fbpx

Ooglidcorrectie Kaatsheuvel

Overweegt u een ooglidcorrectie in Kaatsheuvel of omgeving? Afhangende oogleden en wallen onder uw ogen geven uw gezicht niet alleen een vermoeide uitstraling. U ziet er ook ouder uit dan uw feitelijke leeftijd is. Ouder worden doen we allemaal, maar wanneer als gevolg hiervan de huid verslapt en de elasticiteit afneemt, kan dit verschillende klachten met zich meebrengen. Klinken vermoeidheid, een beperkt zicht en hoofdpijn u als iets zeer bekends? Dan kan een ooglidcorrectie wellicht uitkomst bieden.

Soorten ooglidcorrectie Kaatsheuvel of omgeving

Ooglidcorrecties kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. Welke behandelmethode bij u de beste resultaten geeft, wordt bekeken en nauwkeurig beoordeelt tijdens een consult. Aan de hand van dit consult of intakegesprek geeft de cosmetisch arts u een behandelvoorstel dat kan bestaan uit:

 • Bovenooglidcorrectie
 • Onderooglidcorrectie
 • Combinatie boven- en onderooglidcorrectie

De gespecialiseerde artsen van Acura Medisch Centrum in Weert voeren zowel de bovenste als onderste ooglidcorrectie uit. Afhankelijk van uw verwachting en de eventuele klachten die u ervaart worden tijdens een ingreep zowel de overtollige huid als opgehoopte vetweefsels verwijderd. Incisies worden in beide situaties in bestaande huidplooien gemaakt, waardoor de littekens na verloop van tijd vrijwel onzichtbaar zijn. Een ooglidcorrectie wordt met een plaatselijke verdoving toegepast. Mensen die erg opzien tegen de ingreep of die angst hebben kunnen in overleg met de cosmetisch arts voor een roesje, sedatie, kiezen.

Verloop ooglidcorrectie behandeing

Een ooglidcorrectie verdient voldoende aandacht en voorbereiding. Het is een ingreep die uw vermoeide gezichtsuitdrukking en oudere look wegneemt. Bovenal is het een chirurgische operatie waarbij best wel wat komt kijken. Om er zeker van te zijn dat bij u de juiste behandelmethode wordt toegepast vindt eerst een uitgebreid consult plaats. De ingreep wordt van A tot Z doorgenomen, de arts licht de risico’s en complicaties toe die aan een ooglidcorrectie verbonden zijn en er wordt uitvoerig aandacht besteed aan de herstelperiode. De arts heeft veel interesse in uw gezondheid, medicijngebruik en medische ingrepen die u heeft ondergaan. Aan de hand hiervan kan een ooglidcorrectie soms worden afgeraden, het kan ook gebeuren dat u een aangepast medicatie doseringsschema krijgt voor de periode rond de geplande ingreep. Na een periode van voorbereiden, breekt dan de dag van ooglidcorrectie zelf aan. Wat kunt u van deze dag verwachten?

 • Foto’s worden gemaakt voor in uw medisch dossier.
 • De arts tekent de overtollige huid af.
 • De bovenste en/of onderste oogleden worden verdoofd.
 • Het vet en de overtollige huid worden verwijderd. Hiervoor worden incisies gemaakt op plaatsen die de arts met u heeft besproken. De wondjes worden gehecht of met hechtpleisters behandeld. Al met al duurt de ingreep vaak niet langer dan 60 minuten.
 • Aangezien de ingreep op poliklinische basis wordt toegepast, kunt u kort na het afronden van de ooglidcorrectie de kliniek verlaten.

Als gevolg van de ooglidcorrectie ontstaan er blauwe plekken en zwellingen. Kort na de ingreep wordt direct gestart met het koelen van het behandelde gebied, dit gaat zwellingen tegen en geeft bovendien een gevoel van verlichting. Uw ogen zien er 7 tot 10 dagen niet direct toonbaar uit. Regelmatig wordt gekozen voor het dragen van een zonnebril. Niet alleen om niet te laten zien dat u een cosmetische ingreep heeft ondergaan, maar ook omdat u de ogen door de zwellingen moeilijk kunt openen en sluiten. Een zonnebril beschermt uw ogen tegen het vaak scherpe licht. Het duurt gemiddeld drie tot zes maanden voordat het uiteindelijke resultaat zichtbaar is.

Veilige ingreep met langdurige resultaten

Van alle cosmetische ingrepen die jaarlijks worden toegepast, behoort de ooglidcorrectie tot de meeste populaire en gewilde behandelingen. Het is een ingreep met een uiterst kleine kans op bijwerkingen, toch dient u rekening te houden met het feit dat ook een ooglidcorrectie een operatieve ingreep waar nu eenmaal de nodige risico’s aan zijn verbonden. U kunt de risico’s beperken door u aan de adviezen en instructies van de cosmetisch arts te houden en alle relevantie informatie met betrekking op uw gezondheid bespreekt. Regelmatig voorkomende bijwerkingen en complicaties van ooglidcorrecties zijn:

 • Zwellingen, blauwe en rode verkleuringen.
 • Nabloedingen met slechte wondgenezing en de kans op het ontstaan van infecties.
 • Beperkt kunnen openen of sluiten van de oogleden.
 • Asymmetrische resultaten.
 • Tijdelijke gevoelloosheid van de behandelde oogleden.
 • Cyste vorming in de oogleden, die door een cosmetisch arts behandeld moeten worden.

De resultaten die zowel met een boven- als onderooglidcorrectie bereikt worden zijn natuurgetrouw en langdurig. Slechts een enkele keer gebeurt het dat de resterende huid en vetweefsels verder afzakken, waardoor een nieuwe ingreep nodig is. Laat uzelf informeren over de mogelijkheden die een ooglidcorrectie u te bieden heeft. Acura Medisch Centrum verwelkomt u graag in Weert. Bel met 0495-431711 voor het maken van een afspraak.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu