fbpx

Ooglidcorrectie Dordrecht

Overweegt u een ooglidcorrectie in Dordrecht of omgeving? Aan zowel de onderste als bovenste oogleden kunnen, onder meer door het ouder worden, afwijkingen ontstaan die fysieke en psychische klachten geven. Als gevolg van een afname van de huidelasticiteit zakt de huid af en ontstaan een vermoeid uiterlijk, een sombere blik en wordt soms uw zicht belemmerd door overhangende huid. Deze klachten worden regelmatig gehoord door mannen en vrouwen die een ooglidcorrectie overwegen. De ingreep, die meer omvat dan het verwijderen van overtollige huid en opgehoopte vetweefsels, biedt langdurige resultaten en geeft u weer een fraaie uitstraling.

Chirurgische ingreep met natuurlijke resultaten

Heeft u besloten tot een ooglidcorrectie en wilt u zich verder laten informeren? Dan ontvangt u uitgebreide instructies en informatie voor een optimale voorbereiding. De ingreep zelf vindt onder lokale verdoving plaats, zodat u ’s ochtends gewoon een licht ontbijt kunt nemen. Voor de behandeling worden een aantal foto’s gemaakt die aan het dossier worden toegevoegd, dit om later de voor en na situatie met elkaar te kunnen vergelijken. De behandelend arts tekent de overtollige huid af, waarna de huid wordt verdoofd. Het aanprikken van de huid kan een kortdurend vervelend gevoel veroorzaken. Wanneer de verdovingen zijn ingewerkt, voelt u niets van de ingreep die plaatsvindt. In de huid worden een aantal kleine incisies gemaakt, waarna het ooglid gecorrigeerd kan worden. Eventueel aanwezig opgehoopte vetweefsels worden eveneens verwijderd. Door incisies, hechtingen en hechtpleisters in de natuurlijke plooien aan te brengen, is er van zichtbare littekens achteraf nauwelijks sprake. De ooglidcorrectie in Dordrecht of omgeving duurt zo’n 60 minuten. De resultaten zijn vooraf goed voorspelbaar en doorgaans ook mooi en natuurlijk. Het laten corrigeren van de oogleden geeft u niet alleen meer zicht, u krijgt ook een stralende oogopslag en een jeugdig uiterlijk. Dit is echter niet direct na afloop van de ooglidcorrectie zichtbaar. Uw oogleden zijn als gevolg van de behandeling gezwollen en vertonen blauwe plekken. Eens de eerste zwellingen zijn weggetrokken, zo’n 10 dagen na de ingreep, is het resultaat al goed te beoordelen. Het duurt echter nog een aantal maanden voordat het eindresultaat bekeken kan worden. Bereikte resultaten zijn langdurig. Gemiddeld hebben zowel mannen als vrouwen die een ooglidcorrectie ondergaan 10 tot 15 jaar plezier van de ingreep. Resultaten kunnen verschillen en worden door diverse factoren beïnvloedt.

Risico’s, herstel en resultaten ooglidcorrectie Dordrecht of omgeving

Als vanzelfsprekend is er na afloop van de ingreep tijd om bij te komen in de kliniek. De cosmetisch arts geeft u nog koelinstructies en als alles goed met u gaat kunt u naar huis. Aangezien uw blik troebel kan zijn, is het niet toegestaan om zelfstandig auto te rijden. Neem daarom een bekende mee naar de kliniek, die u achteraf naar huis brengt. Koelen in de dagen na de ooglidcorrectie is belangrijk om de zwellingen te beperken en te verminderen. Koelen kan met behulp van een speciale koelbril, maar ook het gebruik van koude kompressen is gangbaar. Om het herstel voorspoedig te laten verlopen doet u het een aantal dagen rustig aan en vermijd u onnodige druk op de ogen. Lichte werkzaamheden in en om huis kunt na een paar dagen weer doen. Na een week gaan de meeste mensen weer volledig aan het werk. Verricht u fysiek zware arbeid? Overleg dan altijd eerst met de cosmetisch arts over hetgeen verantwoord is. Oogmake-up en mascara gebruikt u zeker tot 10 dagen na de ooglidcorrectie niet. Eventuele bijwerkingen die zich voordoen zijn: allergische reacties op de gebruikte verdovings- of ontsmettingsmiddelen, nabloedingen, slechte wondgenezing en eventuele infecties. Daarnaast kunnen uw oogleden tijdelijk gevoelloos zijn en bestaat er altijd een zekere kans op een asymmetrisch resultaat.

Ooglidcorrectie kosten en vergoedingsmogelijkheden

Ooglidcorrecties worden doorgaans niet vanuit uw basisverzekering vergoed. Vaak vallen de kosten dan ook volledig voor eigen rekening. Dit tenzij u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten waarin de kosten voor cosmetische ingrepen gedeeltelijk vergoed worden. Het uitblijven van vergoedingsmogelijkheden maakt dat nog altijd mensen de ingreep die ze overwegen uitstellen en/of niet toe laten passen, omdat de kosten te hoog zijn. Toch zijn er betaalbare behandelmogelijkheden. Dat u daarvoor niet eens naar een kliniek in het buitenland moet, laat Acura Medisch Centrum u graag zien. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Lift bovenste ooglid (beide ogen)€ 725
Lift onderoogleden (beide ogen)€ 835
Lift bovenste en onderste ooglid€ 1.560
Transconjunctivale ooglidcorrectie€ 1.250
Combinatie met gefractioneerde CO2 laser + € 175

Het is mogelijk om voor een combinatie van behandelingen te kiezen, hiervoor geldt een aangepast behandeltarief. De cosmetisch arts licht de verschillende mogelijkheden toe tijdens een gratis consult bij de kliniek in Weert. Het maken van een afspraak voor een intakegesprek kan zowel telefonisch via 0495-431711 als door het invullen van het contactformulier.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu