fbpx

Pigmentvlekken behandeling reviews

Zoekt u naar pigmentvlekken behandeling reviews? Pigmentatie is een veelvoorkomend huidprobleem dat zich op verschillende manieren voordoet. Hyperpigmentatie, maar ook melasma zijn problemen waar mensen mee te maken hebben. Pigmentvlekken zijn prima te behandelen en te verbeteren met gespecialiseerde behandeltechnieken zoals chemische peelings en laserbehandelingen. Verschillende pigmentvlekken behandeling reviews laten zien wat de mogelijkheden en resultaten zijn.

Nut pigmentvlekken behandeling reviews

Het hebben van een ongelijkmatige teint is niet vreemd. Het komt ongeacht de huidskleur vaak voor en verschijnt op elk deel van zowel het gezicht als andere plaatsen die regelmatig aan de zon blootgesteld worden en/of waar littekens aanwezig zijn. Dit verschijnsel is bekend als hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie ziet eruit als bruine, onregelmatige vlekken op de huid met nauwelijks verandering van het huidoppervlak. In grote lijnen zijn er verschillende typen van hyperpigmentatie te onderscheiden:

Hyperpigmentatie door de zon

Door de huid langdurig bloot te stellen aan uv-straling van de zon en andere bronnen, krijgt de huid moeite om de aanmaak van melanine te reguleren. Een overproductie van melanine leidt tot duidelijk gepigmenteerde plekken op de huid. Deze pigmentvlekken zijn vaak op het gezicht, de handen en het decolleté zichtbaar. Alle huidtypes zijn gevoelig voor het zonlicht.

Post-inflammatoire hyperpigmentatie

Deze vorm van hyperpigmentatie is een gevolg van ontstekingen in de huid. Het is een probleem dat vooral donkere huidtypes treft. Oorzaken zijn acne en littekens. Post-inflammatoire hyperpigmentatie treedt op na gezichtsbehandelingen met onder andere lasertechniek.

Melasma

Melasma zijn bruine, grijzige pigmentvlekken die ontstaan door interne invloeden. Hormoonveranderingen zoals bij een zwangerschap en schildklierproblemen zijn bekende oorzaken van melasma. De verandering in het pigment wordt verergerd door blootstelling aan de zon. Melasma is helaas niet altijd tijdelijk. Soms is behandeling nodig om van de pigmentvlekken af te komen.

Verschillen tussen hyperpigmentatie en melasma

Hyperpigmentatie is een verzamelnaam die verwijst naar verkleuringen op en van de huid. Verschillende klachten vallen onder deze noemer. Onbeschermde blootstelling aan de zon veroorzaakt niet alleen hyperpigmentatie, maar ook andere huidaandoeningen zoals ontstekingen en littekens zijn hiervan een gevolg. Melasma is bekend als zwangerschapsmasker. Het verschijnt vaak als donkere vlekken op het gezicht bij zwangere vrouwen. Er zijn speciale huidverzorgingsproducten die helpen melasma te voorkomen. Hormonale veranderingen zijn de oorzaak van melasma. Dat is waarom melasma zich ook voordoet bij het gebruik van orale anticonceptiva. Gebruik altijd een crème met hoge SPF factor.

Hyperpigmentatie door vervuiling

Externe vervuiling veroorzaakt chronische ontstekingen in de huid, dit kan tot hyperpigmentatie leiden. Vitamine C is een krachtige antioxidant die onder meer beschermt tegen vrije radicalen. Probeer uw huid altijd goed te hydrateren. Een gezonde huid, beschermt u tegen allerlei invloeden en dus ook ontstekingen van buitenaf.

Ervaring professionele pigmentvlekken behandelingen

Als huis, tuin en keuken middelen niet of onvoldoende helpen bij het behandelen van pigmentvlekken, zijn er professionele behandeltechnieken die raad bieden.

  • Chemische peeling.
  • Microdermabrasie.
  • Lasertherapie.
Chemische peeling reviews

De bedoeling van een chemische peeling is het losweken van dode huidcellen. De samenstelling van de peeling zorgt ervoor dat de huid sneller vernieuwt waardoor littekens en pigmentvlekken vervagen. Het behandelen van hyperpigmentatie gebeurt meestal met een AHA-peeling, een TCA-peeling of een salicylzuurpeeling. Een chemische peeling is een ingrijpende behandeling die de huid beschadigen en die goed zichtbaar is. De huid moet na een peeling goed beschermd worden. Laat een peeling alleen door een specialist of ervaren huidtherapeut toepassen.

Lasertherapie

Een laserbehandeling is gebaseerd op het afgeven van warmte en energie. De energie die vrijkomt, wordt opgenomen door het pigment in de huid en vernietigd deze. De techniek is zo ontworpen dat de omliggende huid niet beschadigd en dat alleen de hyperpigmentatie vermindert. Lasertherapie is niet pijnlijk, de behandelde huid kan na een sessie rood verkleurd zijn. Dit neemt in de uren na de behandeling af. Vaak zijn meer behandelingen nodig om de hyperpigmentatie goed te behandelen. De techniek is niet geschikt voor elk huidtype. Een specialist beoordeelt uw geschiktheid tijdens een consult.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een andere manier om hyperpigmentatie te laten behandelen. De apparatuur trekt de huid tegelijk vacuüm en geeft microkristallen op de huid af. De kristallen verwijderen door licht te schuren tegen en over de dode huidcellen. Als gevolg daarvan vernieuwt de huid, terwijl rimpels, littekens en hyperpigmentatievlekken minder zichtbaar zijn.

Hyperpigmentatie behandelingen vergelijken

Pigmentvlekken zijn op verschillende manieren te behandelen. Iedere techniek heeft voor- en nadelen en aan elke behandeling hangt een prijskaartje. Reviews geven een idee van hoe anderen een behandeling ervaren en welke resultaten mogelijk zijn. Online vergelijkt u behandelmethodes met elkaar en zet u de kenmerken op een rijtje. Welke behandeling in uw situatie het beste resultaat biedt, kan een specialist zeggen tijdens of na een consult. Hyperpigmentatie is vervelend en afhankelijk van de omvang is behandeling dikwijls wenselijk. Het succes van de behandeling hangt af van de structuur en type van uw huid. Specialisten en huidtherapeuten laten u voorbeelden zien van eerdere pigmentvlekken behandelingen.

Pigmentvlekken succesvol behandelen

Het behandelen van pigmentvlekken is bij de een succesvoller dan bij de ander. Afhankelijk van de gekozen behandeltechniek, kan de behandeling gevoelig en soms zelfs pijnlijk zijn. Vooral een chemische peeling wordt als gevoelig ervaren. De huid laat los en ziet er een paar dagen vreemd uit, alsof u erge zonnebrand heeft opgelopen. Ook bij lasertherapie is overgevoeligheid niet uitgesloten. Het gevoel hangt af van uw pijngrens en de manier waarop u pijn ervaart. Succesvol behandelen begint met een goede voorbereiding.

Informatie pigmentvlekken behandeling

Heeft u last van een zwangerschapsmasker? Stoort u zich aan ouderdomsvlekken of hyperpigmentatie door de zon? Met een behandeling op maat wordt het evenwicht in de melanine productie herstelt, waardoor pigmentvlekken verdwijnen. Uw huid ziet er na het behandelen van de pigmentvlekken egaler en stralender uit. Wilt u weten welke behandeling bij u de beste resultaten biedt? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij de specialisten van Acura Medisch Centrum in Weert. De specialist bekijkt uw huid en neemt uw gezondheid met u door. Bij actieve huidinfecties kan de behandeling op een later tijdstip gebeuren. De kliniek is telefonisch bereikbaar op 0495 54 78 48 of vul het contactformulier in.

Pigmentvlekken behandeling reviews – FAQ
1. Hoelang duurt het, voordat pigmentvlekken vervagen door de behandeling?

Vroegtijdige behandeling kan het proces van vervagen versnellen. Mensen die behandelingen ondergaan voor het behandelen van hyperpigmentatie door acne, moeten zich ervan bewust zijn dat het vervagen enige tijd duurt. Sommige vlekken vervagen vanzelf, maar dit duurt meestal wel 6 tot 12 maanden.

2. Kunnen pigmentvlekken volledig verwijderd worden?

Hyperpigmentatie is een ongevaarlijke huidaandoening, die als vervelend en ontsierend kan worden ervaren. Met behulp van cosmetische behandelingen en crèmes worden de vlekken verwijderd. Afhankelijk van eventueel andere symptomen en/of klachten, is hyperpigmentatie soms niet helemaal te verwijderen en blijft een klein kleurverschil over.

3. Komen pigmentvlekken terug na een laserbehandeling?

Vlekken of pigmentverkleuringen komen na een laserbehandeling meestal niet terug. Er zijn verschillende factoren die hyperpigmentatie stimuleren, waaronder blootstelling aan de zon, huidveroudering en hormonale schommelingen. Behandeling van pigmentvlekken, voorkomt niet dat nieuwe hyperpigmentatie optreedt.

4. Waarom gaan mijn pigmentvlekken niet weg?

Sommige pigmentvlekken gaan misschien niet helemaal weg. Als hyperpigmentatie het gevolg is van een verwonding, zal de verkleuring naar mate de huid geneest, afnemen. Dit komt omdat melanine wordt geabsorbeerd in het wondweefsel.

5. Hoe kan ik pigmentvlekken snel verlichten?

De beste en snelste manier om van pigmentvlekken af te komen is door chemische peelings, lasertherapie en microdermabrasie. Een specialist of huidtherapeut geeft behandeladvies op maat.

6. Is vitamine C goed voor het behandelen van pigmentvlekken?

Door het aanbrengen van crème met grotere hoeveelheden vitamine C, nemen de pigmentvlekken langzaam af. Belangrijk is het om hierbij de huid goed te beschermen tegen zonlicht.

7. Komen bruine vlekjes terug na een laserbehandeling?

Het is niet gebruikelijk dat de vlekjes terugkomen. Het verwijderen van ouderdomsvlekken met laser is meestal permanent. Soms ontstaan nieuwe vlekken, dit is geen terugkeer van eerder verwijderde vlekken.

8. Helpt afschilferen bij het verwijderen van pigmentvlekken?

Afschilfering, door onder andere een chemische peeling, is het verwijderen van dode huidcellen. Als de eerste huidlaag pigmentvlekken bevat, helpt afschilferen om de lastige huidcellen te verwijderen. Uw huid blijft zacht en glad.

9. Bestaat er medicatie voor hyperpigmentatie?

L-cysteamine is een antioxidant dat hyperpigmentatie effectief bestrijdt. Het is op voorschrift verkrijgbaar. Tranexaminezuur kan als tablet genomen worden of als lotion op de huid worden aangebracht om melasma te verbeteren. Het is een optie voor mensen die geen verbetering zien na eerdere, andere behandelingen voor pigmentvlekken.

10. Waarom duurt het lang voordat pigmentvlekken vervagen?

Hoe snel een pigmentvlek lichter wordt, hangt af van de intensiteit van de plek in vergelijking met de omliggende huid. Hoe groter het contrast tussen het donkere gebied en uw natuurlijke huidskleur, hoe langer het duurt om te vervagen.

11. Verwijdert kurkuma pigmentvlekken?

Kurkuma helpt bij het egaliseren van de huidtint. Ook de intensiteit van acnelittekens neemt af. Onderzoek heeft aangetoond dat kurkuma donkere vlekken op de huid vermindert. De kwaliteit van huid crèmes waar kurkuma in is verwerkt, verschilt.

12. Mag ik na een laserbehandeling in de zon zitten?

Na een laserbehandeling is de huid gevoelig en kwetsbaar voor beschadigingen. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF-factor en stel de huid niet direct bloot aan de zon. Doe dit zeker tien tot veertien dagen na een laserbehandeling.

Vraag?

    Voornaam, Naam*

    Mail*

    Telefoonnummer*

    Behandeling

    Bericht*

    Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
    De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

    Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

    Menu