fbpx

Pigment behandeling Weert

Zoekt u een pigment behandeling in Weert? Hyperpigmentatie is een medische omschrijving om donkere plekken op de huid te beschrijven. Deze plekken zijn vaak een gevolg van de overmatige melanine productie, die veroorzaakt kan worden door onder meer acne, acnelittekens, zonbeschadiging en hormoonschommelingen. Als u te maken heeft met hyperpigmentatie, weet dan dat u niet de enige bent. Hyperpigmentatie is een veel voorkomende huidaandoening en er zijn verschillende pigment behandelingen in Weert bij Acura Medisch Centrum beschikbaar.

Pigment behandeling Weert.
Pigment behandeling Weert.
Afrekenen met hyperpigmentatie

Hoewel hyperpigmentatie geen schadelijke aandoening is, wilt u misschien graag af van de huidverkleuringen. Er zijn verschillende mogelijke behandelmethoden en huismiddeltjes die u kunt proberen. Om hyperpigmentatie te voorkomen of om te voorkomen dat de pigmentatie nog prominenter wordt kunt u:

 • Blootstelling aan de zon vermijden. Bescherm uw huid met een hoge SPF factor, minimaal 30, en breng de crème regelmatig aan. Hiermee voorkomt u dat de hyperpigmentatie donkerder wordt.
 • Krab of trek niet aan de huid. U kunt hyperpigmentatie na een huidbeschadiging voorkomen door de ontstane korstje of puistjes met rust te laten. Krab de wondjes niet open, gun uw huid tijd om uit zichzelf te genezen.

Met behulp van verschillende huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes kunt u proberen donkere huidplekken lichter te maken.

 • Verlichtende crèmes. Verschillende pigment verlichtende crèmes zijn vrij verkrijgbaar. Deze crèmes bevatten bestanddelen die erop gericht zijn pigmentatie te verminderen. Meestal dient een crème dagelijks één of twee keer te worden aangebracht. Veelgebruikte ingrediënten zijn onder andere hydrochinon, zoethoutextract, n-Acetyl glucosamine en vitamine B3. Verlichtende crèmes of lotions werken het beste bij vlakke plekken, zoals melasma of ouderdomsvlekken. Ze zijn effectief voor hyperpigmentatie bij de meeste huidtypes.

Naast thuisbehandeling met crème of lotion kunt u ook een cosmetische behandeling tegen pigmentvlekken overwegen. Succesvolle behandelmethodes bij pigmentvlekken zijn onder andere lasertherapie, IPL therapie, chemische peelings en microdermabrasie. Laat u adviseren door een ervaren specialist, zodat u behandeld wordt met een techniek die het gewenste effect heeft.

Chemische peeling als pigment behandeling in Weert

Bij een chemische peeling worden zuren in sterke concentraties gebruikt om de hyperpigmentatie te behandelen. De ingrediënten zorgen voor een afname van de hyperpigmentatie, de bovenste huidlaag wordt door de peeling verwijderd. Afhankelijk van de sterkte van de peeling kan ook de middelste laag van de huid bereikt worden, dit zorgt soms voor nog betere resultaten. Chemische peelings zijn in een lage sterkte vrij verkrijgbaar. U kunt ook overwegen om een professionele chemische peeling door een ervaren specialist toe te laten passen. Deze peelings zijn krachtiger en leveren bewezen snellere resultaten op. Vanwege de sterkte kunnen chemische peelings bijwerkingen hebben. Een specialist licht de risico’s voor aanvang van de behandeling uitgebreid toe. De meest voorkomende bijwerkingen zijn roodheid, irritatie en de vormen van blaren. Wordt een peeling verkeerd toegepast, dan kunnen brandblaren en littekens ontstaan. Een chemische peeling is niet voor iedereen geschikt. Bent u veel buiten? Een chemische peeling maakt uw huid gevoeliger voor zonnestralen. Onder invloed van de zon kan de hyperpigmentatie verergeren in plaats van verminderen. Volg de adviezen van de specialist altijd op en ga nooit onbeschermd in de zon. Chemische peelings zijn succesvol bij de vermindering en behandeling van ouderdomsvlekken, zonbeschadigingen, melasma, acnelittekens en een vlekkerige huid.

Lasertherapie bij pigmentvlekken

Een andere mogelijkheid om pigmentvlekken te laten behandelen is door middel van lasertherapie. De warmte die vrijkomt van de laserlampen vermindert hyperpigmentatie. Afhankelijk van het soort laser dat wordt gebruikt, wordt de aangetaste huidlaag verwijderd of richt de behandeling zich op de stimulatie van de collageen productie. Lasertherapie is meestal succesvoller bij mensen met een lichte huid en donkere pigmentvlekken. Voor de behandeling vindt een consult plaats, waarbij een specialist uw huid en de pigmentvlekken onderzoekt. Op basis van het consult wordt een behandelvoorstel gegeven. Naast lasertherapie is ook IPL-therapie geschikt voor de behandeling van pigmentvlekken. IPL vereist, net zoals lasertherapie, meerdere behandelsessies voor een optimaal resultaat. IPL is met name geschikt voor de behandeling van algemene pigmentatieproblemen. Met name vlakke plekken reageren goed op de therapie. Naast pigmentvlekken is IPL ook geschikt bij het behandelen van rimpels, spataderen en grove poriën. IPL-therapie werkt het beste bij een lichte huid.

(Micro)dermabrasie bij hyperpigmentatie

(Micro)dermabrasie is een behandeltechniek die u door een specialist laat toepassen om hyperpigmentatie te behandelen. De behandeltechniek is alleen geschikt voor de bovenste huidlaag, de epidermis. Bij gewone dermabrasie behandelingen dringen de effecten ook in de dieper gelegen huid- en weefsellagen door. (Micro)dermabrasie wordt effectief toegepast bij de behandeling van pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, acnelittekens, littekens van waterpokken en littekens na ongevallen en/of een operatie. Afhankelijk van de aandoening die u laat behandelen, kunnen meerdere sessies nodig zijn om het ideale resultaat te bereiken.

Pigmentvlekken behandelen afhankelijk van teint?

Uw huidskleur kan een rol spelen bij de intensiteit en duur van de behandeling van pigmentatievlekken. Mensen met lichte, medium en donkere huidtinten kunnen een aantal van dezelfde behandeltechnieken gebruiken, maar als u een donkere huid heeft kan de behandeling langer duren. De meeste huidskleuren zijn gebaat bij een chemische peeling of (micro)dermabrasie. Behandelingen als laser- en IPL therapie worden voornamelijk geadviseerd aan mensen met een lichte huidskleur en donkere pigmentvlekken. Voor elk huidtype geldt dat u geduld nodig heeft om resultaat te zien. Hyperpigmentatie wordt geleidelijk aan minder. Hoelang de resultaten zichtbaar zijn, hangt af van de manier waarop u uw huid beschermd en verzorgt.

Kosten en mogelijkheden pigment behandeling in Weert

De kosten om hyperpigmentatie te laten behandelen worden niet uit de basisverzekering vergoed. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Een paar vlekken€ 75
Klein gebied€ 100
Medium oppervlak€ 125-150
Groot gebied € 150-175
Handen€ 160
Benebellum-Beha. (2x peeling + bijbehorende producten voor thuisgebruik)€ 695

U kunt de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering nalezen. Enkele zorgverzekeraars vergoeden camouflagetherapie gedeeltelijk. Wanneer u meer wilt weten over de behandeling van pigmentvlekken kunt u een afspraak maken voor een consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. De ervaren specialisten en huidtherapeuten bieden verschillende behandeltechnieken aan. Tijdens het consult kunt u voorbeelden en resultaten van eerdere hyperpigmentatie behandelingen zien. Het eerste gesprek is gratis. Direct een afspraak maken? Acura Medisch Centrum is telefonisch bereikbaar op 0495-729315. Informatie aanvragen kan ook door het contactformulier in te vullen of door het sturen van een e-mail.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu