fbpx

Rimpels voorhoofd

Uw voorhoofd en uw ogen zijn vaak de plekken waar rimpels en lijnen ontstaan. U kunt zich hieraan ergeren, een voorhoofd met rimpels kan u een vermoeide uitdrukking geven. Rimpels voorhoofd kunnen bij sommigen vrouwen of mannen ook hoofdpijn bezorgen. Wellicht vindt u zelf dat u er hierdoor ouder uitziet. Rimpels op het voorhoofd zijn tegenwoordig uitstekend te behandelen.

Rimpels voorhoofd?
Rimpels voorhoofd?
Het ontstaan van voorhoofd rimpels

De huid verliest haar natuurlijke elasticiteit met het ouder worden. Uw huid maakt uit zichzelf minder collageen aan en gaat hierdoor soms wat hangen. Rimpels kunnen dan zichtbaar worden. Rimpels op het voorhoofd springen meer in het oog. Rimpels ontstaan niet alleen door het ouder worden, uw leefgewoonten en erfelijke bepaaldheid spelen hierin ook een rol. Veel fronsen komt de ontwikkeling van fronsrimpels niet ten goede. U kunt echter zelf wel het nodige doen om rimpels voorhoofd te voorkomen en verminderen.
• Verzorging met voedende gezichtscrème.
Een goede crème bevat onder meer collageen en hyaluronzuur, die u regelmatig aanbrengt.
• Bescherm uw huid
Blootstelling aan de zon is niet goed voor uw huid. Kies altijd voor een hoge SPF factor, dit draagt bij aan het ontstaan van nieuwe rimpels voorhoofd.

Cosmetische behandelingen rimpels voorhoofd

Als u uw rimpels op het voorhoofd wilt laten verminderen, dan kunt u hiervoor terecht bij een cosmetisch arts. Acura Medisch Centrum heeft jarenlange ervaring in het behandelen van voorhoofd rimpels. Worden de rimpels op het voorhoofd storend, dan kunt u kiezen voor onder meer een Botox behandeling, een behandeling met fillers of een voorhoofdslift. Rimpels in dit gebied behoren tot de dynamische rimpels. Dit zijn rimpels die afhankelijk zijn van spierbewegingen. Dynamische rimpels kunnen met Botox prima behandeld worden. Botox heeft een tijdelijk effect en de behandeling dient regelmatig herhaald te worden als u zichtbare resultaten wilt blijven zien. Het is wel zo dat hoe vaker een dergelijke behandeling wordt herhaald, hoe langer het resultaat aanwezig is. Wilt u niet op regelmatige basis naar de kliniek, dan kan de arts u een faceliftende behandeling van het voorhoofd adviseren.

Consult rimpels voorhoofd verminderen

De eigenlijke rimpelbehandeling wordt voorafgegaan door een eerste vrijblijvend consult bij de cosmetisch arts. In dit gesprek vertelt de arts u de verschillende manieren van behandelen en laat u kennis maken met de kliniek. De arts luistert naar uw wensen en verwachtingen en bestudeert uw huid grondig. Het gesprek gaat ook over uw gezondheid, medisch verleden en het gebruik van eventuele medicijnen. Dit is belangrijk om mogelijke risico’s van een rimpelbehandeling uit te sluiten en van de meest veilige behandeling gebruik te maken. In overleg met u wordt een behandelplan opgesteld en krijgt u een prijsvoorstel.

Behandeling en resultaten van rimpel behandelingen op het voorhoofd

Afhankelijk van de behandeling die bij u wordt uitgevoerd, wordt u op de dag van de ingreep bij de kliniek verwacht. Een Botox behandeling duurt in de regel niet langer dan een half uur. De cosmetisch arts brengt met behulp van een dunne naald de botuline toxine in de spiertjes aan. Een Botox behandeling is een veilige ingreep waarbij eventueel sprake kan zijn van het ontstaan van een kleine zwelling. Dit trekt vanzelf snel weer weg. U kunt na de Botox behandeling uw normale werkzaamheden hervatten. Resultaten zijn 3 tot 6 maanden zichtbaar. Een faceliftende behandeling is ingrijpender dan Botox. De facelift is een chirurgische ingreep die onder algehele narcose plaatsvindt. De cosmetisch arts heeft u voorafgaand aan de operatie geïnformeerd over de werkwijze en de te verwachten resultaten. Waar een Botox behandeling géén herstelperiode heeft, moet u bij een facelift rekening houden met een aantal weken waarin u beperkt bent in u normale activiteiten. Het uiteindelijke resultaat van een facelift is na verloop van maanden helemaal volledig.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘rimpels voorhoofd’ een consult inplannen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu