fbpx

Onzichtbare haartransplantatie

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Een onzichtbare haartransplantatie, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Eigenlijk is de term ‘onzichtbaar’ een beetje misleidend, maar dit is helaas hoe dit in het algemeen wordt genoemd. Wanneer u kiest voor een onzichtbare haartransplantatie, kan dit worden vergeleken met een haarsparende haartransplantatie. Vaak wordt er voor deze vorm van haartransplantatie een meerprijs berekend, omdat het meer werk is dan een standaard FUE haartransplantatie. In dit artikel zal alles worden uitgelegd over hoe de behandeling in zijn werk gaat, over de kosten en ervaringen van mensen die hiervoor hebben gekozen. Op de website van de Nederlandse Haarstichting vindt u ook veel interessante informatie over de haartransplantatie behandeling.

Onzichtbare haartransplantatie?
Onzichtbare haartransplantatie?
Hoe werkt een onzichtbare haartransplantatie?

Wanneer er wordt gekozen voor een haartransplantatie die onzichtbaar is, wordt er meestal gekozen voor de FUE haartransplantatie behandeling. Bij een FUE haartransplantatie worden de grafts of haarfollikels één voor één verwijderd vanaf de achterkant van het hoofd. Het haar aan de achterkant van het hoofd is niet gevoelig voor erfelijke haaruitval, waardoor dit haar uitermate geschikt is voor een haartransplantatie. Nadat de grafts uit het donorgebied zijn weggenomen, worden er door midden van incisies haarkanaaltjes geopend. De grafts kunnen vervolgens worden getransplanteerd naar de haarkanaaltjes. Het is belangrijk dat de haarkanaaltjes de juiste diepte en groeirichting hebben, voor een mooi en natuurlijk resultaat.
Bij een ‘normale’ haartransplantatie wordt het hele hoofd kort geschoren. Bij een haarsparende of onzichtbare haartransplantatie wordt er echter voor gekozen om een gedeelte van het achterhoofd kort te scheren. Omdat niet het hele achterhoofd kort wordt geschoren, kan haar (dat minimaal 10 centimeter lang is) er overheen vallen. Hierdoor valt het niet op dat er haar aan de achterkant van het hoofd weg is gehaald.

Onzichtbare haartransplantatie kosten

De haartransplantatie kosten van een onzichtbare haartransplantatie behandeling verschillen per kliniek. Sommige klinieken scheren normaal gesproken alleen een klein gedeelte aan de achterkant van het hoofd kaal en niet het hele hoofd. Daarnaast bestaan er ook haarklinieken die niet extra rekenen voor deze haartransplantatie methode. Overleg voordat u de behandeling ondergaat altijd met uw haartransplantatie arts wat de mogelijkheden zijn.

Onzichtbare haartransplantatie ervaringen

Omdat er bij deze haartransplantatie methode lang haar nodig is, zijn er vooral vrouwen die hiervoor kiezen. Wanneer de de onzichtbare haartransplantatie ervaringen online bestuderen, zien we direct dat men hier over het algemeen erg tevreden over is. Een nadeel van deze haartransplantatie methode is dat het meer werk is om haren te transplanteren en dat er daardoor vaak minder grafts per behandeling kunnen worden getransplanteerd.
Als u zich stoort aan dieper wordende inhammen of een kalende kruin dan zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden die de haaruitval tegengaan. Naast de markt van haargroeimiddelen, bewezen effectieve medicatie, shampoos en poeders wordt de onzichtbare haartransplantatie steeds populairder. De populariteit van de ingreep is te danken aan een toenemend aantal bekende personen die de behandeling de hemel inprijst, het snelle herstel en het feit dat het vrijwel onzichtbaar is.

Innovatieve onzichtbare haartransplantatie

Artsen van Acura Medisch Centrum kunnen een onzichtbare haartransplantatie uitvoeren. Zeker bij vrouwen hoeft het haar niet volledig geschoren te worden. Het donorgebied wordt wel gemillimeterd. Hier valt na de behandeling het omliggende haar overheen. Dit maakt dat niemand ziet dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. Door het gebruik van innovatieve FUE haarimplantatie methode, blijven ook geen zichtbare littekens achter. Mannen en vrouwen die over een gezonde haarkrans beschikken, komen doorgaans in aanmerking voor deze haartransplantatie methode. De mogelijkheid en de te verwachten resultaten worden tijdens het intakegesprek met u besproken. Belangrijk om te weten is wat de oorzaak van de kaalheid is. Zeker als het haarverlies niet erfelijk bepaald is, is het verstandig om verslagen van uw behandelend artsen zoals een dermatoloog mee te brengen. Soms kan medicatie bijvoorbeeld betere resultaten geven dan een haartransplantatie. De cosmetisch arts kan u hierover een onderbouwd advies geven.

Onzichtbare haartransplantatie FUE methode

FUE betekent Folliculaire Unit Extraction. Het is een vooruitstrevende haartransplantatie techniek die diverse voordelen kent ten opzichte van onder meer de FUT techniek. Het bekendste voordeel is het feit dat de FUE techniek geen ontsierend litteken achterlaat in het donorgebied. Artsen nemen tijdens de haartransplantatie geen reepje huid uit het achterhoofd weg. Bij de FUE onzichtbare haartransplantatie gebruikt de arts een holle naald, waarmee de grafts stuk voor stuk worden geoogst. Na aan een kwaliteitscontrole te zijn onderworpen, worden de geoogste grafts een voor een teruggeplaatst in de eerder aangegeven transplantatiegebieden. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Hierdoor merkt u nauwelijks iets van pijn en is de herstelperiode relatief kort. De voordelen van de onzichtbare FUE haartransplantatie zijn:

 • Van littekenvorming is geen sprake. Tijdens de ingreep wordt er niet gesneden en gehecht in de huid. Ook bij korte, gemillimeterde kapsels is het onzichtbaar dat u een haartransplantatie heeft ondergaan.
 • Het donorgebied is bij een FUE haartransplantatie groter dan het reepje huid, waarin bij de FUT methode wordt geoogst. Hierdoor kunnen meer grafts gebruikt worden.
 • De behandelde plaatsen op de huid herstellen snel. Complicaties en/of bijwerkingen doen zich zelden voor bij een FUE haartransplantatie.

Tegenover deze voordelen staat het feit dat het een kostbare ingreep is. De behandeling is zeer intensief en wordt met uiterste precisie uitgevoerd. Omdat de grafts een voor een geoogst en herplaatst worden, kan een behandeldag zomaar 8 uur duren. Wordt bij u een grote hoeveelheid grafts getransplanteerd? Dan kan de ingreep over meerdere dagen verspreid worden.

Nazorg is belangrijk bij een onzichtbare haartransplantatie

De resultaten van een onzichtbare haartransplantatie zijn blijvend. Het is logisch dat u samen met de arts streeft naar een optimaal resultaat. Net zoals de voorbereiding belangrijk is, bent u gebaat bij professionele nazorg. Na de haartransplantatie kunt u Acura Medisch Centrum altijd raadplegen met vragen of als u ergens onzeker over bent. Nazorg maakt deel uit van een volledige behandeling. Voorafgaand aan de ingreep ontvangt u van de cosmetisch arts al gedegen instructies die uw herstel kunnen bevorderen. Leef de nazorg instructies goed na.

 • Zorg ervoor dat u na de behandeling door een bekende wordt opgehaald bij de kliniek. Zelf rijden wordt niet aangeraden.
 • Het kan voorkomen dat in het donor- en transplantatiegebied zwellingen ontstaan. U kunt deze tegengaan door kortstondig te koelen met ijs. De zwellingen verdwijnen na een aantal dagen vanzelf.
 • Intensief sporten kunt u de eerste twee weken na de onzichtbare haartransplantatie beter vermijden. Hetzelfde geldt voor langdurige blootstelling aan de zon of een bezoek aan de sauna.
 • Na de behandeling is het normaal dat de getransplanteerde haren uitvallen. Dit is onderdeel van het herstelproces van de huid en de haargroei. De uitgevallen haren beginnen vanzelf weer te groeien. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken.
Resultaten van een onzichtbare haartransplantatie

Al bij het intakegesprek wordt naar uw haarlijn en de contouren gekeken. Het is de bedoeling dat u achteraf tevreden bent met de bereikte resultaten van de haartransplantatie. Een onnatuurlijk ogende haarlijn past daar niet bij. Voor de arts is het belangrijk om uw verwachtingspatroon te kennen. Dit zal naar de realiteit worden bijgesteld. Zo worden teleurstellingen voorkomen. Een onzichtbare haartransplantatie is een ingreep die niet direct zichtbare resultaten geeft. U moet zich voorbereiden op een periode van negen tot twaalf maanden. Pas dan is het uiteindelijke resultaat zichtbaar.

Meer weten over een onzichtbare haartransplantatie?

Bent u op zoek naar een behandeling met een levenslange groeigarantie? Een behandeling die blijvend van aard is? Of een behandeling die geen zichtbare littekens achterlaat? De artsen van Acura Medisch Centrum vertellen in de klinieken in Amsterdam en Weert alles over de mogelijkheden die het beste bij uw situatie passen. De locaties zijn zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Het maken van een intakegesprek verplicht u tot niets. U maakt kennis met de ingreep. Bovendien ontvangt u een volledig persoonlijk behandelplan met een kostenoverzicht voor een onzichtbare haartransplantatie. Een telefonische afspraak is snel gemaakt. E-mail contact behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Onzichtbare haartransplantatie FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over onzichtbare haartransplantaties. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat houdt een onzichtbare haartransplantatie precies in?
Mensen die een haartransplantatie overwegen, maken zich vaak zorgen over hoe het hoofd eruit ziet na de ingreep. Gemillimeterd haar is, met name voor vrouwen, een reden om toch voor een alternatieve behandeling te kiezen. Bij een onzichtbare haartransplantatie, ook wel haarsparende haarimplantatie genoemd, wordt niet al het haar gemillimeterd maar alleen een gedeelte van het donorgebied. De omliggende haren, mits lang genoeg, vallen na afloop van de ingreep over het geschoren gebied heen, waardoor het onzichtbaar is dat u een ingreep heeft ondergaan.

2. Voor wie is een onzichtbare haartransplantatie geschikt?
Mannen en vrouwen met erfelijke of mannelijke kaalheid kunnen met goed resultaat behandeld worden. Een van de voorwaarden voor een onzichtbare haartransplantatie is dat u genoeg donormateriaal heeft. Dit materiaal is afkomstig uit uw haarkrans, aan de achterzijde van het hoofd. Indien u bekend bent met bepaalde (auto-immuun)ziekten of medicijngebruik, kan een alternatieve behandeling geadviseerd worden. Uw geschiktheid wordt door een ervaren haartransplantatie specialist bekeken en beoordeeld.

3. Welke techniek wordt toegepast bij een onzichtbare haartransplantatie?
Bij een onzichtbare haartransplantatie wordt gewerkt met de FUE methode, waarbij de haarzakjes individueel uit het donorgebied worden verwijderd. Het is een methode waarbij snijden en hechten overbodig zijn en waarbij van littekenvorming geen sprake is.

4. Wanneer wordt een onzichtbare haartransplantatie niet toegepast?
Tijdelijk haarverlies of haarverlies dat veroorzaakt wordt door bepaalde ziektes en medische behandelingen, worden bijna nooit met een haartransplantatie behandeld. Eventueel kan een specialist u een andere behandeling voorstellen.

5. Hoeveel kost een onzichtbare haartransplantatie?
Haartransplantatie prijzen zijn afhankelijk van het aantal grafts dat getransplanteerd wordt. Tarieven lopen behoorlijk uiteen en vergelijken kan interessante voordelen opleveren.

6. Is een onzichtbare haartransplantatie in Turkije goedkoper?
Turkse haarklinieken bieden regelmatig lagere tarieven aan dan Nederlandse behandelaars. Vergelijkt u beide mogelijkheden met elkaar, kijk dan ook naar de kosten die u extra uitgeeft aan reis en verblijf. Vaak reist u meerdere keren op en neer en dan kunnen dit soort kosten de lage behandelprijs alsnog de hoogte in stuwen.

7. Is een onzichtbare haartransplantatie veilig?
De haartransplantatie behoort tot een van de meest toegepaste cosmetisch chirurgische ingrepen. Het is een ingreep die relatief veilig is en waar algemene operatie risico’s aan zijn verbonden. Roodheid en zwellingen zijn normale verschijnselen die in de uren en dagen na de ingreep vanzelf afnemen. Een enkele keer is er sprake van verstoorde of slechte wondgenezing met een zekere kans op infectiegevaar en littekenvorming.

8. Worden de kosten van een onzichtbare haartransplantatie vergoed?
De meeste haartransplantaties hebben een cosmetische reden en komen niet voor vergoeding door zorgverzekeraars in aanmerking. Is er bij u sprake van een medische noodzaak? Vraag dan bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘onzichtbare haartransplantatie’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu