fbpx

Schaamlipcorrectie prijzen

In dit artikel vindt u alle benodigde informatie over schaamlipcorrectie prijzen. Als u vindt dat u te grote binnenste schaamlippen heeft, kan dat erg vervelend zijn. Hoewel het veel ongemak en pijn kan veroorzaken, durven de meeste vrouwen er niet over te praten. Fietsen, sporten en vrijen kunnen zelfs vervelende bezigheden worden. Ook de vorm van de binnenste of buitenste schaamlippen is iets waar vrouwen soms niet tevreden over zijn. Zo kunnen de schaamlippen bijvoorbeeld asymmetrisch zijn qua grootte en vorm.

Schaamlipcorrectie prijzen.
Schaamlipcorrectie prijzen.
Waarom een schaamlipcorrectie?

Naast een schaamlip verkleining (of eventuele correctie) van de binnenste schaamlippen, is het ook mogelijk om de buitenste schaamlippen te laten vergroten. Deze vergroting van de buitenste schaamlippen wordt vrijwel alleen gedaan om esthetische redenen. Bij een dergelijke ingreep worden fillers (injectables) gebruikt om de buitenste schaamlippen voller te maken. Vooral bij vrouwen die erg veel zijn afgevallen, of vrouwen die hun schaamlippen willen ‘verjongen’, wordt deze behandeling gedaan.

Verschillende schaamlipcorrectie prijzen

De schaamlipcorrectie prijzen kunnen tussen verschillende klinieken enorm verschillen. De schaamlicporrectie kosten bij ons zijn 795 euro. Dit is veel goedkoper dan verschillende andere klinieken. Deze grote prijsverschillen kunnen in sommige gevallen worden verklaard door de verschillende soorten schaamlipcorrecties die er bestaan. Een verkleining van de binnenste schaamlippen kan daarnaast op verschillende manieren worden uitgevoerd, wat ook resulteert in prijsverschillen. De meest voorkomende methoden zijn excisie, de Z-plastiek methode en de Alter-methode. Er zijn voor- en nadelen voor iedere methode en ook de prijs is afhankelijk van de gekozen behandelmethode. Tenslotte kan de wijze van verdoving ook invloed hebben op de schaamlipcorrectie prijzen: een algehele narcose is duurder dan een lokale verdoving.
Schaamlipcorrectie prijzen vergelijken
U wordt aangeraden om in ieder geval bij twee verschillende klinieken op consult te gaan, voordat u een behandeling laat uitvoeren. Niet alleen de kwaliteit, maar ook de schaamlipcorrectie prijzen kunnen erg verschillen per kliniek. De schaamlipcorrectie prijs is namelijk afhankelijk van onder andere de kliniek die u kiest. Bovendien is het natuurlijk ook van belang dat u zich helemaal veilig voelt in de handen van de behandelende plastisch chirurg. U kunt tijdens uw consult gerust kritische vragen stellen aan de arts; een goede arts zal daarop graag willen antwoorden. Ook zal onze arts tijdens een consult bepalen of u een goede kandidaat bent voor de behandeling die u heeft gekozen. De plastische chirurg zal aan u uitleggen welke voorbereidingen moeten worden getroffen voor de behandeling, hoe de behandeling precies in zijn werk gaat, hoe het herstelproces er precies uitziet en wat de eventuele risico’s zijn. Zo krijgt u ook een beter beeld van wat de schaamlipcorrectie prijzen uiteindelijk voor u zullen inhouden.

Schaamlipcorrectie prijzen FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over prijzen van de schaamlipcorrectie. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe wordt de prijs voor een schaamlipcorrectie bepaald?
De prijzen voor een schaamlipcorrectie hangen af van de kliniek en arts waar u de ingreep ondergaat. Bij Acura Medisch Centrum wordt de ingreep verricht door ervaren cosmetisch artsen die u soepel door de behandeling leiden. De schaamlipcorrectie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Als u liever een ingreep onder volledige narcose ondergaat, zal dit de kosten voor de behandeling laten stijgen.

2. Wat kost een schaamlipcorrectie?
Acura Medisch Centrum hanteert betaalbare tarieven voor cosmetische ingrepen.

3. Worden de kosten voor een schaamlipcorrectie vergoed?
In uitzonderlijke situaties wordt een schaamlipcorrectie vergoed door een zorgverzekeraar. Vaak wordt de correctie gezien als een cosmetische ingreep, waarvoor geen medische noodzaak aanwezig is. Zorgverzekeraars maken een vergoeding mogelijk als de schaamlippen gecorrigeerd worden als gevolg van een ongeluk, ziekte of verminking. De medische noodzaak dient te worden aangetoond. Overweegt u een schaamlipcorrectie, omdat u ongemakken ondervindt tijdens het fietsen of paardrijden of omdat u onzeker bent door de omvang van uw schaamlippen? Dan zult u doorgaans de kosten voor de behandeling zelf moeten dragen.

4. Kan ik korting krijgen op een schaamlipcorrectie?
Het verdient de aanbeveling om verschillende prijzen van de schaamlipcorrectie te vergelijken bij een aantal klinieken, door deze op te vragen. U zult verbaasd zijn over de verschillen die op deze manier zichtbaar worden. Let bij het vergelijken van de schaamlipcorrectie tarieven die u ontvangt op welke zorg en kosten bij het totaalbedrag zijn inbegrepen.

5. Is een schaamlipcorrectie in Turkije goedkoper?
De laatste jaren zijn er zowel Turkse als andere buitenlandse aanbieders van cosmetische behandelingen actief in Nederland. Een aantal van deze aanbieders heeft een vertegenwoordiging in Nederland. Voor de ingreep zelf dient u naar Turkije te reizen en ter plaatse een aantal dagen te verblijven. Het komt voor dat een buitenlandse kliniek lagere prijzen hanteert dan in Nederland. Hier zijn echter de kosten voor reis en verblijf niet bij inbegrepen. U dient de mogelijkheden en het totale kostenplaatje aandachtig te bekijken, zodat u niet aan het einde van de rit alsnog duurder uit bent.

6. Hoe is de kwaliteit van een voordelige buitenlandse schaamlipcorrectie?
Net zoals in Nederland is voor een goed resultaat een ervaren cosmetisch arts nodig. Daar komt nog bij dat het belangrijk is om op voor u verstaanbare wijze met een behandelend arts te kunnen spreken. Waar tijdens het intakegesprek bij de Nederlandse vertegenwoordiging vaak Nederlands wordt gesproken, kan dat ter plaatse bij de kliniek soms een probleem zijn. Buitenlandse cosmetisch artsen spreken doorgaans Engels of Duits, maar Nederlands is eerder een uitzondering. Als u niet of onvoldoende met een behandelend arts kunt communiceren, kan dit leiden tot een teleurstellend resultaat.

7. Moet ik voor het intakegesprek betalen en is dit verplicht?
Het eerste intakegesprek bij de behandelend arts is vrijblijvend en kosteloos. Als u een schaamlipcorrectie overweegt, is een intakegesprek verlicht.

8. Wat wordt er besproken tijdens het intakegesprek?
Het gesprek dient om u te informeren over de mogelijkheden die de schaamlipcorrectie heeft, welke resultaten bereikt worden en welke bijwerkingen en risico’s de ingreep kent. U heeft de tijd om de vragen te stellen die u heeft en de arts wil graag weten hoe het met uw gezondheid gesteld is. Geadviseerd wordt om eventuele verpakkingen van medicijnen die u gebruikt mee te nemen naar het gesprek, zodat de arts u eventueel een medicijninstructie kan geven voor de dagen voor en na de ingreep. Het is de behandelend cosmetisch arts die uw geschiktheid voor de behandeling bepaalt.

9. Kan ik de kosten voor een schaamlipcorrectie aftrekken van mijn belastingaangifte?
Medische kosten die u zelf betaalt, kunnen onder bepaalde voorwaarden van uw jaarlijkse belastingaangifte worden afgetrokken. De belastingdienst hanteert hiervoor strenge voorwaarden. U moet bijvoorbeeld de rekeningen bewaren en het is raadzaam om ook (medische) correspondentie die betrekking heeft op de kosten te bewaren. Laat u adviseren door een belastingconsulent of een fiscaal adviseur, voordat u de kosten opvoert als aftrekpost.

10. Zijn de resultaten van de schaamlipcorrectie blijvend?
De schaamlipcorrectie is blijvend van aard. Het is daarmee een eenmalige behandeling, waarbij u slechts één keer behandelkosten heeft.

11. Welke risico’s heeft een schaamlipcorrectie?
De schaamlipcorrectie is een relatief veilige cosmetische behandeling die u voor een goed resultaat door een ervaren arts uit laat voeren. Van ernstige bijwerkingen en/of complicaties is zelden tot nooit sprake. Net zoals bij iedere andere medische ingreep kunnen infecties en slechte wondgenezing optreden. Als u zich houdt aan de instructies en adviezen, wordt de kans op bijwerkingen nog verder verkleind.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘schaamlipcorrectie prijzen’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:
Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu