fbpx

Schaamlipcorrectie reviews

Bent u benieuwd naar schaamlipcorrectie reviews of ervaringen? Een schaamlipcorrectie of labiaplastiek is de meest voorkomende vorm van genitale cosmetische chirurgie bij vrouwen. De operatie omvat een reductie van de kleine schaamlippen of de binnenste lippen van de vulva. Omdat het een ingreep is waar niet veel vrouwen bekendheid aan geven, is het onvoldoende bekend welke impact de operatie heeft op het leven van vrouwen. Om meer te weten te komen over de ervaring en het resultaat, leest u schaamlipcorrectie reviews. In online ervaringen vertellen vrouwen of en hoe ze tevreden zijn met de geslachtsdelen na een schaamlipcorrectie. Deze informatie is belangrijk om te bepalen of de ingreep voor u de beste optie is.

Groeiend aantal schaamlipcorrectie reviews

Een labiaplastiek is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De cosmetische ingreep heeft het aantal operaties zien vermenigvuldigen. De meeste schaamlipcorrecties worden ondergaan in de particuliere sector en daar zijn niet alle gegevens over vastgelegd. Cijfers ontbreken, maar ervaren chirurgen schatten een stijging van ruim 60% in vergelijking met tien tot vijftien jaar geleden. Hoewel er een algemene misvatting bestaat dat het vooral jonge vrouwen onder de 20 jaar zijn die interesse tonen in een schaamlipcorrectie, zijn het meestal vrouwen tussen de 25 en 35 jaar die de ingreep ondergaan.

Verschillende redenen voor schaamlipcorrectie

Hoewel er fysieke of functionele redenen zijn voor het laten toepassen van labiaplastiek, heeft de ingreep meestal geen medische indicatie. Ongemakken bij het sporten zoals fietsen of tijdens geslachtsgemeenschap omschrijven niet de medische noodzaak voor een correctie. De meeste vrouwen laten de schaamlippen corrigeren omdat ze ontevreden zijn over het uiterlijk. Het verlangen naar een glad genitaal oppervlak, met kleine schaamlippen die niet verder uitsteken dan de grote schaamlippen is voor sommige vrouwen een schoonheidsideaal. Als gevolg hiervan heeft de ingreep ook wel de bijnaam van ’Barbie-operatie’. Bij de poppen ontbreken duidelijke genitale kenmerken. De manier waarop vrouwelijke geslachtsdelen in de media worden afgebeeld, promoot dit ideaalbeeld. Het gaat soms zo ver dat mannen de genitale kenmerken van de vrouwelijke partner bekritiseren, waardoor de onzekerheid alleen maar toeneemt. Toch krijgt niet iedere vrouw waar ze vooraf op hoopte.

Nauwelijks invloed seksleven

Reviews en ervaringen laten zien dat vrouwen tevreden zijn met het veranderde uiterlijk van de geslachtsdelen. Er zijn echter nauwelijks tot geen verbeteringen met betrekking tot het seksleven of seksueel zelfvertrouwen. Alhoewel de ingreep geadverteerd wordt als een manier om meer zelfvertrouwen te krijgen en het seksleven te verbeteren, bevestigen reviews dit niet. Een schaamlipcorrectie zorgt ervoor dat vrouwen zich minder zorgen maken over het uiterlijk van de schaamlippen, maar dat dit nauwelijks iets verandert aan het feit hoe ze een intieme relatie zien en omschrijven. Daarnaast zijn er vrouwen die ontevreden zijn met de resultaten, waardoor ze zichzelf niet snel blootstellen aan een intieme relatie. De relatie met een partner verandert niet of nauwelijks wat soms ook tot een ontevreden gevoel leidt. Het is belangrijk dat u een goed beeld heeft van de ingreep en resultaten, zo kunt u voor een alternatief gaan dat misschien betere resultaten geeft.

Teleurstelling na operatie voorkomen

Omdat het merendeel van de schaamlipcorrecties geen medische achtergrond heeft, ondergaan de meeste vrouwen de ingreep door ontevredenheid over het uiterlijk van de genitaliën. Maar als u een onrealistische verwachting heeft van de verbetering van uw zelfrespect of seksuele relaties, is de kans groot dat u een teleurstelling te verwerken krijgt. Ervaren en deskundige cosmetisch artsen onderzoeken uw motivatie en verwachting grondig, voordat u een labiaplastiek krijgt aangeboden. Alleen op deze manier krijgt u een behandeling en zorg die het beste bij u passen. Een arts kan helpen bij het overwegen van de geschiktheid voor de cosmetische ingreep en laat u zien wat de resultaten van een schaamlipcorrectie kunnen zijn. Een consult voor een schaamlipcorrectie is niet vanzelfsprekend. U geeft zich letterlijk en figuurlijk bloot en laat een arts uw genitaliën beoordelen. Vooronderzoek is de enige manier om een teleurstelling te voorkomen.

Risico’s en resultaten

Een chirurgische ingreep heeft een kans op risico’s. De risico’s van een schaamlipcorrectie zijn:

• Doof gevoel.
• Verminderde gevoeligheid van de vulva.
• Droogheid.
• Littekens die pijn veroorzaken tijdens geslachtsgemeenschap.

Ook nabloedingen, zwellingen en infecties zijn bijwerkingen van een chirurgische ingreep. Hoewel sommige vrouwen ervoor kiezen om de lengte van de schaamlippen te laten verkleinen, kan dat gevolgen hebben voor de werking en taak van de schaamlippen: de vaginale opening te beschermen. Dit leidt tot meer vaginale infecties. De meeste ingrepen doen waarvoor ze bedoelt zijn, het inkorten van de schaamlippen. Vrouwen die ervoor kiezen om de procedure te ondergaan, omdat ze hinder ondervinden van de grote schaamlippen vinden verlichting. Het zijn deze vrouwen die de ingreep als levens veranderend omschrijven. Er zijn weinig gegevens of ervaringen over zaken als een bevalling en de menopauze de schaamlipcorrectie beïnvloeden.

Behandelaar kiezen

Zowel cosmetisch artsen als gynaecologen passen de schaamlipcorrectie toe. Het is een behandeling die bij Acura Medisch Centrum € 795 kost. Alleen bij ernstige misvorming is vergoeding van de kosten mogelijk. Praat met een specialist over de vorm en functie van de schaamlippen, geef aan of u klachten ervaart in het dagelijks leven en wat uw verwachtingen zijn van de operatie. Omdat het een ingreep is die betrekking heeft op uw intieme zone, is de stap naar een specialist niet altijd makkelijk. Tijdens een consult voelt u zelf een bepaalde vorm van vertrouwen of niet. Als het gevoel ontbreekt, is het beter om een andere arts te zoeken. Neem vooral geen overhaaste beslissing en laat u niet dwingen tot het maken van een keuze aan het einde van een gesprek.

Gratis consult

Ontevredenheid over de genitaliën heeft invloed op uw zelfvertrouwen. Seksuele relaties zijn moeilijk en u heeft het idee dat een cosmetische ingreep nodig is om dit beeld te veranderen. Maak een afspraak bij de ervaren cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum in Weert. Geef aan waarom u ontevreden bent en wat u verwacht van de schaamlipcorrectie. Een cosmetisch arts laat u zien hoe de resultaten van eerdere schaamlipcorrecties eruit zien en geeft aan of uw verwachting realistisch is.

Schaamlipcorrectie reviews – FAQ

1. Maakt een schaamlipcorrectie je strakker?
Een schaamlipcorrectie wordt meestal uitgevoerd om de grootte en de vorm van zowel de grote als kleine schaamlippen te verbeteren. In sommige gevallen moeten alleen de kleine schaamlippen worden gecorrigeerd. De arts neemt het overtollige weefsel weg om het strakker te maken.

2. Hoelang duurt het om te herstellen van een labiaplastiek?
De aanvankelijke zwellingen, pijn en het tijdelijk veranderde gevoel neemt af in de weken na de operatie. Na zes weken zijn de meeste zwellingen verdwenen. Afhankelijk van uw herstelvermogen duurt het vier tot zes maanden voordat de zwellingen volledig zijn verdwenen en u de definitieve resultaten van de ingreep ziet.

3. Hoe pijnlijk is het herstel?
De schaamlipcorrectie wordt uitgevoerd onder verdoving en u voelt weinig tot geen ongemakken. Napijn is niet ongebruikelijk. Het is een operatie en het behandelgebied is gevoelig, wat tot milde ongemakken kan leiden.

4. Kan ik lopen na een schaamlipcorrectie?
U krijgt het advies om de eerste 2 tot 3 dagen rustig aan te doen en niet te veel te lopen. Vanaf een week na de operatie is de napijn zo goed als verdwenen. Zwellingen en blauwe plekken kunnen langer aanhouden. Veel vrouwen voelen zich dan goed genoeg om te lopen en normale lichamelijke activiteiten uit te voeren.

5. Is bevallen mogelijk na een schaamlipcorrectie?
Een schaamlipcorrectie heeft minimale risico’s op en/of gevolgen voor een bevalling. Er is een klein risico van nieuwe weefselgroei en/of de rek in het resterende schaamlipweefsel.

6. Mag ik alles doen na de operatie?
Artsen adviseren om lichamelijke inspanningen, inspannende activiteiten en/of zwaar tillen tot een maand na de ingreep te vermijden. Door het rustig aan te doen, vermindert u het risico op bloedingen en extra zwellingen in het operatiegebied.

7. Hoe verzorg ik mezelf na een labiaplastiek?
Maak de vulva voorzichtig schoon en droog. Spoelen met lauwwarm water wordt aanbevolen. Na elk toiletbezoek is spoelen nodig. Droog schoon verband brengt u de eerste 5 dagen regelmatig aan of totdat de wond droog is.

8. Moet ik maandverband dragen na een schaamlipcorrectie?
Draag middelzwaar tot zwaar maandverband. Dit geeft vulling. Vermijd nauwsluitende broeken of skinny jeans, die druk en ongemakken kunnen veroorzaken. U kunt wat spotting en/of urineverlies ervaren.

9. Wat zijn de risico’s van labiaplastiek?
De meeste voorkomende bijwerkingen en complicaties na een schaamlipcorrectie zijn slechte wondgenezing, hematomen, zwellingen, infecties en littekens.

10. Kan ik na een schaamlipcorrectie tampons gebruiken?
Vier tot zes weken na de operatie kunt u weer tampons gebruiken of geslachtsgemeenschap hebben.

11. Wanneer mag ik weer werken en sporten?
De meeste vrouwen gaan 1 tot 2 weken na de ingreep weer aan het werk. Ook kunnen de meeste dagelijkse routines hervat worden. Al moet u bepaalde activiteiten voor een langere periode vermijden. Vanaf 4 tot na 6 weken na de ingreep kunnen ook inspannende lichamelijke activiteiten en lichaamsbeweging worden hervat.

12. Mag ik het operatiegebied koelen?
Gedurende de eerste dagen is koelen toegestaan. U gaat hiermee de zwellingen tegen. Gebruik bijvoorbeeld wat diepvrieserwtjes die u verpakt in een washandje.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu