fbpx

Ooglidcorrectie Bergen op Zoom

Overweegt u een ooglidcorrectie in Bergen op Zoom of omgeving? Blepharoplastiek, of een ooglidcorrectie, is een oplossing om de slap geworden, afhangende huid bij de oogleden te corrigeren. Uw huid verliest met het ouder worden veel van de natuurlijke elasticiteit, hierdoor kan de huid rondom de oogleden zwaar worden en afhangen. Bij de bovenste oogleden is dit goed zichtbaar en kan het zowel psychische als fysieke klachten veroorzaken. Uw oogleden zakken als het ware over uw ogen en naast vermoeide ogen ontstaat hoofdpijn. Wilt u afrekenen met een vermoeide gezichtsuitdrukking? Laat u dan voorlichten over een ooglidcorrectie behandeling.

Natuurlijke ooglidcorrectie Bergen op Zoom of omgeving

Rimpelvorming, kraaienpootjes en de vorming van lijntjes zijn een normaal gevolg van de huid die ouder wordt. Dit overkomt iedereen en het is niet iets waar u zich direct zorgen over zou moeten maken. De wijze en het tempo waarop de huid veroudert, verloopt bij iedereen anders. Door het uitzakken van de huid rondom de ogen, kan een jong gezicht er veel ouder uitzien en bovendien ook extra vermoeid ogen. Ondervindt u hinder van afzakkende oogleden? Een ooglidcorrectie biedt een natuurlijk resultaat. Blepharoplastiek is een relatief eenvoudige operatieve ingreep die bij mannen en vrouwen toegepast wordt. Uw leeftijd is daarbij niet van invloed. Of de ooglidcorrectie u de gewenste oplossing biedt, wordt tijdens een consult bij de cosmetisch arts bekeken. Vermeld tijdens het gesprek eventuele klachten als:

 • Droge of tranende ogen.
 • Moeilijk of verminderd zicht door de afhangende oogleden.
 • Hoofdpijn door het voortdurend optrekken van de wenkbrauwen.
 • Vermoeide ogen.

Het is helaas een bekend gegeven dat de huid rondom de ogen verslapt en dunner wordt. Waar de een hier nauwelijks last van heeft, kunt u te maken hebben met oogleden die afzakken en bovengenoemde klachten veroorzaken. Met behulp van een ooglidcorrectie, die onder plaatselijke verdovingen wordt toegepast, worden de overtollige huid en eventueel opgehoopt vetweefsel verwijderd. Indien wenselijk kan een cosmetisch arts u adviseren om een ooglidcorrectie van de bovenste oogleden te combineren met een wenkbrauwlift. Wanneer de huid hersteld is van de ingreep, heeft u een frisse uitstraling en ziet uw gezicht er niet meer nors of boos uit.

Klachten na ooglidcorrectie

Klachten of bijwerkingen ontstaan zelden na een ooglidcorrectie. U kunt uzelf goed voorbereiden op de ingreep, waardoor de kans op complicaties verder wordt beperkt. De mogelijke risico’s, bijwerkingen en complicaties worden door de cosmetisch arts toegelicht. Om het risico op klachten en complicaties te beperken zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen:

 • Wees open over uw medische achtergrond en medicijngebruik. Bent u in het verleden allergisch gebleken voor bepaalde middelen? Maak dit bespreekbaar tijdens het consult. Ook het gebruik van bloedverdunners en andere dagelijkse medicijnen bespreekt u met de arts. Hierdoor kan een arts veilig werken en rekening houden met eventuele bijzonderheden, waardoor de ingreep op vlotte wijze verloopt.
 • Besteed aandacht aan risicofactoren die van invloed zijn op de ingreep en het herstel. Factoren waaronder alcoholgebruik en roken vergroten de kans op eventuele complicaties. Stop tijdig voor de ingreep met roken en gebruik geen alcohol in de dagen voor en na de ooglidcorrectie.

Ondanks de voorzorgsmaatregelen die u neemt en de instructies die u opvolgt na de ingreep, bestaat er altijd een kans op algemene chirurgische bijwerkingen. Deze zijn vrijwel altijd tijdelijk en verdwijnen vanzelf:

 • Gezwollen en verkleurde oogleden. U ontvangt koelinstructies. Volg deze op, u gaat hiermee de zwellingen tegen.
 • Blauwe en rode huidverkleuringen nemen in de dagen na de ooglidcorrectie af.
 • Een enkele keer komt het voor dat het behandelde ooglid gevoelloos is. Doorgaans komt het gevoel binnen een paar weken tot maanden terug.
 • De littekens worden gemaakt in natuurlijke huidplooien. Eens het littekenweefsel tot rust is gekomen zijn de littekens vrijwel onzichtbaar geworden.

De meeste ooglidcorrecties verlopen zonder dat er sprake is van bijwerkingen of complicaties. Heeft u last van aanhoudende klachten of klachten waarvan voor de ooglidcorrectie geen sprake was? Neem dan altijd contact op met de cosmetisch arts. Dit kan het geval zijn als u last heeft van klachten als:

 • Nabloedingen meerdere dagen na de ingreep.
 • Geïrriteerde ogen, branderige ogen of voortdurend tranende ogen.
 • Oogontsteking(en).
 • Cystes die op de wondjes ontstaan.
 • Verkleuringen van de huid van de behandelde oogleden.
 • Asymmetrische huidplooien.

Cosmetisch artsen kunnen in sommige situaties besluiten om u door te verwijzen naar een oogarts. Dit soort ernstige klachten doen zich vrijwel nooit voor.

Consult Acura Medisch Centrum

Laat uzelf gratis voorlichten over een ooglidcorrectie in Bergen op Zoom of omgeving. Maak een afspraak voor een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum. De ervaren cosmetisch artsen helpen u graag verder. Bel met 0495-431711.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu