fbpx

Ooglidcorrectie Helmond

Overweegt u een ooglidcorrectie in Helmond of omgeving? Wanneer u last heeft van afhangende oogleden, kan een kleine chirurgische ingreep wonderen verrichten. Na een ooglidcorrectie ziet uw vermoeide gezicht er weer fris en jeugdig uit. U kunt oog make-up beter aanbrengen, zonder dat u hinder ondervindt van overtollige in de weg zittende huid. Zowel een bovenooglidcorrectie als een onderooglidcorrectie geeft een subtiel verschil in uw gezichtsuitdrukking. In plaats van vragen of u niet goed heeft geslapen, kunt u complimenten verwachten over uw stralende gezicht en sprekende ogen.

Ooglidcorrectie Helmond.
Ooglidcorrectie Helmond.
Ooglidcorrectie voor en na

Het komt geregeld voor dat door het afzakken van de bovenoogleden de huid over het oog heen hangt. Naast een beperking van uw gezichtsvermogen ontstaan andere lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn en een drukkend gevoel op uw ogen. Een blik in de spiegel laat een nors, vermoeid gezicht zien, terwijl u misschien wel een uitstekende nachtrust heeft genoten. Verslapping van de huid bij uw ooglid kan met een kleine ingreep verholpen worden. Ooglidcorrectie in Helmond is een veelvuldig toegepaste cosmetische ingreep, die bij mannen en vrouwen goede resultaten geeft. De ooglidcorrectie in Helmond of omgeving wordt veelal onder plaatselijke verdoving toegepast, de ingreep vindt plaats op poliklinische basis. In overleg met de behandelend arts kan ook voor een algehele narcose gekozen worden. Voorafgaand aan de ooglidcorrectie worden de overtollige huid en vetweefsels, die verwijderd worden, afgetekend. Met behulp van kleine incisies wordt de huid weggesneden, het vetweefsel wordt verwijderd en eventuele spierweefsels worden gecorrigeerd. De huid wordt gehecht, waarbij gekozen wordt voor het plaatsen van de hechtingen in een huidplooi. Van zichtbare littekens is dan ook nauwelijks sprake. Na de ooglidcorrectie zijn de behandelde oogleden gezwollen en blauw verkleurd. Beide verschijnselen nemen af in de dagen na de ingreep. Geadviseerd wordt om voor vervoer van de kliniek naar huis zorg te dragen. Laat u ophalen door een familielid of bekende, zelf aan het verkeer deelnemen wordt afgeraden. Door de zwellingen van uw oogleden kan het zicht wat troebel zijn. Om de zwellingen tegen te gaan kunt u de oogleden koelen. Na een week worden de hechtingen verwijderd.

Herstel na een ooglidcorrectie

Als u een ooglidcorrectie overweegt, leest u zich eerst goed in. Tegenwoordig is het internet een handige informatiebron. Plastisch chirurgen en privéklinieken presenteren zichzelf en geven op heldere wijze meer uitleg over de boven- en onderooglidcorrectie. Op beauty- en schoonheidsfora worden ervaringsverhalen gedeeld en ziet u zowel geslaagde als mislukte ooglidcorrectie foto’s. Een goede voorbereiding is een goed begin voor een optimale herstelperiode. Het lezen van ervaringen en het bekijken van ooglidcorrectie foto’s en video’s geeft een prima inzicht in hetgeen u van het herstel na een ooglidcorrectie in Helmond kunt verwachten. Als u daarbij rekening houdt met een aantal eenvoudige aanwijzingen, dan heeft u bovendien een positieve invloed op het eindresultaat:

 • Vermijd tillen, bukken en persen in de dagen na de ingreep. Houd uw hoofd zoveel mogelijk rechtop en buk niet voorover. Slaap hoger dan u gewend bent, u kunt hiervoor een extra kussen gebruiken. Krabbel en/of wrijf niet aan de oogleden. Koelen is wel toegestaan.
 • Als u gaat douchen, hou dan de oogleden droog. Geadviseerd wordt om de wondjes droog te houden tot de hechtingen zijn verwijderd. Ook baden en/of naar sauna is de eerste week niet toegestaan.
 • Breng de eerste 2 weken na de ooglidcorrectie geen oog make-up aan.
 • Draag de eerste weken na de ingreep een donkere zonnebril en vermijd directe blootstelling van de huid aan het zonlicht.
 • Stop ruim voor de geplande ooglidcorrectie in Helmond met roken en doe dit ook in de weken na de ingreep niet. Drink vanaf 48 uur voor en tot 72 uur na de ingreep ook geen alcohol. Alcohol verdunt het bloed, waardoor ongewenste bloedingen kunnen ontstaan.
Risico’s en complicaties ooglidcorrectie

Ooglidcorrecties behoren tot de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen in Nederland. Het is een relatief veilige ingreep, met een uiterst kleine kans op complicaties. Het niet geheel kunnen openen of sluiten van de ogen komt geregeld voor. Om uitdroging van de ogen te voorkomen, kan een arts dan oogdruppels voorschrijven. Ook vocht vasthouden na een ooglidcorrectie komt voor. Deze verschijnselen zijn doorgaans tijdelijk van aard. Pijnklachten en/of bloedingen komen zeer zelden voor. Houden de klachten aan? Neem dan contact op met de behandelend plastisch chirurg. Na een vlotte herstelperiode kunt u al uw werkzaamheden en sportieve activiteiten hervatten. De resultaten ontwikkelen zich verder totdat na 4 tot 6 maanden het optimale resultaat is bereikt. Overweegt u een ooglidcorrectie in Helmond en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Het intakegesprek bij Acura Medisch Centrum is vrijblijvend en een afspraak is snel gemaakt.

Gratis en vrijblijvend een ooglidcorrectie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘ooglidcorrectie Helmond’ een consult inplannen voor een ooglidcorrectie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu