fbpx

Schaamlipcorrectie Nederland

Overweegt u een schaamlipcorrectie in Nederland? Lichamelijke klachten door te grote of te kleine schaamlippen zijn vervelend. Stoort u zich aan uw schaamlippen? Een schaamlipcorrectie komt steeds vaker voor. Het is een cosmetische behandeling waar niet veel over wordt gesproken. De schaamlipcorrectie is een relatief kleine ingreep, die voor veel vrouwen een groot verschil kan maken. Lichamelijke klachten worden opgelost en uw schaamte verdwijnt.

Schaamlipcorrectie Nederland.
Schaamlipcorrectie Nederland.
Minder pijn dankzij schaamlipcorrectie Nederland

Vrouwen kunnen zich onder andere storen aan de grootte en de vorm van de schaamlippen. Zeker als de kleine binnenste schaamlippen buiten de grote buitenste schaamlippen uitsteken, kunnen pijnlijke ongemakken ontstaan. U kunt hinder en pijn ervaren bij alledaagse bezigheden, zoals fietsen en paardrijden. Ook tijdens het vrijen kunt u een pijnlijk gevoel ondervinden. Naast ongemakken kunnen uw schaamlippen ook schaamte veroorzaken. Een schaamlipcorrectie is een gepaste oplossing die u voor een optimaal resultaat door een ervaren cosmetisch chirurg uit laat voeren. De schaamlipcorrectie is een relatief eenvoudige cosmetische ingreep, die uw schaamte doet verdwijnen en u meer zelfvertrouwen geeft. Meerdere ingrepen worden onder de noemer schaamlipcorrectie uitgevoerd:

De meeste uitgevoerde schaamlipcorrecties in Nederland betreft de verkleining van de binnenste schaamlippen. U kunt hiervoor in aanmerking komen, als u hinder ondervindt van uw schaamlippen. Zeker als u ongemakken en pijn ondervindt bij het sporten of het dragen van strakke kleding, kan een schaamlipcorrectie vaak uw klachten verhelpen. Steeds vaker wordt een schaamlipcorrectie ook om cosmetische redenen uitgevoerd.

Kortdurende cosmetische ingreep

Als u een schaamlipcorrectie overweegt uit medisch of cosmetisch oogpunt, vindt altijd eerst een intakegesprek plaats. Tijdens het gesprek vertelt de ervaren plastisch chirurg wat u van een schaamlipcorrectie kunt verwachten en hoe het verloop van de ingreep eruitziet. De plastisch chirurg zal vragen stellen over uw gezondheid, uw medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. Zeker als u bloedverdunners gebruikt, is het belangrijk om hiervan melding te maken. U krijgt van de arts een aantal adviezen mee die de ingreep en het herstel vlot laten verlopen. Op de dag van de schaamlipcorrectie worden foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. Vervolgens wordt afgetekend wat verwijderd zal worden gedurende de ingreep. De operatie zelf wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Indien u aangeeft angstig te zijn, dan kan sedatie overwogen worden. De plastisch chirurg verwijdert het teveel aan weefsel van de kleine, binnenste schaamlippen, zodat de buitenste schaamlippen weer groter zijn. Hechtingen worden met oplosbaar hechtdraad aangebracht, zodat deze later niet verwijderd hoeven te worden. Doorgaans duurt een schaamlipcorrectie gemiddeld tussen de 45 en 60 minuten.

Herstel en resultaat schaamlipcorrectie Nederland

De ingreep vindt plaats op poliklinische basis. U kunt de kliniek in Weert kort na de ingreep verlaten. Uw schaamlippen zijn goed doorbloed, waardoor het herstel in de meeste gevallen uiterst voorspoedig verloopt. Na de schaamlipcorrectie kunnen behoorlijke zwellingen optreden. Koeling is daarom belangrijk. U ontvangt koeladvies om de zwellingen zoveel mogelijk te beperken. Zwellingen die ontstaan nemen doorgaans vanaf de derde dag na de ingreep af. Er kan sprake zijn van licht bloedverlies. Dit is niet iets om u zorgen over te maken, de bloeding stopt vanzelf. Het is belangrijk om de wond goed te spoelen. Dit kan met de douchekop, vermijd het nemen van een (te) warm bad totdat de hechtingen zijn opgelost. Uw schaamstreek is een gevoelig gebied. Datzelfde geldt ook als u een schaamlipcorrectie uit laat voeren. Met name de eerste week na de ingreep kunnen zowel zitten als de gang naar het toilet soms als pijnlijk worden ervaren. Doe het daarom een week rustig aan, waarbij u volledig stilzitten vermijdt. Dagelijks wandelen en wat lichte huishoudelijke klusjes kunt u prima doen. Het is belangrijk om uw lichaam tijd te geven om volledig te herstellen. Geadviseerd wordt om seksuele contacten, intensieve sporten en fietsen de eerste drie weken na de ingreep te vermijden. De resultaten die bereikt worden verschillen van vrouw tot vrouw en zijn persoonlijk. Bij de meeste vrouwen verloopt het herstel goed en zijn de littekens nauwelijks zichtbaar.

Complicaties schaamlipcorrectie Nederland

Een schaamlipcorrectie is een veilige, relatief eenvoudige cosmetische ingreep. Dat betekent echter niet dat er geen sprake is van mogelijke bijwerkingen en complicaties. De plastisch chirurg zal tijdens het kennismakingsgesprek naast de ingreep ook de eventuele complicaties toelichten. U kunt dan een weloverwogen afweging maken voor de operatie die u overweegt te ondergaan. Zeker als u een schaamlipcorrectie uit cosmetisch oogpunt overweegt, is het belangrijk om wat meer te weten over bijwerkingen en complicaties. Het uiterlijk van de schaamlippen verschilt per vrouw en deze diverse vormen worden als normaal beschouwd. Heeft u echter pijnklachten of andere ongemakken door te grote schaamlippen, dan ligt een schaamlipcorrectie voor de hand. Een correctie van de schaamlippen kan onder meer nabloedingen veroorzaken. Het operatiegebied kan opzwellen, waardoor de hechtingen scheuren. U kunt te maken krijgen met gevoelloosheid en een trekkend litteken. Daarnaast kunnen wondinfecties voorkomen. Resultaten kunnen tegenvallen, omdat de symmetrie ontbreekt. Bijwerkingen en complicaties doen zich slechts in enkele gevallen voor en het betreft dan voornamelijk allergische reacties op de gebruikte verdoving en kleine infecties. Luister goed naar de adviezen en instructies van de plastisch chirurg. Hiermee verkleint u de kans op eventuele bijwerkingen en bespoedigt u het herstel.

Ervaren plastisch chirurg schaamlipcorrectie

Wilt u meer weten over de schaamlipcorrectie? Ervaart u lichamelijke ongemakken tijdens het sporten, fietsen en paardrijden? Maak een afspraak bij een ervaren plastisch chirurg. Acura Medisch Centrum heeft moderne privéklinieken in zowel Amsterdam als Weert. Het intakegesprek kan in een van beide klinieken plaatsvinden. De schaamlipcorrectie wordt in de kliniek in Weert uitgevoerd. De artsen beschikken over ruime ervaring en worden regelmatig bijgeschoold. U bent zeker dat men altijd op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cosmetische ingrepen. Voelt u zich onzeker? Neem iemand die u vertrouwt mee naar zowel het intakegesprek als de ingreep. Gewoon, omdat u best wel een steuntje in de rug kunt gebruiken. Meer weten of een afspraak maken? Acura Medisch Centrum is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar. U kunt ook het online contactformulier invullen, waarna u zo spoedig mogelijk een reactie kunt verwachten.

Schaamlipcorrectie klinieken in Nederland vergelijken

Er bevinden zich in Nederland diverse schaamlipcorrectie klinieken. Wilt u deze schaamlipcorrectie klinieken vergelijken? Dan kunt u dit op verschillende manieren doen. Om te beginnen kunt u natuurlijk eerst online onderzoek doen. Door naar schaamlipcorrectie forums te kijken en andere belangrijke informatie te raadplegen, is het mogelijk om te bepalen welke klinieken als goed beoordeeld worden. Daarnaast is het wellicht interessant om voor en na foto’s te bestuderen. Vaak kan dit zowel online als tijdens het kennismakingsgesprek. Kies altijd voor een kliniek met voldoende ervaring op het gebied van de cosmetische ingreep. Kies voor een kliniek waar veel positieve ervaringen over gedeeld zijn. We zijn uitermate trots op de gemiddelde klanttevredenheid van maar liefst een 9,4.

Schaamlipcorrectie Nederland – per provincie
 • Schaamlipcorrectie provincie Drenthe
 • Schaamlipcorrectie provincie Flevoland
 • Schaamlipcorrectie provincie Friesland
 • Schaamlipcorrectie provincie Gelderland
 • Schaamlipcorrectie provincie Groningen
 • Schaamlipcorrectie provincie Limburg
 • Schaamlipcorrectie provincie Noord-Brabant
 • Schaamlipcorrectie provincie Noord-Holland
 • Schaamlipcorrectie provincie Overijssel
 • Schaamlipcorrectie provincie Utrecht
 • Schaamlipcorrectie provincie Zuid-Holland
 • Schaamlipcorrectie provincie Zeeland
Schaamlipcorrectie Nederland – grootste steden
 • Schaamlipcorrectie Amsterdam
 • Schaamlipcorrectie in Amstelveen, Haarlem of Hoofddorp
 • Schaamlipcorrectie in Den Haag, Leiden of Zaanstad
 • Schaamlipcorrectie in Eindhoven of Veldhoven
 • Schaamlipcorrectie in Groningen of Enschede
 • Schaamlipcorrectie in Maastricht, Zwolle of Almere
 • Schaamlipcorrectie in Nijmegen of Arnhem
 • Schaamlipcorrectie in Rotterdam of Barendrecht
 • Schaamlipcorrectie in Utrecht of Amersfoort
 • Schaamlipcorrectie in Zaanstad, Zaandam, Den Bosch (’s-Hertogenbosch)
 • Schaamlipcorrectie in Purmerend, Roosendaal, Lelystad, Leidschendam-Voorburg
 • Schaamlipcorrectie in Oss, Helmond, Hilversum
 • Schaamlipcorrectie in Heerlen, Spijkenisse, Sneek, Hengelo
 • Schaamlipcorrectie in Delft, Venlo, Deventer, Sittard
 • Schaamlipcorrectie in Dordrecht, Ede, Leeuwarden, Alphen aan den Rijn
 • Schaamlipcorrectie in Apeldoorn, Hengelo of Zoetermeer
 • Schaamlipcorrectie in Alkmaar, Emmen, Westland, Naaldwijk
 • Schaamlipcorrectie in Houten, Middelburg, Waalwijk
 • Schaamlipcorrectie in Pijnacker-Nootdorp, Woerden, Heerenveen, Rijswijk, Weert
 • Schaamlipcorrectie in Terneuzen, Oosterhout, Heerhugowaard, Kampen
 • Schaamlipcorrectie in Den Helder, Drachten, Barneveld, Hoogeveen
 • Schaamlipcorrectie in Bergschenhoek, Roermond, Doetinchem, Bussum
 • Schaamlipcorrectie in Veenendaal, Zeist, Nieuwegein, Hardenberg
 • Schaamlipcorrectie in Assen, Capelle aan den IJssel, Bergen op Zoom, Maarssen
 • Schaamlipcorrectie in Almelo, Hoorn, Vlaardingen, Gouda
Schaamlipcorrectie overige steden
 • Schaamlipcorrectie Aalsmeer, Alblasserdam, Ameland, Appingedam
 • Schaamlipcorrectie Baarn, Beemster, Best, Beverwijk
 • Schaamlipcorrectie Blaricum, Borne, Boxmeer, Brielle
 • Schaamlipcorrectie Castricum, Coevorden, Cuijk, Culemborg
 • Schaamlipcorrectie De Bilt, Defzijl, Diemen, Dronten
 • Schaamlipcorrectie Edam, Eemnes, Eiburg, Emmen
 • Schaamlipcorrectie Enkhuizen, Etten-Leur, Goes, Goirle
 • Schaamlipcorrectie Haren, Harderwijk, Harlingen, Heemstede
 • Schaamlipcorrectie Heemskerk, Heilo, Hellevoetsluis, Hillegom
 • Schaamlipcorrectie Houten, Huizen, IJsselstein,
 • Schaamlipcorrectie Kampen, Kapelle, Kerkrade, Krimpen aan den IJssel
 • Schaamlipcorrectie Landgraaf, Leerdam, Leiderdorp, Leusden
 • Schaamlipcorrectie Lisse, Lochem, Loppersum, Maassluis
 • Schaamlipcorrectie Medemblik, Meppel, Moerdijk, Montfoort
 • Schaamlipcorrectie Nederweert, Nieuwkoop, Nijkerk, Noordwijk
 • Schaamlipcorrectie Oirschot, Oldenzaal, Ommen, Oud-Beijerland
 • Schaamlipcorrectie Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Purmerend, Putten
 • Schaamlipcorrectie Rheden, Rhenen, Ridderkerk, Rijswijk
 • Schaamlipcorrectie Schagen, Schiedam, Someren, Steenbergen
 • Schaamlipcorrectie Terneuzen, Texel, Tiel, Tubbergen
 • Schaamlipcorrectie Uitgeest, Uithoorn, Urk
 • Schaamlipcorrectie Valkenswaard, Veendam, Veenendaal, Veldhoven
 • Schaamlipcorrectie Vianen, Vlieland, Vlissinge, Voorschoten
 • Schaamlipcorrectie Waddinxveen, Wageningen, Weesp, Woerden
 • Schaamlipcorrectie Zaltbommel, Zeewolde, Zandvoort, Zwijndrecht
Schaamlipcorrectie Nederland FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over de schaamlipcorrectie behandeling in Nederland. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Laat ik een schaamlipcorrectie in Nederland of in het buitenland uitvoeren?
De schaamlipcorrectie is nog altijd een behandeling waar vrouwen niet graag over praten. De stap om een afspraak voor consult te maken is vaak groot. Voor veel vrouwen is het prettig om te praten in de eigen taal, iets wat bij een buitenlandse kliniek niet voor de hand ligt. Gedegen uitleg geeft vertrouwen. Zonder voldoende vertrouwen is het moeilijk om ontspannen de ingreep te ondergaan. Kies voor een behandelaar, in binnen- of buitenland, waarbij u zich goed voelt en waar u vertrouwen in heeft.

2. Hoeveel kost een schaamlipcorrectie in Nederland?
De kosten voor de ingreep lopen uiteen. Het is een behandeling die bij een groot aantal klinieken en ziekenhuizen wordt aangeboden. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Vaginale verjonging zonder operatie (Viveve-therapie)€ 2.500
Labiaplastiek€ 1.000
€ 795

3. Worden de kosten voor de ingreep vergoed?
Een schaamlipcorrectie wordt alleen vergoed als er bij u sprake is van misvorming van de schaamlippen, die het gevolg is van een ziekte, ongeval, medische ingrepen of verminking. Dit is in de meeste situaties niet het geval. Pijnklachten tijdens het sporten of vrijen zijn voor zorgverzekeraars meestal helaas geen reden om tot vergoeding over te gaan.

4. Is een schaamlipcorrectie in het buitenland goedkoper?
Acura Medisch Centrum staat bekend om de scherpe tarieven. Kijk echter ook eens naar de reis- en eventuele verblijfskosten die bij het behandeltarief komen. Het is niet ondenkbaar dat de totale kostprijs onder de streep alsnog hoger is dan de behandeling in Nederland.

5. Kan ik direct na de schaamlipcorrectie aan het werk?
De meeste vrouwen die een schaamlipcorrectie hebben ondergaan, gaan na 5 tot 7 dagen weer aan het werk. Dit hangt ook een beetje af van het soort werkzaamheden dat u verricht. Lichamelijk zware werkzaamheden voert u bij voorkeur de eerste twee weken niet uit. De arts zal u adviseren wanneer u weer volledig aan het werk kunt. Het herstel verloopt bovendien bij iedereen anders, luister goed naar uw lichaam en overhaast niets.

6. Wanneer mag ik weer sporten?
Volledig sporten kan weer twee tot zes weken na de ingreep. Uiteraard speelt hier de aard en intensiteit van de sport in mee.

7. Blijven de littekens van een schaamlipcorrectie zichtbaar?
Littekens hebben tijd nodig om te genezen. Lichamelijk herstel verloopt bij iedereen anders, dat zorg er voor dat littekens bij de één langer zichtbaar zijn dan bij de ander. Elk litteken is de eerste maanden na de ingreep rood, daarna neemt de kleur langzaam maar zeker af. U moet rekening houden met een minimale litteken herstelperiode van 1 jaar.

8. Welke resultaten kan ik van een schaamlipcorrectie verwachten?
Het is onrealistisch om direct resultaten te verwachten. Na de ingreep zal het wondgebied gezwollen en gespannen zijn. Om de zwellingen te verminderen en tegen te gaan, volgt u de koeladviezen van de arts op. De zwellingen en bloeduitstortingen nemen in de dagen en weken na de schaamlipcorrectie af en dan worden ook de resultaten zichtbaar. Voordat het uiteindelijke resultaat wordt bereikt, zijn een aantal maanden verstreken.

9. Welke risico’s heeft een schaamlipcorrectie?
De risico’s van een schaamlipcorrectie vallen onder de algemene chirurgische bijwerkingen. Hiertoe behoren onder meer bloeduitstortingen, zwellingen, nabloedingen, infecties, allergische reacties, teleurstellende resultaten en voelbare littekens. Een schaamlipcorrectie die door een ervaren cosmetisch arts wordt toegepast en waarbij u de adviezen en instructies voor en na de ingreep opvolgt, is doorgaans een relatief veilige ingreep.

10. Kan de schaamlipcorrectie tijdens mijn menstruatie uitgevoerd worden?
Ja, al kunt u zich daar wat ongemakkelijk door voelen. De ingreep is ook gedurende de menstruatie veilig en hoeft niet uitgesteld te worden. Geadviseerd wordt om geen tampons, maar gewoon maandverband te gebruiken.

11. Is het gebruik van tampons na een schaamlipcorrectie toegestaan?
Gebruik niet eerder dan 4 weken na de ingreep tampons. Voor een vlotte genezing en een optimaal resultaat is het belangrijk om het wondgebied goed schoon te houden en te verzorgen. Wissel de tampons regelmatig.

12. Waarom kies ik voor Acura Medisch Centrum bij een schaamlipcorrectie?
Onze cosmetisch artsen hebben jarenlange ervaring met het toepassen van de ingreep. Het spreekt voor zich dat onze artsen BIG geregistreerd zijn en zich regelmatig laten bijscholen op het gebied van nieuwe technieken en behandelmogelijkheden. U bent in vertrouwde en bovendien vakbekwame handen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een Schaamlipcorrectie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘Schaamlipcorrectie Nederland’ een consult inplannen voor een Schaamlipcorrectie of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu