fbpx

Schaamlipcorrectie Helmond

Overweegt u een schaamlipcorrectie in Helmond of omgeving? Sommige vrouwen storen zich aan relatief grote schaamlippen. Om uiteenlopende redenen is dit vervelend. Naast dat u zich schaamt voor de vorm en grote van uw schaamlippen kunt u ook hinder ondervinden tijdens het sporten, fietsen, vrijen en het dragen van strakke kleding. Wilt u weer ongehinderd in badkleding naar het strand? Of zonder schaamtegevoelens van intiem contact genieten? Een schaamlipcorrectie in de omgeving van Helmond kan worden uitgevoerd om zowel praktische als esthetische redenen.

Schaamlipcorrectie Helmond.
Schaamlipcorrectie Helmond.
Kiezen voor een schaamlipcorrectie in Helmond

Het komt geregeld voor dat de labia minora, de binnenste schaamlippen, ver uitsteken. De verhouding tussen binnenste en buitenste schaamlippen is dan weg, waardoor ongemakken en pijnklachten ontstaan. Als u hier last van heeft, kunt u zich ongemakkelijk voelen bij het vrijen. De ongemakken doen zich ook geregeld voor bij activiteiten zoals paardrijden en fietsen. Op het moment dat u zich eigenlijk schaamt om die leuke bikini aan te trekken voor een ontspannen dag op het strand, kunt u zich afvragen of uw ongemakken behandeld kunnen worden. Met een schaamlipverkleining of schaamlipcorrectie wordt het overtollige weefsel verwijderd en de verhouding tussen uw binnenste en buitenste schaamlippen verbeterd. Met deze relatief eenvoudige ingreep worden uw klachten opgelost. Om uw geschiktheid voor een schaamlipcorrectie te bepalen vindt er een intakegesprek plaats bij de behandelend arts. Tijdens dit consult worden uw klachten en wensen besproken. Tevens wordt bekeken wat de beste behandelmethode is in uw specifieke situatie.

Schaamlipverkleining, binnenste of buitenste schaamlipcorrectie in Helmond

De mogelijke behandelingen om uw klachten op te lossen, hangen sterk af van de bevindingen van de arts. De meest voorkomende schaamlipcorrecties zijn de verkleining van de binnenste en buitenste schaamlippen.

 • Schaamlipverkleining labia minora. Het verkleinen van de binnenste schaamlippen is de meest toegepaste methode van een schaamlipcorrectie. De behandeling vindt met een plaatselijke verdoving plaats en duurt gemiddeld een uur. De arts tekent het huidoverschot dat moet worden verwijderd af voorafgaand aan de ingreep. Nadat de overtollige huid is verwijderd, worden de bloedvaatjes dichtgeschroeid en de wonden met oplosbaar hechtdraad gehecht. Het betreft hier een opname in dagbehandeling. Na toestemming van de arts mag u de kliniek verlaten en thuis herstellen.
 • Correctie van de labia majora. Een correctie van de buitenste, behaarde, schaamlippen kan eveneens toegepast worden. Net zoals de binnenste schaamlippen kunnen de buitenste schaamlippen vergroot zijn. U kunt een teveel aan huid en/of vetweefsel hebben dat kan worden verwijderd. Zeker als u lichamelijke of fysieke ongemakken ondervindt van de grote schaamlippen kan een schaamlipcorrectie vaak een goede oplossing bieden. De ingreep verloopt volgens dezelfde procedure als een verkleining van de binnenste schaamlippen.
Na de schaamlipcorrectie behandeling

Voor het verlaten van de kliniek geeft de arts u instructies voor de dagen die volgen op de schaamlipcorrectie. Direct na de operatie zijn uw schaamlippen gezwollen en ervaart u een beurs tot pijnlijk gevoel. Om de pijn te bestrijden kunt u paracetamol gebruiken. Wat bloedverlies kan zich voordoen, maak daarom gebruik van een maandverband dat u regelmatig verschoond. Zowel de zwellingen als bloeduitstortingen kunnen worden tegengegaan door het behandelde gebied te blijven koelen. De meest gebruikte manier om de schaamlippen te koelen is met behulp van een zakje diepvrieserwten die u in een handdoek of washandje wikkelt. Het duurt meerdere weken voordat de zwellingen helemaal zijn verdwenen. Na een schaamlipcorrectie worden fietsen, paardrijden, vrijen en zware lichamelijke inspanningen de eerste weken afgeraden. Om het herstel vlot te laten verlopen is het belangrijk dat er niet te veel spanning of druk op het behandelde gebied komt. Littekens zijn nauwelijks zichtbaar. Het littekenweefsel kan in eerste instantie wat hard aanvoelen. Met het verstrijken van de tijd wordt de huid zachter. Na drie tot zes maanden wordt het eindresultaat zichtbaar.

Meer informatie mogelijkheden en kosten labia correctie

Overweegt u een schaamlipcorrectie? Vergelijkt u de mogelijkheden en tarieven van de behandeling? Een geslaagde ingreep begint met een gedegen voorbereiding. Laat u door meerdere behandelaars voorlichten. De ervaren artsen van Acura Medisch Centrum in Weert begeleiden u deskundig en vlot door de schaamlipcorrectie. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Vaginale verjonging zonder operatie (Viveve-therapie)€ 2.500
Labiaplastiek€ 1.000
€ 795

Wat kunt u van een intakegesprek verwachten? De behandelend arts bespreekt de verschillende behandelmethodes en kijkt welke techniek bij u de beste resultaten biedt. U kunt schaamlipcorrectie voor en na foto’s bekijken en vragen stellen. Gebruikt u medicatie? Maak hiervan melding tijdens het gesprek. Indien van toepassing geeft de arts u een aangepast doseerschema voor de periode rond de schaamlipcorrectie. Het intakegesprek geeft inzicht in de mogelijkheden en maakt met name duidelijk wat een schaamlipcorrectie voor u kan betekenen.

Gratis en vrijblijvend een schaamlipcorrectie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘schaamlipcorrectie Helmond’ een consult inplannen voor een schaamlipcorrectie behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu