fbpx

Schaamlipcorrectie kosten

Heeft u vragen over de schaamlipcorrectie kosten? Over hoe deze kosten worden bepaald of hoe ze precies zijn opgebouwd? Als u het idee heeft dat u te grote binnenste schaamlippen heeft of als u andere klachten heeft, kan dit u erg onzeker maken. Deze ongemakken kunnen veel pijn en schaamte veroorzaken. Dit zijn de voornaamste redenen waarom er door vrouwen weinig wordt gepraat over deze problemen. Het is mogelijk dat u beperkt wordt in de dagelijkse bezigheden. Denk hierbij aan fietsen, sporten of zelfs vrijen. Sommige vrouwen zijn niet gelukkig met de vorm van de binnenste of buitenste schaamlippen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat schaamlippen verschillen in grootte of asymmetrisch gevormd zijn.

Schaamlipcorrectie kosten.
Schaamlipcorrectie kosten.
Waarom kiezen steeds meer vrouwen voor een schaamlipcorrectie?

Het is mogelijk om te kiezen voor een schaamlip verkleining van de binnenste schaamlippen. Het is tegenwoordig echter ook mogelijk om de buitenste schaamlippen juist te vergroten. Deze cosmetische ingreep wordt meestal gedaan om esthetische redenen. Bij het vergroten van de buitenste schaamlippen worden injectables gebruikt, om ze voller te maken. Het is mogelijk dat u deze behandeling overweegt, omdat u veel gewicht hebt verloren. Er kunnen echter ook diverse andere redenen ten grondslag liggen aan de wens om deze behandeling te ondergaan.

Verschillende schaamlipcorrectie kosten

De kosten van een schaamlipcorrectie kunnen sterk verschillen per kliniek. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Vaginale verjonging zonder operatie (Viveve-therapie)€ 2.500
Labiaplastiek€ 1.000
€ 795

Dit is over het algemeen goedkoper dan bij veel andere cosmetische klinieken. Let op dat een schaamlipcorrectie op verschillende manieren uitgevoerd kan worden en dat de kosten per methode behoorlijk kunnen verschillen. De methode die het vaakst wordt uitgevoerd is de excisie, de Z-plastiek en de Alter-methode. Iedere methode kent zo zijn voor- en nadelen. Wilt u plaatselijk verdoofd worden of onder volledige narcose? Normaal gesproken wordt deze behandeling namelijk onder plaatselijke verdoving gedaan. Kiest u liever voor een volledige narcose of sedatie, dan worden er mogelijk extra kosten in rekening gebracht.

Schaamlipcorrectie kosten vergelijken

Wanneer u deze behandeling overweegt, wordt vaak aangeraden om bij minimaal 2 klinieken op consult te gaan. Naast de kwaliteit, de ervaring en de vakkundigheid kunnen ook de kosten van een schaamlipcorrectie namelijk sterk verschillen per kliniek. De schaamlipcorrectie kosten zijn onder andere afhankelijk van de kliniek waarvoor u kiest. Het is daarnaast heel belangrijk dat u zich vertrouwd voelt in de handen van de cosmetisch arts. U kunt tijdens het consult eventuele kritische vragen stellen. De arts staat u graag te woord en kan al uw vragen uitgebreid en professioneel beantwoorden.

Bij een schaamlipcorrectie is het belangrijk dat u zich goed houdt aan de voor- en nazorg instructies. Dit komt het herstel en daardoor ook het uiteindelijke resultaat ten goede.

Schaamlipcorrectie kosten FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over kosten van de schaamlipcorrectie behandeling. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe worden de kosten van een schaamlipcorrectie bepaald?
De kosten van een schaamlipcorrectie behandeling hangen onder andere af van de kliniek en de arts waar u de ingreep ondergaat. Als u kiest voor Acura Medisch Centrum, kunt u altijd rekenen op een vakkundige en ervaren arts. De schaamlipcorrectie wordt onder lokale verdoving uitgevoerd. Kiest u liever voor sedatie? Dan zijn hier mogelijk extra kosten aan verbonden.

2. Worden de kosten voor een schaamlipcorrectie vergoed?
In sommige gevallen kan er beroep worden gedaan op een schaamlipcorrectie vergoeding. Voor de voorwaarden kunt u het beste terecht bij uw eigen zorgverzekeraar. Wanneer vrouwen deze behandeling ondergaan, is dit meestal uit cosmetische oogpunt. Als er echter sprake is van een ongeluk, ziekte of verminking, is een vergoeding in sommige gevallen dus wel mogelijk.

3. Kan er korting worden verkregen op een schaamlipcorrectie?
U kunt zelf schaamlipcorrectie prijzen vergelijken van verschillende klinieken. Let bij het vergelijken goed op welke kosten er precies worden meegenomen in de behandeling. Sommige klinieken hanteren namelijk voor bepaalde zaken achteraf nog extra kosten.

4. Is een schaamlipcorrectie in Turkije goedkoper dan in Nederland?
Het is u vast niet ontgaan dat er veel mensen zijn die voor een cosmetische ingreep naar Turkije gaan. Omdat de schaamlipcorrectie behandeling een relatief goedkope behandeling is, wegen de extra kosten van de reis en het verblijf meestal niet op tegen de eventuele lagere kosten voor de behandeling. Daarnaast heeft een behandeling in het buitenland ook verschillende nadelen ten opzichte van een behandeling in Nederland. Het is bijvoorbeeld lastig om een beroep te doen op de arts die u behandeld heeft, wanneer er complicaties ontstaan.

5. Hoe is de kwaliteit van buitenlandse schaamlipcorrectie klinieken?
De kwaliteit van verschillende klinieken in het buitenland kan sterk verschillen. Dit is ook het geval in Nederland. Of u nu een behandeling overweegt in Nederland of het buitenland, doe altijd voldoende onderzoek naar ervaringen van mensen die u reeds voor zijn gegaan. Houd daarnaast ook rekening met een eventuele taalbarrière, wanneer u kiest voor een behandeling in het buitenland.

6. Moet ik voor het intakegesprek bij Acura Medisch Centrum betalen en is dit verplicht?
Het eerste intakegesprek bij de behandelend arts van Acura Medisch Centrum is altijd gratis en vrijblijvend. Indien u een schaamlipcorrectie overweegt, is een intakegesprek altijd verplicht.

7. Wat wordt er allemaal besproken tijdens het intakegesprek?
Tijdens het intakegesprek heeft u tijd om vragen te stellen over de behandeling, de kliniek en de behandelend arts. Wanneer u bang bent dat u bepaalde vragen vergeet te stellen tijdens het consult, kunt u deze vragen eventueel van tevoren opschrijven. Op deze manier weet u zeker dat u alle belangrijke vragen kunt stellen tijdens het kennismakingsgesprek.

8. Kunnen de kosten van een schaamlipcorrectie worden afgetrokken van mijn belastingaangifte?
In sommige gevallen kunnen medische kosten die u zelf betaalt van uw jaarlijkse belastingaangifte worden afgetrokken. Let op dat de belastingdienst hiervoor strenge voorwaarden hanteert. U moet bijvoorbeeld de rekeningen bewaren en het is raadzaam om ook (medische) correspondentie die betrekking heeft op de kosten te bewaren. Laat u adviseren door een belastingconsulent of een fiscaal adviseur, voordat u de kosten opvoert als aftrekpost.

9. Zijn de resultaten van de schaamlipcorrectie blijvend?
De schaamlipcorrectie behandeling geeft een blijvend resultaat. Doorgaans gaat het daarom om een eenmalige behandeling.

10. Wat zijn de kosten voor een schaamlipcorrectie?
Schaamlipcorrecties worden door meerdere klinieken en ziekenhuizen aangeboden en toegepast. De kosten hiervoor lopen sterk uiteen. Het verdient de aanbeveling om bij een aantal behandelaars een prijsopgave aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Uiteraard kijkt u verder dan alleen de prijs. Besteed bijvoorbeeld ook aandacht aan beschikbare reviews en klantervaringen die over een kliniek en/of cosmetisch arts beschikbaar zijn.

12. Worden de kosten voor een schaamlipcorrectie vergoed?
Niet iedere schaamlipcorrectie wordt door zorgverzekeraars vergoed. Er dient sprake te zijn van een medische indicatie, voordat zorgverzekeraars (een gedeelte van) de kosten vergoeden. Dat wil zeggen aangeboren afwijkingen en/of ernstig trauma door ongevallen of ziekte. Om aanspraak te maken op een vergoeding, dient u de nodige medische documenten te overleggen. Wilt u weten of uw situatie in aanmerking komt voor een kostenvergoeding? Neem contact op met uw zorgverzekeraar, deze kan gelijk aangeven welke verklaringen u mee dient te sturen.

13. Kan ik voor een schaamlipcorrectie naar het buitenland?
Ja, ook buitenlandse klinieken voeren de schaamlipcorrectie behandeling uit. Het is een ingreep welke zich nog steeds in de taboesfeer bevindt. Vrouwen die last hebben van te grote schaamlippen staan niet direct te springen om hier met iemand over te praten. Vaak stemt het gerust om met een ervaren cosmetisch arts in uw eigen taal te kunnen praten. In het buitenland is het niet altijd zeker dat een arts uw taal spreekt en/of dat er goede communicatiemogelijkheden in het Engels of Duits zijn. Probeer voor uzelf uw wensen en verwachtingen in beeld te brengen. Op deze manier kunt u makkelijker afwegen of u echt naar het buitenland wilt voor een schaamlipcorrectie.

14. Is een schaamlipcorrectie in het buitenland goedkoper?
Acura Medisch Centrum is een van de goedkoopste aanbieders van schaamlipcorrecties. De relatief kleine cosmetische ingreep kan in het buitenland soms goedkoper aangeboden worden. Bijkomende reis- en verblijfskosten maken dat de totaalkosten vaak duurder blijken te zijn dan voor een ingreep die in Nederland wordt uitgevoerd.

15. Zijn er mogelijkheden om een schaamlipcorrectie in termijnen te voldoen?
Steeds vaker is het mogelijk om ook voor kleine cosmetische ingrepen een financieringsovereenkomst af te sluiten. Diverse kredietverstrekkers richten zich op cosmetische ingrepen. Uiteraard wordt uw financiële situatie uitgebreid bekeken, waarbij u inzicht dient te verstrekken in uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Leningen die u afsluit worden aangemeld bij het BKR. U betaalt vervolgens gedurende een aantal jaren, maandelijkse aflossingstermijnen.

16. Is het verstandig om een schaamlipcorrectie in termijnen te betalen?
De ingreep valt onder de minder kostbare cosmetische ingrepen, waarbij het behandelbedrag niet direct hoog is. Met een groot kostprijs is het maar de vraag of u daarvoor extra rentekosten wilt betalen en maandenlang geconfronteerd wilt worden met de aflossingsbedragen. Het afsluiten van een financieringsovereenkomst is uw eigen verantwoording. Stel uzelf wel de vraag of u niet beter door kunt sparen tot u het benodigde bedrag zonder tussenkomst van een kredietmaatschappij kunt betalen. Wellicht dat u een beroep kunt doen op familie, vrienden of kennissen.

17. Wat is de beste manier om schaamlipcorrectie kosten te vergelijken?
Online is het mogelijk om schaamlipcorrectie tarieven te vergelijken. Wilt u echter een goede indruk krijgen van de persoonlijke behandeltarieven? Ga dan bij een aantal klinieken naar een intakegesprek. Laat uzelf vrijblijvend voorlichten over de behandelmethode die bij u past en ontvang persoonlijke prijsopgaves. Vaak krijgt u direct een goed idee van hetgeen u kunt verwachten van een behandelaar en/of kliniek.

18. Is een schaamlipcorrectie een veilige ingreep?
De schaamlipcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep met een kleine kans op complicaties. Om de kans op bijwerkingen te beperken en te vermijden, is het belangrijk om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts die de ingreep in een daartoe geschikte, steriele omgeving uitvoert.

19. Kan ik korting krijgen op een schaamlipcorrectie?
Vragen staat vrij. U kunt tijdens een intakegesprek altijd vragen of een kliniek kortingsmogelijkheden heeft. Lees de voorwaarden voor een eventuele korting aandachtig door en zorg er voor dat u op de hoogte bent van de eventuele bepalingen die van toepassing zijn. Hiermee voorkomt u achteraf onaangename verrassingen.

20. Wat kan ik verwachten van een schaamlipcorrectie?
De meeste dagelijkse activiteiten en bezigheden kunt u een week na de ingreep weer uitvoeren zoals u dat gewend bent. Normale en niet al te intensieve werkzaamheden kunt u na een paar dagen hervatten. Cosmetisch artsen adviseren om de eerste weken na de schaamlipcorrectie niet intensief te sporten. De eerste drie weken na de ingreep wordt seksueel contact eveneens afgeraden. De resultaten die bereikt worden, zijn blijvend.

21. Is er een verschil in kwaliteit tussen binnen- en buitenlandse klinieken?
Nederlandse ziekenhuizen en klinieken werken volgens de strenge wet- en regelgeving die hier van kracht is. De kwaliteit van de zorg is doorgaans goed. Of u in het buitenland dezelfde hoogwaardige kwaliteit mag verwachten, hangt af van de wet- en regelgeving die ter plekke gehanteerd wordt. Daarom doet u er goed aan om vooraf ervaringsverhalen van anderen te lezen en indien mogelijk zelf kennis te gaan maken met de behandelend artsen. Aan de hand van deze ervaring bent u in staat om een weloverwogen beslissing te maken. Uw eigen intuïtie en gevoel zijn belangrijker dan de mening van een ander. Voelt u geen vertrouwen of heeft u een vreemd gevoel? Kijk dan rustig verder. U bent niet gebonden aan een bepaalde behandelaar.

22. Waarom ga ik naar Acura Medisch Centrum voor een schaamlipcorrectie?
Acura Medisch Centrum is een van de goedkoopste aanbieders van schaamlipcorrecties in Nederland. Naast een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding kunt u bij ons rekenen op ervaren cosmetische artsen die de ingreep met aandacht en zorg uitvoeren. Onze zorg houdt bovendien niet op nadat u na de schaamlipcorrectie de kliniek verlaat. Ook voor nazorg kunt u rekenen op onze artsen en ervaren kliniekmedewerkers.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘schaamlipcorrectie kosten’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu