreep zijn blauwe plekken rondom de ogen zichtbaar. Dit is eveneens tijdelijk.
 • De behandelde oogleden kunnen gevoelloos zijn. Het gevoel keert in de weken tot maanden na de ingreep terug.

Naast deze veel voorkomende bijwerkingen kan het helaas ook gebeuren dat u te maken krijgt met ernstigere complicaties. Artsen adviseren in dit soort situaties om direct contact op te nemen met de kliniek. Op deze manier wordt erger voorkomen en kan tijdig met een eventueel noodzakelijke behandeling gestart worden. Dit is onder meer het geval bij:

 • Nabloedingen die zich in de dagen na de onderooglidcorrectie voordoen. Dit kan eventueel slechte wondgenezing en littekenvorming tot gevolg hebben.
 • Aanhoudend geïrriteerde ogen. Dit voelt aan alsof u iets, zand, in uw ogen heeft zitten. Vaak bieden voorgeschreven oogdruppels verzachting.
 • Uw ogen raken ontstoken.
 • De huid van de oogleden verkleurt.
 • Het resultaat is asymmetrisch en daardoor onnatuurlijk.
Vlot herstel, minimale kans op complicaties

Wanneer de onderooglidcorrectie of wallencorrectie in de omgeving van Waalwijk achter de rug is, kunt u in uw eigen thuisomgeving herstellen. Ook tijdens deze eerste dagen en weken is het van belang om de informatie die een arts u heeft gegeven zoveel mogelijk toe te passen. Dat betekent dat u de behandelde oogleden regelmatig moet koelen om zwellingen en verkleuringen te verminderen. Koelen kan op verschillende manieren waaronder een ice-pack. Zorg altijd dat er een washandje of handdoek om het koelelement dat u zit gebruikt en vermijd direct contact met de huid. Wees de eerste dagen extra voorzichtig met het aanraken en wrijven in of over uw ogen. Breng geen oogmake-up aan en gebruik ook zeker geen mascara. U kunt uw ogen weer verzorgen en opmaken naar wens, eens de arts hiermee instemt of aangeeft dat u dit rustig kunt gebruiken. De ergste zwellingen en verkleuringen zijn na zo’n 10 dagen verdwenen, u ziet dan ook hoe de resultaten zich beginnen te ontwikkelen. U heeft een frisse, uitgeruste uitstraling en de wallen zijn verdwenen.

Gratis adviesgesprek wallencorrectie

Wilt u graag weten of een onderooglidcorrectie bij u toegepast kan worden? Laat uzelf dan vrijblijvend adviseren. U bent hiervoor welkom in de kliniek van Acura Medisch Centrum in Weert, waar onze cosmetisch artsen u uitgebreid informeren. Een afspraak is snel gemaakt. U bereikt ons via 0495-431711, maar u kunt ook het contactformulier invullen.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu