fbpx

Ooglidcorrectie Etten-Leur

Overweegt u een ooglidcorrectie in Etten-Leur of omgeving? Jaarlijks wordt een ooglidcorrectie in de omgeving van Etten-Leur bij honderden mannen en vrouwen toegepast. Afhangende oogleden geven uw gezicht een ongewenst vermoeide indruk en in sommige gevallen wordt zelfs uw gezichtsvermogen beperkt. Met een relatief eenvoudige ingreep wordt uw uiterlijk verbeterd. Een ooglidcorrectie verwijdert gelijktijdig wallen, waardoor u er minder moe uitziet. De overtollige huid en eventueel een overschot aan vet worden verwijderd en u krijgt weer een frisse uitstraling met een mooie oogopslag.

Hangende oogleden behoren tot het verleden

Het slapper worden en afzakken van de huid van uw oogleden is helaas een natuurlijk proces, waar u weinig tot niets aan kunt doen. Door het ouder worden verliest de huid veel van de natuurlijke elasticiteit. Dit in combinatie met de zwaartekracht maakt dat de huid soms gaat afhangen. De bovenste oogleden vormen als het ware een extra huidplooi die over de wimpers hangt en het zicht behoorlijk kan belemmeren. Met een ooglidcorrectie wordt niet alleen uw gezichtsuitdrukking verbeterd, ook uw gezichtsvermogen neemt weer toe. Omdat het corrigeren van de oogleden geen effect heeft op kringen onder uw ogen, kraaienpootjes en/of rimpels in uw gezicht, kan overwogen worden om de ingreep te combineren met een andere cosmetische behandeling. Combinaties die geregeld voorkomen zijn:

 • Ooglidcorrectie in combinatie met een fillerbehandeling.
 • Ooglidcorrectie in combinatie met een fractional laser behadneling.

Een ooglidcorrectie is een veilige en relatief kleine operatieve ingreep, waarmee u afrekent met afhangende oogleden.

Cosmetische ooglidcorrectie Etten-Leur of omgeving

Hoewel u niet dagelijks nadenkt over een ooglidcorrectie is het één van de meest toegepaste cosmetische ingrepen in Nederland. Het is bovendien een kort durende ingreep, die doorgaans niet meer dan 60 minuten in beslag neemt. Een van de voordelen is dat uw oogleden vrij eenvoudig plaatselijk te verdoven zijn en dat het niet nodig is om de ingreep onder volledige narcose te ondergaan. Vooraf wordt de overtollige huid door de cosmetisch arts afgetekend en wordt de ingreep nogmaals kort met u doorgenomen. Incisies en hechtingen worden in een natuurlijke huidplooi aangebracht, zodat er nauwelijks littekens zichtbaar zijn. Na de ingreep zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden:

 • Doe het een paar dagen rustig aan en koel de oogleden met koude, natte kompressen.
 • Vermijd een te hoge bloeddruk, buk en pers zo min mogelijk.
 • De oogleden zijn na de ingreep gezwollen en verkleurd, ook kunnen de ogen tranen. Dit zijn tijdelijke verschijnselen die 5 tot 7 dagen later vrijwel volledig zijn verdwenen.
 • Gebruik de eerste 10 dagen geen oog make-up.
 • Het gebruik van een bril is uiteraard toegestaan. Contactlenzen dragen doet u beter tot 2 weken na de ooglidcorrectie niet.
Natuurlijke, jeugdige uitstraling

Alhoewel u op kunt zien tegen de dagen na de ingreep, verloopt het herstel van een ooglidcorrectie meestal zonder noemenswaardige complicaties of bijwerkingen. Ervaren cosmetisch artsen kiezen voor het subtiel snijden in een huidplooi, waardoor u achteraf geen zichtbare littekens heeft. Het is normaal dat de littekens in het begin wat rood van kleur zijn. In de weken en maanden die volgen op de ooglidcorrectie in Etten-Leur trekt dit vrijwel volledig weg. Ondanks alle voordelen is en blijft een ooglidcorrectie een chirurgische operatie waar algemene medische risico’s aan kleven. Allergische reacties, slechte wondgenezing, infecties, asymmetrische resultaten en tegenvallende resultaten kunnen zich voordoen. Dit is echter zelden het geval. Zeker als u zich in samenspraak met de behandelend arts voorbereidt op de ingreep en rekening houdt met de instructies na de ooglidcorrectie dan is de kans op complicaties vrijwel uitgesloten.

Ervaren artsen en betaalbare tarieven

Bereid u zich goed voor op een ooglidcorrectie en bekijk de mogelijkheden van deze behandeling. Acura Medisch Centrum beschikt over ervaren, vakbekwame cosmetisch artsen die de ingreep regelmatig toepassen. In 2018 werd Acura Medisch Centrum door Elsevier Weekblad verkozen tot “Beste Kliniek van Nederland”. Naast kwaliteit en service kunt u bij Acura rekenen op betaalbare behandeltarieven en uitstekende resultaten. De moderne kliniek bevindt zich in Weert en Breda en is vanuit Etten-Leur zowel met eigen vervoer als het openbaar vervoer bereikbaar. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bespreekt u met een cosmetisch arts uw verwachtingen op het gebied van een ooglidcorrectie. De arts geeft aan wat de mogelijkheden zijn en laat bereikte resultaten zien aan de hand van ooglidcorrectie voor en na foto’s. Als afsluiting van het gesprek ontvangt u een behandelvoorstel. Het is mogelijk om direct een afspraak voor de ingreep in te plannen al is dit zeker niet verplicht. Bent u benieuwd naar hetgeen onze ervaren artsen u te bieden hebben? Maak dan nu een afspraak voor een gratis consult. Bel met 0495-431711 of stuur een e-mail naar consult@acuramedischcentrum.nl en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu