Peeling Weert

Overweegt u een peeling in Weert? Een doffe, onregelmatige en vlekkerige huid is vaak een teken van huidveroudering. Een gezonde, jonge huid straalt en is glad. De huid is in staat snel nieuwe cellen te genereren en oudere cellen af te stoten. Naarmate u ouder wordt, neemt het zelfherstellend vermogen van de huid af, waardoor dode huidcellen zich ophopen. In combinatie met omgevingsfactoren zoals zonbeschadiging kan de huid er dof en futloos uitzien. Een doffe, onregelmatige huid kan met een peeling behandeld worden. Een peeling verbetert het uiterlijk van uw huid door de buitenste huidlaag te verwijderen. De nieuwe huid die hierdoor ontstaat is doorgaans zachter en ziet er jonger uit.

Peeling Weert.
Peeling Weert.
Wat houdt een peeling behandeling in?

Een peeling, ook wel chemische peeling genaamd, is een bekende en veel toegepaste techniek. De peeling wordt op de huid aangebracht en bestaat uit milde chemische oplossingen. Zodra de chemicaliën zijn opgedroogd wordt de peeling wordt voorzichtig van de huid afgepeld, dit helpt om de huid te exfoliëren. Een peeling helpt uw huid te verjongen en rimpels te verminderen. Een peeling kan zowel op uw gezicht, handen, hals als decolleté worden aangebracht. De peelingbehandeling verbetert het uiterlijk van uw huid en wordt op poliklinische basis gedaan. Voordat de chemicaliën worden aangebracht, reinigt de specialist uw huid. Verschillende chemische oplossingen zoals salicylzuur, melkzuur en carbolzuur worden op de huid aangebracht. U kunt een branderig gevoel ervaren. Afhankelijk van de samenstelling van de chemicaliën en de aandoening die behandeld wordt, duurt de behandeling zo’n 5 tot 30 minuten. Eventuele pijn kan verzacht worden door naderhand een koud kompres op de behandelde huid aan te brengen. Drie verschillende soorten peeling worden onderscheiden:

  • Oppervlakkige peeling. Bij deze peeling wordt een milde samenstelling van chemicaliën gebruikt om de buitenste huidlaag te verwijderen. Deze vorm van peeling wordt gebruikt om het uiterlijk van een ruwe huid te verbeteren en verkleuring te behandelen. Een oppervlakkige peeling verfrist de uitstraling van uw huid.
  • Medium peeling. Deze peeling wordt met name gebruikt om de buitenste en middelste huidlagen te bereiken. Bestanddelen als glycolzuur of trichloorazijnzuur helpen bij het verwijderen van de beschadigde huidcellen. Matige huidverkleuringen, ouderdomsvlekken, sproeten etc. kunnen met een milde peeling behandeld worden.
  • Diepe peeling. Met behulp van trichloorazijnzuur of fenol wordt de middelste laag van de huid bereikt. Een diepe peeling wordt gebruikt om matige lijntjes, ondiepe littekens en rimpels te behandelen en te verwijderen. Een diepe peeling wordt maar één keer uitgevoerd en het is bewezen dat het uiterlijk van uw huid aanmerkelijk verbeterd wordt.
Huidaandoeningen behandelen met een peeling in Weert of omgeving

Peelings worden voornamelijk gedaan op het gezicht, de hals, de handen en het decolleté. De behandeling kan bij verschillende huidtypes worden gedaan. Een peeling kan worden gedaan bij het behandelen van:

  • Fijne lijntjes rondom de mond en onder de ogen.
  • Rimpels.
  • Milde (gezichts)littekens.
  • Ouderdomsvlekken, pigmentvlekken en melasma.
  • Huidbeschadiging door zon.
  • Acne en acnelittekens.

Het verschijnen van hyperpigmentatie aandoeningen zoals ouderdomsvlekken, melasma en huidverkleuring als gevolg van acne kan verbeterd worden door middel van een peeling. De mate van sterkte van de behandeling bepaalt de mate van effectiviteit en de voordelen van de behandeling. Een peeling wordt gedaan in een hygiënische behandelomgeving en duurt 5 tot 30 minuten. Na het verwijderen van de peeling brengt de specialist een verkoelende crème aan om de behandelde huid te kalmeren. Bij diepe peelings wordt de huid nadien met koude kompressen gekoeld om het geïrriteerde gevoel tegen te gaan. Ook acnelittekens kunnen met een peeling verbeterd worden. Voor het behandelen van deze littekens wordt gebruik gemaakt van een TCA-peeling of een chemische fenol peeling. Voordelen van een peeling behandeling zijn:

  • Dode huid wordt verwijderd. Als gevolg van het verwijderen van dode huidcellen, werken huidverzorgingsproducten beter.
  • Aanpassing voor de donkere huid. De samenstelling van peelings kunnen worden aangepast. Hierdoor is het ook mogelijk om de donkere huid met goede resultaten te behandelen.
  • Vermindering van acne en (acne)littekens. Een peeling kan acne genezen en acnelittekens verminderen. Een specialist stelt de bestanddelen van de peeling af op uw unieke behoefte.
  • Behandelen van melasma. Een peeling is een van de weinige niet-invasieve behandeltechnieken bij melasma dat wordt veroorzaakt door hormonen en overmatige blootstelling aan UV-straling.
Huidverzorging na peeling

De duur van het herstel verschilt per persoon en is afhankelijk van het type peeling dat bij u is toegepast. Als gevolg van de behandeling is uw huid rood, schilferig en gezwollen. Een enkele keer is er sprake van blaarvorming. U kunt de verschijnselen vergelijken met zonnebrand. Uw huid heeft 3 tot 14 dagen nodig om te herstellen. Om de beste resultaten te krijgen, is het belangrijk om het advies van de specialist of huidtherapeut op te volgen. U krijgt ook het advies om de huid gedurende enkele maanden niet aan de zon bloot te stellen. De nieuwe huid is kwetsbaar en vatbaar voor beschadigingen. Een huidpeeling is een relatief veilige cosmetische procedure, maar niet geheel zonder risico’s. Bijwerkingen van een peeling zijn onder meer opvallende littekens die zich niet laten verwijderen. Ook kunt u een infectie ontwikkelen en kan er sprake zijn van tijdelijke of permanent veranderingen in de huidskleur. In zeldzame gevallen worden koortsblaasjes opnieuw geactiveerd. Dit is met name mogelijk als u een medische geschiedenis van herpes heeft. Het is belangrijk om te weten en te begrijpen dat een cosmetische behandeling zoals een peeling bepaalde risico’s met zich meebrengt. Om de kans op bijwerkingen en complicaties te beperken is het belangrijk dat u vooraf een uitgebreid gesprek met de specialist heeft, waarbij uw gezondheid en medische geschiedenis ter sprake komen.

Vrijblijvend peeling consult

Wilt u meer weten over de toepassingsmogelijkheden van een peeling in Weert? Maak een afspraak voor een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum. We laten u graag voorbeelden van eerdere peeling behandelingen zien. Uw huid wordt aandachtig onderzocht door een specialist, waarna u een behandeladvies krijgt. Gebruikt u medicatie? Neem een overzicht mee naar het consult. Dit kan van invloed zijn op het uiterlijk van uw huid en de resultaten van een peeling. U bereikt Acura Medisch Centrum telefonisch op 0495-212150.

Vraag?

    Voornaam, Naam*

    Mail*

    Telefoonnummer*

    Behandeling

    Bericht*

    Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
    De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

    Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

    Menu