fbpx

Pigmentvlekken verwijderen Nederland

Pigmentvlekken verwijderen in Nederland kan bij meerdere klinieken en gespecialiseerde behandelcentra. Pigment geeft uw huid een kleur en beschermt op deze manier tegen de zon. Doorgaans wordt het pigment gelijkmatig over uw huid verdeeld, maar dat natuurlijke proces kan ook verkeerd gaan. Ophopingen van pigment laten zich zien als ouderdomsvlekjes en sproetjes. Deze pigment- en ouderdomsvlekken kunnen hinderlijk aanwezig zijn. Pigmentvlekken kunnen op effectieve manier verwijderd worden. Acura Medisch Centrum gebruikt hiervoor een KTP of Nd:YAG laser.

Pigmentvlekken verwijderen Nederland.
Pigmentvlekken verwijderen Nederland.
Pigmentvlekken verwijderen in Nederland of in het buitenland

Het verwijderen van pigmentvlekken is een cosmetische behandeling, waarvoor u bij binnen- en buitenlandse aanbieders terecht kunt. Stoort u zich aan pigmentvlekken en overweegt u deze te laten verwijderen? Bepaal eerst uw verwachtingen en wensen. Tegenwoordig is een breed aanbod cosmetische behandelingen beschikbaar en worden huidproblemen op uiteenlopende manieren succesvol behandeld. Uw keuze voor een kliniek is persoonlijk. U heeft eigen ideeën over een behandeling en zoekt daarbij een geschikte kliniek of huidtherapeut. Heeft u geen idee waar u moet beginnen bij het vinden van een behandelaar? Lees zeker ook reviews en ervaringen van anderen die pigmentvlekken hebben laten verwijderen. Beautyblogs, reviewsites en diverse websites besteden hier uitgebreid aandacht aan. Twijfelt u tussen een behandeling in Nederland of het buitenland? Goed om te weten is dat het een relatief eenvoudige cosmetische behandeling is. Gaat u puur voor de kosten naar het buitenland? Weet dan dat het onder de streep uiteindelijk tegen kan vallen. Het is immers niet gezegd dat u genoeg heeft aan een enkele behandelsessie en de reis- en verblijfskosten kunnen behoorlijk oplopen.

Hoe worden pigmentvlekken verwijderd?

Pigmentvlekken worden op uiteenlopende manieren verwijderd. De meest voorkomende behandelmethodes in binnen- en buitenland zijn:

 • Chemische peeling. Met een chemische peeling wordt de bovenste huidlaag verwijderd. Voordat de behandeling plaatsvindt, worden de pigmentvlekken nauwkeurig bekeken en beoordeeld. Een chemische peeling is niet altijd mogelijk. Afhankelijk van de intensiteit van de vlek(ken) zijn vaak meerdere behandelingen nodig.
 • Coagulatie. Deze techniek werkt op basis van elektrische laagstroom. De oneffenheden op de huid worden verhit en als het ware weggebrand.
 • IPL-behandeling. Intense Pulsed Light, IPL, werkt op basis van lichtpulsen van diverse golflengtes. De IPL behandeling lijkt op een laserbehandeling, maar is minder gericht. Met name vlekken die een gevolg zijn van de zon worden met succes met deze methode behandeld.
 • Laserbehandeling. De meest toegepaste methode om pigmentvlekken effectief te verwijderen, is met behulp van lasertechniek. Specifieke vlekken kunnen uiterst gericht behandeld worden.

Zeker in geval van een laserbehandeling wordt eerst een testbehandeling toegepast. Hierbij wordt gekeken hoe uw huid reageert op de laser en wat in uw persoonlijke situatie de juiste instelling van de apparatuur is. Laat het verwijderen van pigmentvlekken over aan ervaren cosmetisch artsen en huidtherapeuten. Staar uzelf niet blind op een goedkope aanbieding die wordt toegepast door onprofessionele behandelaars. Het is vaak verstandig om de pigmentvlek(ken) die u wilt laten verwijderen eerst door uw huisarts of een huidarts na te laten kijken. Deze kan uitsluiten dat het om kwaadaardige cellen gaat.

Goedkoop pigmentvlekken verwijderen in het buitenland

Het is geen geheim dat mensen regelmatig naar buitenlandse klinieken reizen om een cosmetische behandeling te ondergaan. De keuze hiervoor is niet zelden terug te leiden naar de kostprijs van de behandeling. Met name complexe, uitgebreide cosmetische ingrepen zoals een haartransplantatie kunnen in het buitenland aanzienlijk goedkoper zijn dan in Nederland. Met het buitenland worden zowel buurlanden België en Duitsland bedoeld, maar ook bijvoorbeeld Turkije. Met name Turkije is een populaire bestemming voor een groot aantal cosmetische ingrepen. Het is echter helemaal niet zeker dat elke behandeling in het buitenland ook daadwerkelijk goedkoper is. Overigens is het zoeken van de laagste prijs om pigmentvlekken te verwijderen een foutief uitgangspunt. Zeker als u weet dat bij onjuist toegepaste behandelingen ernstige brandwonden kunnen ontstaan, kijkt u verder dan alleen de prijs. Hoeveel ervaring hebben de specialisten? Hoe staat een kliniek bekend? Zijn er aantoonbare resultaten? Daarnaast kunt u zichzelf afvragen hoe een intakegesprek plaatsvindt en hoe vaak u naar de kliniek moet voor een behandelsessie. Reis- en verblijfskosten zijn typische voorbeelden van extra uitgaven die niet bij een prijsopgave van een kliniek zijn inbegrepen. Wat doet u als er na afloop van de behandeling bijwerkingen of complicaties ontstaan? De kliniek is dan niet zomaar te bereiken. Het laten verwijderen van pigmentvlekken behoort tot de relatief kleine ingrepen, die u uit het oogpunt van diverse facetten meestal beter in Nederland toe kunt laten passen.

Risico’s en resultaten van het verwijderen van pigmentvlekken

De verschillende behandelmethodes beschadigen uw huid minimaal. Normale verschijnselen zijn rode verkleuringen, irritaties en korstvorming. Om beschadigingen tot een minimum te beperken, past de ervaren huidtherapeut van Acura Medisch Centrum eerst een proefstukje toe, waarbij de juiste instelling van de laserapparatuur wordt vastgesteld. De resultaten die bereikt worden, zijn doorgaans erg goed. Afhankelijk van de vlek zal deze in grote mate verdwijnen. Effecten zijn in de meeste gevallen niet blijvend. Dit komt onder andere doordat de huid zichzelf blijft vernieuwen en dat is voor het pigment niet anders. U kunt het bereikte effect zolang mogelijk behouden als u de huid goed verzorgt en beschermt. Dat betekent dat u de huid niet of zo weinig mogelijk blootstelt aan de zon en zonnebank. Gebruik ook een beschermende zonnecrème met een hoge SPF factor.

Pigmentvlekken verwijderen in Weert

Acura Medisch Centrum werkt voor het verwijderen van pigmentvlekken met de KTP of Nd:YAG laser. Afhankelijk van de pigmentvlek(ken) die u wilt laten behandelen, kan ook een chemische peeling overwogen worden. Welke behandelmethode de beste resultaten geeft, wordt beoordeeld tijdens een consult bij onze ervaren huidtherapeute. Er kan dan ook direct een inschatting worden gemaakt van het aantal behandelsessies dat u nodig heeft om het optimale of gewenste resultaat te bereiken. De huidtherapeute zal uitvoerig informeren naar de wensen en verwachtingen die u heeft van het verwijderen van pigmentvlekken. Ook wordt de behandelmethode toegelicht en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Gebruikt u medicijnen? Neem dan altijd een overzicht mee naar het consult. Heeft u last van storende pigmentvlekken en bent u benieuwd naar de behandelmogelijkheden? Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek bij onze moderne kliniek in Weert.

Pigmentvlekken verwijderen Nederland FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over het verwijderen van pigmentvlekken in Nederland. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe ontstaan pigmentvlekken?
Pigmentvlekken zijn vlekken op de huid die te licht of te donker zijn voor uw huidtype. Dit soort vlekken ontstaan als gevolg van een ophoping van melanine. Melanine is een lichaamseigen, natuurlijk pigment dat uw huid beschermt tegen onder meer UV straling en andere invloeden van buitenaf. De aanmaak van pigment is een proces dat door diverse factoren verstoord kan worden. Het gevolg hiervan zijn ophopingen van pigment die pigmentvlekken genoemd worden.

2. Zijn er verschillende soort pigmentvlekken?
Ja, artsen en huidtherapeuten maken onderscheid tussen meerdere soorten pigmentvlekken. Ouderdomsvlekken, zonnevlekken, vitiligo en melasma of zwangerschapsmasker. De meest bekende pigmentvlek is wellicht de moedervlek, een zogenaamde aangeboren pigmentvlek.

3. Worden alle soorten pigmentvlekken op dezelfde manier behandeld?
Nee, pigmentvlekken worden eerst aandachtig bekeken door een huidtherapeut. Daarna kan een geschikte behandelmethode vastgesteld worden. Behandelmethoden zijn onder andere chemische peelings, coagulatie, IPL behandeling en laserbehandeling.

4. Hoe werkt het verwijderen van pigmentvlekken met behulp van een laser?
De lasertechniek zorgt er voor dat pigmentvlekken zeer gericht verwijderd kunnen worden. Vaak zijn er meerdere behandelsessies nodig. U zult zien dat de pigmentvlekken steeds verder vervagen, tot ze uiteindelijk niet meer zichtbaar zijn. Laserlicht en de energie die daarbij vrijkomt, zorgen ervoor dat het pigment wordt afgebroken. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door de pigmentvlek, waardoor deze na verloop van tijd verdwijnen.

5. Worden pigmentvlekken ook in het buitenland verwijderd?
Ja, wereldwijd worden behandelingen toegepast om pigmentvlekken te verwijderen. U kunt hiervoor terecht vlak over de Nederlandse grens, maar ook verder weg worden behandelingen aangeboden.

6. Is het verstandig om pigmentvlekken in het buitenland te laten verwijderen?
Pigmentvlekken laten verwijderen is een relatief eenvoudige en kleine behandeling. Optimale resultaten en effecten worden meestal na een aantal behandelsessies bereikt. Afhankelijk van de pigmentvlekken en de behandeling die wordt toegepast, duurt een sessie gemiddeld 15 tot 60 minuten. Indien u kiest voor een buitenlandse behandelaar, dan zult u meerdere malen heen en weer moeten reizen. Het is niet realistisch om te denken dat de reis- en eventuele verblijfskosten opwegen tegen een mogelijk lagere behandelprijs.

7. Zijn behandelingen in het buitenland veilig?
Net zoals in Nederland zijn er in het buitenland ervaren huidtherapeuten en artsen actief. Daar staan ook de nodige onervaren niet-professionele aanbieders tegenover. Overtuig uzelf van de kennis en kunde van de kliniek en huidtherapeut waar u de pigmentvlekken wilt laten verwijderen. Bekijk reviews en ervaringen van andere mensen die ook in het buitenland zijn behandeld. Het laten verwijderen van pigmentvlekken in het buitenland kan op veilige en vertrouwde wijze. Een gedegen voorbereiding voorkomt teleurstellingen en complicaties zoals brandwonden.

8. Waarom laat ik pigmentvlekken in Nederland verwijderen?
De keuze voor een behandeling in Nederland heeft een aantal handige en praktische voordelen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat u door taalproblemen niet begrepen wordt of dat u zich onvoldoende uit kunt drukken. Na afloop van de behandelsessie kunt u de kliniek verlaten en naar huis gaan. Bent u afhankelijk van een retourvlucht? Dan is dat vaak lastig te plannen. Behandelsessies kunnen immers uitlopen. Een ander punt is de nazorg. Mocht u onverhoopt te maken krijgen met bijwerkingen, dan kunt u de kliniek snel bereiken. Dat is in het buitenland meestal niet mogelijk.

9. Hoeveel kost het verwijderen van pigmentvlekken in Nederland?
Bij het vergelijken van de prijzen die klinieken hanteren, ziet u dat er grote verschillen bestaan. Prijzen worden zowel voor losse behandelsessies als voor pakketbehandelingen weergegeven. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Een paar vlekken€ 75
Klein gebied€ 100
Medium oppervlak€ 125-150
Groot gebied € 150-175
Handen€ 160
Benebellum-Beha. (2x peeling + bijbehorende producten voor thuisgebruik)€ 695

Wat het verwijderen van pigmentvlekken exact kost, wordt tijdens een intakegesprek met onze ervaren huidtherapeut met u besproken. Dit is onder andere afhankelijk van de pigmentvlekken en het aantal behandelsessies dat wordt toegepast voor een optimaal effect.

10. Is het verwijderen van pigmentvlekken in het buitenland goedkoper?
Niet per se. Vaak wordt gedacht dat alle cosmetische behandelingen in het buitenland goedkoper zijn. Dit is slechts ten dele waar. Wat er niet bij wordt verteld, is dat u om pigmentvlekken succesvol te laten verwijderen meestal meerdere malen naar de kliniek dient te komen voor een behandelsessie. Waar de behandelprijs dan wellicht een fractie lager is dan in Nederland, is dit voordeel al snel weg. U moet immers ook vaker heen en weer reizen. Heeft u dan gekozen voor een kliniek net over de grens in België of Duitsland, dan valt dit wellicht nog mee. Bent u echter van een vliegtuig afhankelijk om naar de kliniek te gaan, dan weegt dit eventuele kostenvoordeel niet op tegen de extra kosten die u kwijt bent aan het reizen.

11. Bestaat er een kans op hyperpigmentatie?
Kort na afloop van de behandeling kunnen de pigmentvlekken donkerder zijn geworden. Dit is het gevolg van het proces dat er voor zorgt dat het pigment wordt afgebroken. Tijdens de dagen die volgen op de behandeling wordt de kleur steeds lichter. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over het ontstaan van hyperpigmentatie.

12. Kan ik vlak voor een zonvakantie pigmentvlekken laten verwijderen?
Geadviseerd wordt om, zeker in geval van een laserbehandeling, zowel vier weken voor als vier weken na de behandeling uw huid niet aan het zonlicht bloot te stellen. Plan behandelingen dan ook niet te kort voor of na een geplande zonvakantie. Bescherm uw huid met een crème die een hoge SPF factor bevat.

13. Waarom laat ik pigmentvlekken verwijderen bij Acura Medisch Centrum?
Ervaren cosmetisch artsen en huidtherapeuten passen moderne technieken toe bij het verwijderen van pigmentvlekken. U kunt bij ons terecht voor het behandelen van diverse soorten pigmentvlekken. Tijdens een vrijblijvend consult wordt gekeken welke behandeling het meest geschikt is. Is dit een laserbehandeling? Dan zal een proefsessie toegepast worden. Dit wordt gedaan om te zien hoe uw huid reageert en wat de meest ideale instelling van de apparatuur is. Bewezen resultaten, een hoge klantwaardering en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding zijn kenmerken waar we trots op zijn.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen om pigmentvlekken te verwijderen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘pigmentvlekken verwijderen Nederland’ een consult inplannen voor deze behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495-431712 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu