fbpx

Ooglidcorrectie Venlo

Overweegt u een ooglidcorrectie in Venlo of omgeving? Regelmatig krijgen mannen en vrouwen door huidveroudering te maken met het verslappen van de huid boven de ogen. Niet alleen zakt de huid af. Vet stapelt zich op onder de ogen, waardoor wallen of zakken kunnen ontstaan. Afhangende oogleden en wallen veroorzaken niet bij iedereen problemen. Het kan echter voorkomen dat uw gezicht een vermoeide, boze uitstraling krijgt. Afhangende oogleden die voor uw ogen hangen veroorzaken naast een vermindert zich ook onaangename hoofdpijn. Heeft u hier last van? Met een kleine ingreep zoals een ooglidcorrectie in Venlo of omgeving kan het teveel aan vet en huid verwijderd worden. Het is vaak ook mogelijk om een bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie met elkaar te combineren.

Ooglidcorrectie Venlo.
Ooglidcorrectie Venlo.
Veilige plastische chirurgie Venlo of omgeving

Blepharoplastiek, zoals een ooglidcorrectie ook wel wordt genoemd, is een relatief eenvoudige cosmetische ingreep. Het is bovendien een ingreep die jaarlijks duizenden keren wordt uitgevoerd. Als u de ooglidcorrectie door een ervaren plastisch chirurg uit laat voeren, dan gebeurt dat op een veilige, hygiënische, vertrouwde manier en kunt u rekenen op prima resultaten. Uw ogen zijn de blikvangers van het gezicht. Uw uitstraling wordt voor een groot deel bepaald door de bovenste en onderste oogleden. De oorzaken van afhangende oogleden zijn:

 • Het verlies van huidelasticiteit.
 • Het slapper worden van de huid, waardoor deze gaat afzakken.
 • Vetweefsel dat zich onder het oog opstapelt.

Bovenstaande oorzaken maken de ogen soms onaantrekkelijk en geven uw gezicht een vermoeide uitstraling. Hoe en op welke manier een ooglidcorrectie uw uiterlijk kan verbeteren, wordt bekeken aan de hand van een aantal punten:

 • Hoe ziet de overtollige huid op de bovenste en onderste oogleden eruit?
 • Heeft u last van wallen of zakken onder uw ogen?
 • Worden uw ogen gekenmerkt door donkere kringen of cirkels?
 • Is er sprake van doorgezakte of afhangende wenkbrauwen?
 • Hoe verhoudt de positie van de buitenooghoek zich met de binnenzijde?
Verloop van een ooglidcorrectie in Nederland

Na een uitgebreid intakegesprek bij de behandelend plastisch chirurg wordt een ooglidcorrectie ingepland. U heeft voldoende tijd om u optimaal voor te bereiden op de ingreep. Dat houdt onder meer in dat u tijdig stopt met roken en vanaf 72 uur voor de ooglidcorrectie geen alcohol meer drinkt. Eventuele medicatie neemt u volgens het doseerschema van de plastisch chirurg, dit kan tijdelijk anders zijn dan u gewend bent. Op de dag van de ooglidcorrectie meldt u zich tijdig in de kliniek. De arts tekent af welke huid wordt verwijderd. De ingreep wordt onder lokale verdoving uitgevoerd. In enkele gevallen is het ook mogelijk om voor een lichte sedatie te kiezen. Deze mogelijkheid wordt met u besproken tijdens het intakegesprek. Nadat de overtollige huid is verwijderd wordt de wond gehecht. Dit wordt zoveel mogelijk in een huidplooi gedaan, zodat er van zichtbare littekens geen sprake is. Kort na de ooglidcorrectie kunt u de kliniek verlaten. Laat u door een familielid of bekende ophalen. Uw ogen zijn na de behandeling blauw en gezwollen, waardoor u tijdelijk een wat troebel zicht heeft. In de dagen die volgen op de ooglidcorrectie in Venlo of omgeving herstelt de huid, waarna de resultaten zich beginnen te ontwikkelen tot het eindresultaat. De ontwikkeling van het resultaat is bij de een sneller zichtbaar dan bij de ander. Als u rekening houdt met een aantal tips, verkleint u de kans op complicaties:

 • Geadviseerd wordt om de oogleden een aantal keer per dag te koelen. De plastisch chirurg geeft u uitleg over de frequentie en de instrumenten die u hiervoor kunt gebruiken.
 • Houd uw hoofd de eerste dagen zoveel mogelijk rechtop. Probeer te slapen met een extra kussen. Het recht houden van uw hoofd gaat zwellingen tegen.
 • Belast de ogen zo min mogelijk. Buk, til of pers niet kort na de ooglidcorrectie.
 • Gebruik geen oog make-up gedurende eerste weken na de ingreep. Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van mascara op de wimpers.
 • Draag de eerste weken een beschermende, donkere zonnebril en vermijd blootstelling aan het zonlicht.
Uitstekende, langdurige resultaten ooglidcorrectie

Na het wegtrekken van de zwellingen worden de resultaten van de ooglidcorrectie zichtbaar. Van zichtbare littekens is nauwelijks sprake. Voordat het definitieve resultaat is, verstrijken zo’n vier tot zes maanden. Een ooglidcorrectie in Venlo of omgeving geeft langdurige resultaten, die zo’n 10 tot 15 jaar mooi blijven. Met het verstrijken van de tijd en uw leeftijd kan de huid later weer wat gaan hangen. Heeft u last van afhangende oogleden? Heeft u geregeld last van hoofdpijn, doordat uw oogleden uw gezichtsveld beperken? Overweegt u een ooglidcorrectie? Acura Medisch Centrum beschikt over een moderne privékliniek in Weert, waar de ervaren plastisch chirurgen u verwelkomen voor een vrijblijvend intakegesprek.

Gratis en vrijblijvend een ooglidcorrectie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘ooglidcorrectie Venlo’ een consult inplannen voor een ooglidcorrectie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu