fbpx

S-lift

Als u ouder wordt, neemt geleidelijk de elasticiteit van uw huid af. Afhankelijk van de conditie van uw huid, uw leeftijd en uw huidtype kunt u dan een facelift overwegen. De S-lift is minder ingrijpend dan een traditionele facelift en wordt ook wel mini-lift genoemd.

S-lift, voor een frisse uitstraling

De S-lift kan worden toegepast om de contouren van de kaaklijn weer wat strakker te maken. De mini-lift heeft geen effect op uw voorhoofd. In overleg met de cosmetisch chirurg is het mogelijk om de S-lift een uitstralend effect naar uw hals te geven. Als u wilt weten of een S-lift het gewenste effect voor uw gezicht kan hebben, dan plaatst u eenvoudig twee vingers aan beide kanten van uw hoofd. Doe dit op een centimeter afstand van uw oorlel. Daarna kunt u de huid naar achter trekken. Dit geeft een redelijke indruk van het mogelijke effect van een S-lift.

Het intakegesprek voor een S-lift

De ingreep zelf wordt altijd voorafgegaan door een gesprek met de cosmetisch chirurg. Tijdens het gesprek worden uw wensen en verwachtingen doorgenomen. De chirurg heeft ook vragen voor u. Deze vragen hebben betrekking op uw gezondheidstoestand, operaties die u in het verleden heeft ondergaan, uw medisch verleden en eventueel medicijngebruik. Ook uw huid wordt uitvoerig bekeken. Aan de hand van de informatie die de arts hierdoor krijgt wordt een behandeling voorgesteld. De ingreep zelf wordt besproken en de arts informeert u over de mogelijke kans op complicaties en bijwerkingen die zich voor kunnen doen tijdens en na de S-lift ingreep.

De S-lift operatie

Voorafgaand aan de S-lift operatie is een gedegen voorbereiding belangrijk. Zo kunt u ruim voor de geplande operatiedatum beter stoppen met roken. Roken heeft een vernauwende werking op uw bloedvaten en de doorbloeding van uw huid. De genezing wordt daardoor bemoeilijkt. In overleg met de cosmetisch chirurg zult u ook bepaalde medicatie een aantal dagen voor de ingreep niet mogen nemen. Denk hierbij onder meer aan bloedverdunners. Voordat u na de operatiekamer gaat worden foto’s gemaakt die in uw medisch dossier komen. De chirurg zal ook het operatie gebied aftekenen. Nadat deze voorbereidingen zijn gedaan, gaat u naar de behandelkamer, waar u onder narcose wordt gebracht of waar u een licht roesje in combinatie met een plaatselijke verdoving krijgt. De manier van verdoven is voor de operatie met u besproken.
Bij de operatie wordt een incisie gemaakt die precies langs uw oor loopt. Dit is uiteraard afhankelijk van het gebied dat u met een S-lift wilt laten liften. Vervolgens wordt de huid van uw gezicht losgemaakt van de onderliggende spier- en bindweefsels. Door gebruik te maken van speciale hechtingen wordt het bind- en spierweefsel opgespannen. De huid wordt strak getrokken en de overtollige huid verwijderd. Uw huid wordt vervolgens vastgemaakt met een spanningsloze hechting. Nadat de wond is genezen, ziet u van de hechting nauwelijks iets terug.

Risico’s en herstelperiode bij een S-lift

Iedere operatieve ingreep gaat gepaard met mogelijke risico’s en complicaties. Zo ook de mini-lift. Complicaties en bijwerkingen kunnen onder meer zijn:

 • Allergische reacties.
 • Slechte wondgenezing en afsterven van huidweefsel bij rokers.
 • Nabloedingen en infecties.
 • Littekenvorming.
 • Zenuwbeschadiging in het gezicht.

Een mini-lift die met behulp van een plaatselijke verdoving is uitgevoerd, maakt het mogelijk om de kliniek binnen een aantal uur na de operatie te verlaten. Operaties die onder algehele narcose plaatsvinden, vragen een iets langere verkoevertijd, toch kunt u ook vaak de kliniek dezelfde dag weer verlaten. De narcose kan als resultaat hebben dat u zich moe voelt, ook misselijkheid en spierpijn zijn vaak bijwerkingen van de gebruikte medicatie. Na de ingreep is uw hoofd verbonden met een stevig aangelegd drukverband. De arts geeft aan hoe lang u dit dient te laten zitten. Aangebrachte drains worden in de dagen na de S-lift verwijderd. U kunt altijd contact opnemen met Acura Medisch Centrum als u last heeft van bijwerkingen of als zich complicaties voordoen. Voor het ontslag uit de kliniek ontvangt u handige tips en leefregels voor de eerste weken na de ingreep. Doe het zeker een aantal weken rustig aan. De herstelperiode van een mini-lift is korter dan die van een klassieke facelift. Gemiddeld kunt u na 2 weken weer aan het werk.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu