fbpx

Ooglidcorrectie Oosterhout

Overweegt u een ooglidcorrectie in Oosterhout of omgeving? Uw ogen geven uw gezicht zijn of haar kenmerkende uitstraling. Met slechts één oogopslag wordt uw gemoedstoestand perfect weergegeven. Als door gevolg van het ouder worden de huid rondom uw ogen minder elastisch wordt, kan deze gaan verslappen en afzakken. Rimpels en wallen kunnen hiervan een gevolg zijn. Een ooglidcorrectie Oosterhout kan de geschikte oplossing zijn. Met behulp van deze vrij eenvoudige chirurgische ingreep verdwijnt uw vermoeide blik en krijgt uw gezicht weer een frisse uitstraling.

Waarom kiest u voor een ooglidcorrectie Oosterhout of omgeving?

Ziet u bij het kijken in de spiegel een norse of vermoeide gezichtsuitdrukking? Hoort u regelmatig dat u er ouder uit ziet dan uw werkelijke leeftijd? Afhangende oogleden kunnen diepe sporen nalaten op uw dagelijks leven en uw zelfvertrouwen nadelig beïnvloeden. Het natuurlijke gevolg van een ouder wordende huid is bij de een al beter zichtbaar dan bij de ander. Overtollige huid kan zwaar op uw oogleden drukken, waardoor het open houden van de ogen bemoeilijkt wordt. Als gevolg hiervan trekt u regelmatig de wenkbrauwen op en ontstaat op een bepaald moment een vervelende, zeurderige hoofdpijn. Een overschot aan huid zakt in sommige gevallen zo ver af dat het voor uw ogen hangt en zelfs voor een vermindering van u gezichtsveld zorgt. Bekende klachten van overhangende bovenste oogleden zijn:

 • Terugkerende, zeurende hoofdpijn.
 • Voortdurend optrekken van uw wenkbrauwen en fronzen.
 • Belemmering bij het kijken. U wordt beperkt in uw gezichtsveld.
 • Vermoeide, geïrriteerde en tranende ogen.

Deze klachten kunnen met een ooglidcorrectie of blepharoplastiek worden verbeterd en opgelost. Tijdens de ooglidcorrectie Oosterhout wordt de overtollige huid verwijderd en eventueel opgehoopt vetweefsel weggenomen. De ingreep gebeurt met een plaatselijke verdoving en neemt, afhankelijk van de complexiteit, niet langer dan 60 minuten in beslag.

Voor- en na de ooglidcorrectie omgeving Oosterhout

Het corrigeren van de bovenste oogleden is een ingreep waar u zich op voorbereidt. Het is geen ingrijpende operatie, maar toch zijn er een aantal aandachtspunten waar u voor een vlot verloop en een voorspoedig herstel rekening mee dient te houden.

 • Eventueel is er in de dagen voor en na de ooglidcorrectie sprake van een aangepast doseerschema van de dagelijkse medicatie die u gebruikt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij bloedverdunners. Volg de aanwijzingen van de cosmetisch chirurg zorgvuldig op, en schakel pas weer over op uw gebruikelijke dosering als de arts dit aangeeft.
 • Aangezien de ingreep met plaatselijke verdovingen wordt toegepast, is het niet nodig om nuchter naar de kliniek te komen. U kunt een licht ontbijt gebruiken.
 • Meldt uzelf ruim op tijd bij de kliniek. Dit voorkomt dat u zichzelf moet haasten en daardoor opgejaagd aan de ingreep begint.
 • Laat het gebruik van gezichtscrèmes, oogcrèmes en (oog)make-up op de dag van de ingreep achterwege.

Na aankomst in de kliniek wordt u voorbereid op de ooglidcorrectie. Dat houdt in dat de ingreep nogmaals met u wordt doorgenomen en dat er foto’s worden gemaakt die in uw persoonlijke medisch dossier terecht komen. De arts tekent de overtollige huid af, waarna de ooglidcorrectie wordt toegepast. Na afloop van de ingreep zijn er eveneens een aantal factoren om rekening mee te houden:

 • Uw oogleden zijn naar verwachting licht gezwollen, rood en blauw verkleurd. Uw zicht wordt hierdoor enigszins beperkt. Het kan prettig zijn om een zonnebril te gebruiken.
 • Het is niet toegestaan om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Laat u door een bekende ophalen en naar huis brengen.
 • In overleg met de cosmetisch arts kunt u de oogleden op geregelde momenten koelen. Dit gaat de ergste zwellingen tegen en kan verlichting geven.
 • In geval van napijn die ontstaat nadat de verdovingen zijn uitgewerkt, kunt u hiervoor een algemene pijnstiller gebruiken.
 • De eerste dagen doet u het vooral rustig aan en vermijdt u dat uw ogen onder druk komen te staan.
 • Gebruik tot minimaal 10 dagen na de ingreep geen oogmake-up en/of mascara.

Zonder complicaties of bijwerkingen herstelt de huid zich binnen 7 tot 10 dagen na de ingreep. Dan zijn ook de zwellingen en verkleuringen vrijwel volledig verdwenen. Tot die tijd kunt u de verkleuringen desgewenst camoufleren, vraag hiervoor advies aan de arts.

Vrijblijvend intakegesprek ooglidcorrectie

Vergelijkt u de mogelijkheden om een ooglidcorrectie te ondergaan in Oosterhout of omgeving? Laat uzelf dan ook vrijblijvend voorlichten en adviseren door de ervaren cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum in Weert of Breda. Competitieve behandeltarieven, professionele en vakbekwame artsen, en resultaatgerichte cosmetische behandelingen is wat wij u te bieden hebben. Meer weten of direct een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek? Vul het contactformulier in, bel met 0495-431711 of stuur een mailtje naar consult@acuramedischcentrum.nl

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu