fbpx

Schaamlipcorrectie Kerkrade

Overweegt u een schaamlipcorrectie in Kerkrade of omgeving? Vrouwen storen zich om uiteenlopende redenen aan de vorm of grootte van de schaamlippen. Herkent u zichzelf in klachten of ongemakken als pijn bij het vrijen of sporten? Schaamt u zich om een dagje in badkleding naar het strand te gaan? Voelt u zich ongemakkelijk bij intieme contacten? Als deze ongemakken en gevoelens u bekend voor komen kan dat een goede reden zijn om een schaamlipcorrectie in de omgeving van Kerkrade te overwegen. De behandelingsmogelijkheden worden tijdens een vrijblijvend intakegesprek met een ervaren arts besproken.

Schaamlipcorrectie Kerkrade.
Schaamlipcorrectie Kerkrade.
Kliniek omgeving Kerkrade voor schaamlipcorrectie

Naast lichamelijke klachten en ongemakken is schaamte vaak een reden om een schaamlipcorrectie te overwegen. Tijdens een consult bij de ervaren behandelend arts van Acura Medisch Centrum wordt uw klachten, wensen en vragen besproken. De schaamlipcorrectie wordt toegelicht, waarbij aandacht wordt besteed aan de voorbereiding, de ingreep, de herstelperiode en de mogelijke risico’s. De arts bekijkt welke vorm van schaamlipcorrectie behandeling aansluit bij uw klachten.

 • Verkleining binnenste schaamlippen. Het verkleinen van de labia minora is de meest toegepaste vorm van een schaamlipcorrectie. Als de binnenste schaamlippen ver uitsteken kan dit zowel lichamelijke als psychische klachten veroorzaken. Het corrigeren van de binnenste schaamlippen wordt geregeld om cosmetische redenen uitgevoerd.
 • Verkleining buitenste schaamlippen. Een correctie van de labia majora komt minder vaak voor, maar wordt met goede resultaten toegepast.

De ene vrouw heeft van nature grotere binnenste schaamlippen dan de andere. Dit komt onder meer door de manier waarop de schaamlippen zich tijdens de puberteit ontwikkelen. Daarnaast kunnen de binnenste schaamlippen ook na een bevalling groter worden, waardoor ze niet beschermd worden door de buitenste schaamlippen. Met een relatief eenvoudige ingreep als een schaamlipcorrecte in Kerkrade worden ongemakken en klachten opgelost.

Complicaties schaamlipcorrectie in Kerkrade of omgeving

Ondanks het feit dat een schaamlipcorrectie een veilige ingreep is, bestaat er altijd een kans op complicaties en bijwerkingen. Nabloedingen en wondinfecties zijn de meest voorkomende operatie risico’s, al komen ze slechts bij een zeer klein aantal van alle ingrepen voor. Na een schaamlipcorrectie kunnen specifieke complicaties optreden:

 • Het open gaan van de wond, waardoor het herstel langer duurt.
 • Aanhoudende zwellingen die weken tot maanden nodig hebben voordat ze afnemen.
 • De schaamstreek kan lange tijd gevoelig zijn.
 • Allergische reacties.
 • Tegenvallende resultaten.

Op het moment dat u aanhoudend last heeft van bijwerkingen, wordt geadviseerd om contact op te nemen met de behandelend arts. Dit is het geval bij:

 • Aanhoudende nabloedingen.
 • Aanhoudende pijn die toeneemt.
 • Algehele misère, misselijkheid en koorts.
 • Moeilijk of niet kunnen plassen.
Herstel en resultaat schaamlipcorrectie in Kerkrade

Kort na de ingreep mag u naar huis om te herstellen. Draag comfortabel ondergoed, dat niet te strak zit. Zeker de eerste dagen wordt regelmatig koelen aangeraden. Dit beperkt zowel de zwelling als het beurse gevoel. Verschoon maandverband en/of inlegkruisjes geregeld en spoel de wonden dagelijks tot tweemaal schoon. U kunt gewoon een douche nemen, het nemen van een warm bad wordt tot twee weken na de ingreep afgeraden. Zowel de zwellingen als bloeduitstortingen blijven enkele weken zichtbaar. De eerste twee tot zes weken kunt u niet sporten, fietsen en paardrijden. Vermijd te grote spanning en/of druk op de schaamlippen. Seksueel contact kan weer vanaf zo’n zes weken na de schaamlipcorrectie. Afhankelijk van het soort werkzaamheden dat u verricht, gaan de meeste vrouwen na een paar dagen tot een week weer aan het werk. Na ongeveer drie tot zes maanden kunnen de definitieve resultaten van de ingreep goed beoordeeld worden.

Kosten en vergoeding labiacorrectie

Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Vaginale verjonging zonder operatie (Viveve-therapie)€ 2.500
Labiaplastiek€ 1.000
€ 795

Een chirurgische ingreep zoals een schaamlipcorrectie is en blijft een persoonlijke behandeling. Ieder lichaam is anders en iedereen heeft eigen wensen en verwachtingen van een schaamlipcorrectie in de omgeving van Kerkrade. De mogelijkheden worden met u besproken tijdens een intakegesprek bij de moderne privé kliniek in Weert. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten of prijzen voor een schaamlipcorrectie in Kerkrade vrijwel nooit. Het merendeel van de correctie behandelingen dat wordt uitgevoerd, wordt gedaan om cosmetische redenen. Ook lichamelijke ongemakken en pijn bij het vrijen zijn voor zorgverzekeraars geen reden om tot een kostenvergoeding over te gaan. Indien u een schaamlipcorrectie ondergaat als gevolg van genitale verminking, ongevallen of een ziekte dan kan een zorgverzekeraar een gedeelte van de kosten vergoeden. Meer weten over de vergoedingsmogelijkheden in uw situatie? Sla uw polisvoorwaarden erop na of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en resultaten die met een labiacorrectie bereikt kunnen worden? Maak online of telefonisch een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek bij de ervaren artsen van Acura Medisch Centrum.

Gratis en vrijblijvend een schaamlipcorrectie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘schaamlipcorrectie Kerkrade’ een consult inplannen voor een schaamlipcorrectie behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu