fbpx

Ooglidcorrectie Gilze

Overweegt u een ooglidcorrectie in Gilze of omgeving? Iedereen verdient het om met een stralende gezichtsuitdrukking ten tonele te verschijnen. De realiteit is voor veel mannen en vrouwen helaas anders. Een sombere, vermoeide gezichtsuitstraling verminderd uw zelfvertrouwen en u zit minder lekker in uw vel dan dat u eigenlijk zou willen. Vaak is dit het gevolg van afzakkende oogleden en wallen. Wist u trouwens dat een minder elastische huid bij de ogen ook hoofdpijn en een verminderd zicht kan veroorzaken? De cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum hebben jarenlange ervaren met het toepassen van een ooglidcorrectie. De ooglidcorrectie in de omgeving van Gilze geeft u een uitgeruste blik en een frisse uitstraling.

Blepharoplastiek of ooglidcorrectie Gilze of omgeving

De ooglidcorrectie is een kleine, chirurgische of operatieve ingreep waarmee de overtollige huid rondom uw ogen wordt verwijderd. Tegelijkertijd kan de behandelend arts ook eventueel opgehoopt vetweefsel bij het oog weghalen. De ingreep wordt vaak toegepast uit cosmetisch oogpunt, zonder dat er een medische indicatie of noodzaak aanwezig is. Klachten die met behulp van een ooglidcorrectie behandeld en verminderd worden, zijn onder andere:

 • Hoofdpijnklachten en klachten van vermoeide ogen.
 • U kijkt niet langer tegen uw ooglid aan, uw oogleden hangen niet meer voor uw ogen.

Cosmetisch of met een medische indicatie, een ooglidcorrectie is een veelvuldig toegepaste ingreep, waar uitstekende resultaten mee bereikt worden. Tegelijkertijd blijft het een chirurgische operatie waar risico’s aan zijn verbonden. Waar zwellingen en rood, blauwe huidverkleuringen een normaal gevolg zijn van de ooglidcorrectie kunnen zich andere bijwerkingen voordoen:

 • Nabloedingen, waardoor het langer dan gebruikelijk duurt voordat uw oogleden er weer toonbaar uitzien.
 • De eerste dagen na de ingreep kunt u de ogen niet volledig openen of sluiten. Dit is vaak een gevolg van de zwellingen en verbeterd vanzelf.
 • Resultaten die bereikt worden zijn langdurig. Verslappen de huid en de spieren rondom het oog verder dan is eventueel een tweede ooglidcorrectie wenselijk.
 • Soms wordt een asymmetrisch resultaat bereikt, waardoor een aanvullende correctie noodzakelijk is.

De ingreep gebeurt doorgaans onder plaatselijke verdoving. De huid rondom de oogleden laat zich vrij eenvoudig verdoven. Als de verdovingen zijn ingewerkt, worden kleine incisies gemaakt en wordt de overtollige huid weggesneden. Hechtingen worden zoveel mogelijk aangebracht in bestaande huidplooien. Eens het littekenweefsel is genezen, neemt het de natuurlijke huidskleur aan en valt het nauwelijks op. Na afloop van de ingreep die gemiddeld een uur duurt, komt u bij in de kliniek en wordt begonnen met het koelen van de oogleden. Vindt de arts dat het goed gaat met u, dan kunt u de kliniek verlaten. Om de zwellingen te beperken en tegen te gaan volgt u de koelinstructies op. Voor het succes van de ooglidcorrectie is het belangrijk om minimaal een week tot tien dagen niet te tillen, bukken of persen. Het gebruik van oogmake-up wordt eveneens afgeraden. Verkleuringen van de huid onder de ogen kunt u camoufleren. De resultaten ontwikkelen zich gestaag, en het duurt een aantal maanden alvorens sprake is van een definitief resultaat.

Betaalbare ooglidcorrectie behandeling

Cosmetische ingrepen worden zelden gedeeltelijk of volledig vergoed door zorgverzekeraars. Ook de aftrekmogelijkheden bij de Belastingdienst zijn vrij beperkt. Indien er bij u sprake is van een medische indicatie, omdat uw oogleden uw zicht zwaar beperken of omdat u heftige hoofdpijnen ervaart, kan de zorgverzekeraar tot kostenvergoeding overgaan. Welke voorwaarden hiervoor van toepassing zijn, kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar. Blijkt dat vergoeding in uw geval niet mogelijk is, dan bent u helaas zelf voor de kosten verantwoordelijk. Het loont dan de moeite om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Waar let u op bij het vergelijken van de kosten?

 • Naamsbekendheid en ervaring van een behandelaar / cosmetisch arts.
 • Kosten die zijn inbegrepen, waaronder consult, controles en nazorg.
 • Worden een of twee oogleden behandeld.
 • De toegepaste verdovingswijze.
 • Aantoonbaar bereikte resultaten.

Acura Medisch Centrum, met een moderne kliniek in Weert en Breda, biedt u betaalbare cosmetische behandelingen. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Lift bovenste ooglid (beide ogen)€ 725
Lift onderoogleden (beide ogen)€ 835
Lift bovenste en onderste ooglid€ 1.560
Transconjunctivale ooglidcorrectie€ 1.250
Combinatie met gefractioneerde CO2 laser + € 175

Dit is inclusief een intakegesprek, controles en nazorg. Achteraf is er geen sprake van extra bijkomende kosten, u weet vooraf precies waar u aan toe bent.

Gratis adviesgesprek ooglidcorrectie

De drempel om daadwerkelijk een cosmetische ingreep te ondergaan ligt voor sommige mensen nog behoorlijk hoog. Een ooglidcorrectie is niet zomaar iets, het is een ingreep waar u lang over nadenkt en waar u meer over wilt weten. De cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum informeren u graag over de mogelijkheden die bij u passen. Dit kan tijdens een gratis adviesgesprek in onze moderne kliniek in Weert. Een afspraak maakt u door te bellen met 0495-431711 of door het online contactformulier in te vullen.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu