Schaamlipcorrectie reviews

Schaamlipcorrectie reviews – FAQ

1. Maakt een schaamlipcorrectie je strakker?
Een schaamlipcorrectie wordt meestal uitgevoerd om de grootte en de vorm van zowel de grote als kleine schaamlippen te verbeteren. In sommige gevallen moeten alleen de kleine schaamlippen worden gecorrigeerd. De arts neemt het overtollige weefsel weg om het strakker te maken.

2. Hoelang duurt het om te herstellen van een labiaplastiek?
De aanvankelijke zwellingen, pijn en het tijdelijk veranderde gevoel neemt af in de weken na de operatie. Na zes weken zijn de meeste zwellingen verdwenen. Afhankelijk van uw herstelvermogen duurt het vier tot zes maanden voordat de zwellingen volledig zijn verdwenen en u de definitieve resultaten van de ingreep ziet.

3. Hoe pijnlijk is het herstel?
De schaamlipcorrectie wordt uitgevoerd onder verdoving en u voelt weinig tot geen ongemakken. Napijn is niet ongebruikelijk. Het is een operatie en het behandelgebied is gevoelig, wat tot milde ongemakken kan leiden.

4. Kan ik lopen na een schaamlipcorrectie?
U krijgt het advies om de eerste 2 tot 3 dagen rustig aan te doen en niet te veel te lopen. Vanaf een week na de operatie is de napijn zo goed als verdwenen. Zwellingen en blauwe plekken kunnen langer aanhouden. Veel vrouwen voelen zich dan goed genoeg om te lopen en normale lichamelijke activiteiten uit te voeren.

5. Is bevallen mogelijk na een schaamlipcorrectie?
Een schaamlipcorrectie heeft minimale risico’s op en/of gevolgen voor een bevalling. Er is een klein risico van nieuwe weefselgroei en/of de rek in het resterende schaamlipweefsel.

6. Mag ik alles doen na de operatie?
Artsen adviseren om lichamelijke inspanningen, inspannende activiteiten en/of zwaar tillen tot een maand na de ingreep te vermijden. Door het rustig aan te doen, vermindert u het risico op bloedingen en extra zwellingen in het operatiegebied.

7. Hoe verzorg ik mezelf na een labiaplastiek?
Maak de vulva voorzichtig schoon en droog. Spoelen met lauwwarm water wordt aanbevolen. Na elk toiletbezoek is spoelen nodig. Droog schoon verband brengt u de eerste 5 dagen regelmatig aan of totdat de wond droog is.

8. Moet ik maandverband dragen na een schaamlipcorrectie?
Draag middelzwaar tot zwaar maandverband. Dit geeft vulling. Vermijd nauwsluitende broeken of skinny jeans, die druk en ongemakken kunnen veroorzaken. U kunt wat spotting en/of urineverlies ervaren.

9. Wat zijn de risico’s van labiaplastiek?
De meeste voorkomende bijwerkingen en complicaties na een schaamlipcorrectie zijn slechte wondgenezing, hematomen, zwellingen, infecties en littekens.

10. Kan ik na een schaamlipcorrectie tampons gebruiken?
Vier tot zes weken na de operatie kunt u weer tampons gebruiken of geslachtsgemeenschap hebben.

11. Wanneer mag ik weer werken en sporten?
De meeste vrouwen gaan 1 tot 2 weken na de ingreep weer aan het werk. Ook kunnen de meeste dagelijkse routines hervat worden. Al moet u bepaalde activiteiten voor een langere periode vermijden. Vanaf 4 tot na 6 weken na de ingreep kunnen ook inspannende lichamelijke activiteiten en lichaamsbeweging worden hervat.

12. Mag ik het operatiegebied koelen?
Gedurende de eerste dagen is koelen toegestaan. U gaat hiermee de zwellingen tegen. Gebruik bijvoorbeeld wat diepvrieserwtjes die u verpakt in een washandje.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu