fbpx

Overhangende oogleden

Mensen kunnen zich aan verschillende dingen storen, waarvan een vermoeid uiterlijk er één is. Een oorzaak hiervan is vaak de aanwezigheid van overhangende oogleden; oogleden die overhangen door overhangend vel. Naarmate u ouder wordt, begint het vel rondom de ogen slapper te worden. Het slapper worden van het vel zorgt ervoor dat het steeds meer gaat hangen. Hoewel sommige mensen minder of geen last hebben van dit probleem, bestaat er een reëele kans dat u dit wel heeft. In dat geval kan een ooglidcorrectie een uitkomst bieden.

Ooglidcorrectie voor overhangende oogleden

Als u last heeft van overhangende oogleden, is een ooglidcorrectie meestal zeer geschikt voor u. Overhangende oogleden is een veelvoorkomend probleem waar honderdduizenden mensen in Nederland last van hebben. U bent dus absoluut niet de enige! Het zal u dan ook niet verbazen dat er jaarlijks duizenden ooglidcorrecties worden uitgevoerd. Hierbij is een bovenooglidcorrectie meestal goedkoper dan een onderooglidcorrectie.
De reden hiervoor is dat een bovenooglidcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is en doorgaans binnen een uur wordt gedaan. Uiteraard verschilt het per arts hoeveel tijd hij of zij precies nodig heeft. Een aantal factoren die meespelen, zijn onder andere:

 • Wordt slechts één ooglid behandeld of betreft het beide ogen?
 • De mate waarin de oogleden overhangen
 • De kennis en ervaring van de arts
Vergoeding overhangend oogleden

Vaak liggen de ooglidcorrectie prijzen al snel rond de duizend euro. Wij zijn met 695 euro voor een bovenooglidcorrectie zeer scherp geprijsd. Voor veel mensen is dit echter nog steeds een aanzienlijk bedrag. Het kan echter zo zijn dat u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie vergoeding. In principe is er alleen sprake van een vergoeding voor overhangend oogliden bij medische noodzaak, bijvoorbeeld als uw overhangende oogleden uw zicht ernstig belemmeren. Als u door uw zeer vermoeide uiterlijk last krijgt van psychische problemen, kan dat afhankelijk van uw zorgverzekeraar ook tot een ooglidcorrectie vergoeding leiden. Of een ingreep vergoed wordt of niet, hangt ook af van het pakket dat u heeft. Zo is de kans groter dat een behandeling (gedeeltelijk) wordt vergoed, indien u aanvullend verzekerd bent. Het is verstandig om altijd te informeren naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar. Daarnaast raden wij u aan om met uw huisarts te overleggen of u voor een vergoeding in aanmerking komt.

Beste prijs kwaliteit verhouding voor de ooglidcorrectie

Om gebruik te maken van een ooglidcorrectie korting, kunt u een aantal dingen doen. Heeft u bijvoorbeeld naast overhangende oogleden ook last van wallen? Als u de oogleden en wallen tegelijk laat aanpakken, hanteren wij ook een zeer scherp tarief. Het is verstandig om bij deze ingreep altijd te letten op de kwaliteit en de ervaring van de behandelend arts. Soms geldt bij cosmetische behandelingen: goedkoop is duurkoop. Dit is uiteraard niet altijd het geval, aangezien regelmatig goede resultaten worden geboekt bij relatief goedkope ooglidcorrectie klinieken. Echter raden wij u toch aan om zeker niet alleen naar de prijs te kijken. Het betreft tenslotte uw lichaam. Een goede uitvoering van de ingreep, door een ervaren en deskundige arts, is daarom essentieel. Maak te allen tijde een weloverwogen beslissing en bestudeer ook de ooglidcorrectie ervaringen van eerdere cliënten. Zo bent u verzekerd van het beste resultaat.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een ooglidcorrectie?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘overhangende oogleden’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu