fbpx

Overmatig zweten behandeling Weert

Wilt u meer weten over een overmatig zweten behandeling in Weert? Zwaar en overmatig zweten, ook bekend als hyperhidrose, is een heel reëel en vervelend probleem. Er zijn enkele effectieve manieren om overmatig zweten tegen te gaan en te verminderen. Een overmatig zweten behandeling Weert kan bestaan uit injecties met botuline toxine of de Vaser techniek.

Overmatig zweten behandeling Weert.
Overmatig zweten behandeling Weert.
Eerste stappen overmatig zweten behandelen

De eenvoudigste en snelste manier om zweten aan te pakken, is met een anti-transpirant die veel mensen dagelijks gebruiken. De meeste anti-transpiranten bevatten aluminiumzouten. Wanneer deze op de huid gespoten of gerold worden, vormen anti-transpiranten een blokkade voor zweet. Een anti-transpirant, of deodorant is vrij verkrijgbaar. Vrij verkrijgbare antitranspiratie producten zijn milder dan op recept voorgeschreven producten. Werkt een vrij verkrijgbaar product niet of onvoldoende? Uw huisarts kan een anti-transpirant voorschrijven. Veel anti-transpiranten worden verkocht in combinatie met een deodorant die de geur van het transpiratievocht beheerst. Wanneer anti-transpiranten niet of onvoldoende werken, kan een arts of specialist u een andere behandeling aanbevelen. Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van hyperhidrosis. Het abnormaal overmatig zweten houdt niet noodzakelijkerwijs verband met warmte of fysieke inspanning. U kunt zoveel zweten dat het door uw kleding trekt of van uw handen druipt. Naast het verstoren van normale dagelijkse activiteiten, kan dit soort zweten sociale angst en verlegenheid veroorzaken. Als voorgeschreven anti-transpiranten niet helpen, kunnen verschillende medicijnen en therapieën geprobeerd worden. In ernstige gevallen kan een arts voorstellen om de zweetklieren te laten verwijderen of de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor de overproductie van zweet te behandelen.

Symptomen overmatig zweten

Voor de meeste mensen is het volkomen normaal om te zweten tijdens het sporten en fysieke inspanning. Zweten als reactie op een warme omgeving, stress of angst is normaal. Het overmatig zweten dat mensen met hyperhidrosis ervaren is veel groter dan dergelijk normaal zweten. Het type hyperhidrosis dat gewoonlijk de handen, voeten, oksels of het gezicht aantast, veroorzaakt minimaal één episode per week tijdens de uren dat u wakker bent. Opvallend is dat het zweten vrijwel altijd aan beide kanten van het lichaam voorkomt. Soms is overmatig zweten een teken van een ernstige aandoening. Wanneer het zweten gepaard gaat met duizeligheid, pijn op de borst of misselijkheid moet te allen tijde direct medische hulp gezocht worden. Daarnaast is het raadzaam om een arts te raadplegen als:

 • Zweten uw dagelijkse routine verstoort.
 • Zweten emotionele stress of sociale terugtrekking veroorzaakt.
 • U plotseling meer zweet dan normaal.
 • U last heeft van nachtelijk zweten zonder aantoonbare reden of oorzaak.

Zweten is een natuurlijke reactie van het lichaam om af te koelen. Uw zenuwstelsel activeert de zweetklieren op het moment dat uw lichaamstemperatuur stijgt. Zweten komt normaal gesproken ook voor wanneer u nerveus of zenuwachtig bent. De meest voorkomende vorm van hyperhidrosis is focale of primaire hyperhidrosis. De zenuwen die de zweetklieren aansturen zijn overactief en worden niet aangestuurd door fysieke activiteiten en/of temperatuurstijging. Bij stress of nervositeit wordt het probleem nog erger. Er is geen medische oorzaak voor dit type van overmatig zweten. In geval van secondaire hyperhidrosis is het zweten te wijten aan een medische aandoening. Secondaire hyperhidrosis komt minder voor en kan overmatig zweten over het hele lichaam veroorzaken. Aandoeningen die tot overmatig zweten kunnen leiden zijn:

 • Diabetes maar ook een lage bloedsuikerspiegel.
 • Menopauze opvliegers.
 • Schildklier problemen.
 • Hartfalen.
 • Aandoeningen van het zenuwstelsel.
 • Infecties die gepaard gaan met hoge koorts.

In sommige gevallen kan ook het gebruik van medicatie leiden tot hevig zweten. Dit evenals het ontwennen van opioïden.

Kiezen voor een overmatig zweten behandeling Weert of omgeving

Afhankelijk van primaire of secondaire hyperhidrosis zal een onderliggende medische aandoening eerst behandeld worden. Wanneer er geen duidelijke oorzaak is voor het overmatig zweten, richt de behandeling zich op het beheersen van het probleem. Soms moet een combinatie van behandelingen toegepast worden om een goed resultaat de bereiken. Ook wanneer het zweten na een behandeling verbetert, kan het terugkeren. Regelmatige nabehandelingen kunnen geadviseerd worden.

 • Botuline toxine. Een van de meest toegepaste behandeltechnieken om overmatig zweten te verminderen zijn botox injecties. Botox is een door de FDA goedgekeurde behandelmethode voor overmatig zweten van de oksels. Botuline toxine injecties kunnen ook op de handpalmen en voetzolen gebruikt worden. Botox injecties verminderen het zweten, omdat de zenuwen die de zweetklieren aansturen stilgelegd worden. Mogelijk heeft u meerdere botox injecties nodig, maar de resultaten houden ruim een jaar aan. U kunt de behandeling zonder problemen herhalen.
 • Vaser techniek. Voor de behandeling wordt u plaatselijk verdoofd. Met behulp van ultrasone geluidsgolven worden de zweetklieren uitgeschakeld. Daarna zuigt een ervaren specialist de zweetklieren met zuignaaldjes weg. De ingreep is nagenoeg pijnloos en duurt ca. 1,5 uur.

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van de gekozen methode. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Hyperhidrosis behandeling€ 400

Wanneer u aantoonbaar psychisch lijdt als gevolg van hyperhidrosis kunt u in aanmerking komen voor een kostenvergoeding. Lees de voorwaarden van uw zorgverzekering na of vraag bij uw zorgverzekeraar naar beschikbare mogelijkheden.

Thuis stappen ondernemen bij hyperhidrosis

Naast de behandelingen kunt u ook thuisoplossingen gebruiken om zweten te verminderen. Draag kleding gemaakt van lichte, ademende stoffen zoals katoen en zijde. Neem een extra shirt mee wanneer u weet dat u gaat sporten of in een warme omgeving komt. Kies ook voor sokken die het vocht van uw voeten afvoeren. Materialen als merino wol en polypro zijn geschikt. Gebruik tijdens het douchen of baden een antibacteriële zeep. Hiermee worden bacteriën bestreden die geurtjes veroorzaken. Droog de huid na het wassen af en breng pas daarna een anti-transpirant aan. Let op met wat u eet en drinkt. Vermijd pittig eten en beperk het gebruik van alcoholische dranken. Ook warme dranken zoals koffie en thee kunnen een zweetreactie oproepen.

Advies behandeling overmatig zweten

Verwisselt u dagelijks regelmatig van shirt, omdat zweetplekken zichtbaar zijn? Helpt een anti-transparant niet of onvoldoende? Laat u informeren over een overmatig zweten behandeling in Weert. De specialisten van Acura Medisch Centrum lichten tijdens een gratis consult de behandelmogelijkheden toe en geven u een behandeladvies.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu