fbpx

Schaamlipcorrectie Maastricht

Overweegt u een schaamlipcorrectie in Maastricht of omgeving? Onzekerheid en schaamte over uw intieme zone heeft soms een grote invloed op uw psychische gesteldheid en zelfvertrouwen. Waar mannen zich vooral zorgen maken over hun geslachtsdeel, storen vrouwen zich vaak aan de vorm of grootte van de schaamlippen. Te grote schaamlippen kunnen ongemakken veroorzaken zoals pijn tijdens het zitten, sporten, paardrijden of vrijen. Het zijn problemen die regelmatig voorkomen en die de laatste jaren beter bespreekbaar zijn geworden. Een schaamlipcorrectie in de omgeving van Maastricht is een kleine ingreep die uitkomst kan bieden.

Schaamlipcorrectie Maastricht.
Schaamlipcorrectie Maastricht.
Schaamlippen verkleinen met een schaamlipcorrectie

Het is een cosmetische ingreep waar u wellicht niet direct aan denkt. Toch is een schaamlipcorrectie een regelmatige uitgevoerde ingreep, waarmee uitstekende resultaten worden bereikt. De schaamlipcorrectie behoort tot de meest dankbare cosmetische ingrepen, waarmee zowel psychische als lichamelijke ongemakken verholpen worden. Een schaamlipcorrectie in Maastricht of omgeving kan verschillende ingrepen bevatten:

 • Verkleining binnenste schaamlippen. De meest uitgevoerde schaamlipcorrectie betreft de verkleining van de binnenste schaamlippen. Labia minora, binnenste schaamlippen, die te groot zijn of als te lang worden ervaren kunnen diverse ongemakken veroorzaken. Vrouwen ontwikkelen klachten tijdens het sporten en bij het vrijen. Ook het dragen van te strakke kleding is pijnlijk en oncomfortabel. Daarnaast is er ook een groep vrouwen die deze vorm van schaamlipcorrectie om cosmetische redenen uit laat voeren.
 • Verkleining van de buitenste schaamlippen. Het corrigeren van de labia majora, zoals de buitenste schaamlippen ook worden genoemd, komt minder vaak voor. Vrouwen kunnen zich storen aan de buitenste schaamlippen door een teveel aan huid en/of vet. Dit kan met behulp van een schaamlipcorrectie eenvoudig verwijderd worden. Overtollig vet kan eventueel door middel van liposuctie weggezogen worden.
Behandeling en herstel schaamlipcorrectie in Maastricht of omgeving

De schaamlipcorrectie wordt altijd voorafgegaan door een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum. Aan de hand van uw wensen, de klachten en de mogelijkheden wordt bepaald hoe de schaamlipcorrectie wordt toegepast. Het verkleinen van de schaamlippen vindt meestal onder plaatselijke verdoving plaats. Indien gewenst kan ook voor een roesje worden gekozen. Gedurende de ingreep, met plaatselijke verdoving, vertelt de arts wat er gebeurt. Zo wordt u op ontspannen wijze door de schaamlipcorrectie geleid, zonder dat u hier iets van voelt. Al met al is het een kortdurende ingreep die doorgaans niet langer dan een uur duurt. Vooraf heeft de arts bepaald welk correctie methode in uw situatie de beste resultaten biedt.

 • Z-plastiek. Incisies worden gemaakt in de vorm van een letter Z.
 • Excisie methode, waarbij een reepje huid van uw schaamlippen wordt verwijderd.
 • Wig methode, ook wel alter methode genoemd. Bij deze methode wordt als het ware een wig uit de uw schaamlippen gesneden.

Aan de hand van beelden kan de arts u tijdens het eerste consult laten zien, hoe de verschillende correctie mogelijkheden eruit zien. Als gevolg van de schaamlipcorrectie zijn zowel de schaamlippen als het gebied daar omheen gezwollen. Door het opvolgen van de koelinstructies die u ontvangt, worden zwellingen tegengegaan en wordt het herstel bevorderd. Na een paar dagen nemen zowel de zwellingen als het beurse gevoel af. Van napijn is zelden sprake. Om infecties te vermijden is het belangrijk om het operatiegebied schoon te houden. Naast koelinstructies, krijgt u ook verzorgingsadvies. Dat houdt onder meer in dat de wond dagelijks tenminste twee keer moet worden gespoeld. Doe dit voorzichtig en zorg ervoor dat er geen grote druk op het water staat. Drogen doet u door middel van zacht deppen. Draag absorberend maandverband. Overhaast tijdens de herstelperiode niets. Wees voorzichtig en terughoudend met sporten, fietsen en vrijen. De arts geeft instructies wanneer u weer geslachtsgemeenschap kunt hebben en uw sportieve activiteiten kunt hervatten. Het herstel na een schaamlipcorrectie neemt gemiddeld ongeveer twee weken in beslag. Acura Medisch Centrum staat bekend om de hoostaande kwaliteit in combinatie met de scherpe schaamlipcorrectie prijzen.

Veilige schaamlipcorrectie, kleine kans op bijwerkingen

De schaamlipcorrectie is een kleine, relatief veilige ingreep waar zoals bij iedere andere operatie risico’s aan zijn verbonden. Bedenk van tevoren goed of u inderdaad baat heeft bij een labia correctie. In geval van psychische of lichamelijke ongemakken, kan de schaamlipcorrectie oplossing bieden. Risico’s en bijwerkingen die zich voor kunnen doen, zijn onder meer:

 • Nabloedingen en slechte wondgenezing.
 • Gevoelloosheid in de schaamlippen.
 • Eventuele wondinfecties.
 • Asymmetrische resultaten.

Laat een schaamlipcorrectie altijd uitvoeren door een ervaren arts in de hygiënische omgeving van een kliniek. Acura Medisch Centrum voert de schaamlipcorrectie uit in de moderne kliniek in Weert. De artsen zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van labia correcties en streven samen met u naar het gewenste resultaat. Bent u benieuwd naar de kosten van een schaamlipcorrectie? Vul het onlinecontactformulier in of maak telefonisch een afspraak voor een intakegesprek.

Gratis en vrijblijvend een schaamlipcorrectie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘schaamlipcorrectie Maastricht’ een consult inplannen voor een schaamlipcorrectie behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu