fbpx

Schaamlipcorrectie Roermond

Overweegt u een schaamlipcorrectie in Roermond of omgeving? Het is niet direct een voor de hand liggend gespreksonderwerp, een schaamlipcorrectie. Toch is het een relatief eenvoudige ingreep die steeds vaker wordt uitgevoerd. Heeft u net als veel andere vrouwen moeite met de vorm of grootte van uw schaamlippen? Ervaart u pijn tijdens het sporten of vrijen? Schaamt u zich voor het dragen van badkleding? Een schaamlipcorrectie in de omgeving van Roermond kan een geschikte oplossing zijn.

Schaamlipcorrectie Roermond.
Schaamlipcorrectie Roermond.
Wanneer schaamlipcorrectie in Roermond of omgeving?

Schaamlipcorrectie kan zowel om cosmetische als praktische redenen overwogen worden. Vindt u de vorm van uw schaamlippen niet mooi? Ondervindt u hinder van te grote schaamlippen? Wilt u weer strakke kleding dragen, zonder dat u daarbij een oncomfortabel gevoel ervaart? Een schaamlipcorrectie in is een relatief kleine ingreep die meestal onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. De ingreep duurt doorgaans niet langer dan een uur. De meest voorkomende vorm van een schaamlipcorrectie is een verkleining van de binnenste schaamlippen, ook wel labia minora genoemd. De binnenste schaamlippen steken naar buiten uit en kunnen klachten veroorzaken. Deze klachten variëren van esthetisch niet mooi tot lichamelijke (pijn)klachten en ongemakken. Bij een binnenste schaamlipcorrectie wordt de overtollige huid verwijderd en passen de schaamlippen bij de vorm van uw lichaam. De resultaten van de ingreep maken dat u zonder schaamte in badkleding naar het strand kunt, sporten zonder klachten en geniet van intieme contacten.

Verloop schaamlipcorrectie behandeling

Voorafgaand aan de ingreep vindt een uitgebreid intakegesprek plaats. Met de behandelend arts bespreekt u uw klachten en eventuele wensen ten aanzien van de ingreep. De arts bekijkt welke behandelmethode de beste resultaten biedt in uw situatie. De schaamlipcorrectie in Roermond of omgeving is een poliklinische ingreep die met een plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Dat betekent dat u na de ingreep naar huis mag om te herstellen. Op de dag van de ingreep wordt u ontvangen in de kliniek, waarna u wordt voorbereidt op de schaamlipcorrectie. De arts tekent het weefsel dat verwijderd wordt af waarna, afhankelijk van de methode die wordt toegepast, de overtollige huid wordt weggesneden. De wondjes worden dicht gebrand en gehecht met oplosbaar hechtdraad. Na het afronden van de schaamlipcorrectie kunt u rustig bijkomen. De arts geeft u koelinstructies om de zwellingen zoveel mogelijk tegen te gaan. Het is de arts die toestemming geeft om de kliniek te verlaten. Let wel op dat u na een schaamlipcorrectie in Roermond niet zelfstandig mag autorijden. Zorg daarom voor vervoer van en naar de kliniek.

Nazorg en risico’s schaamlipcorrectie

Na een schaamlipcorrectie doen zich zwellingen en bloeduitstortingen voor in uw schaamstreek. Koelen is daarom erg belangrijk. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een zakje met diepvrieserwten gebruiken. In de dagen na de ingreep is het advies om geregeld te blijven koelen. Naast koelen wordt ook het reinigen en schoonhouden van de wond geadviseerd. Doe dit minimaal twee keer per dag met lauw water, waar geen grote druk op staat. Dep de wond droog. De eerste dagen kan er wat bloedverlies optreden, dit is meestal beperkt. U kunt hiervoor maandverband gebruiken. Verschoon het maandverband geregeld, hiermee wordt de kans op het ontstaan van infecties beperkt. De eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie worden sporten, fietsen, paardrijden, vrijen en zware inspanningen afgeraden. Voor een goed herstel mag er niet te veel spanning of druk op de wonden staan. Normale dagelijkse werkzaamheden kunt u in overleg met de behandelend arts hervatten. Alhoewel een schaamlipcorrectie een veilige ingreep is, bestaat er altijd een kans op het ontstaan van complicaties.

 • Slechte wondgenezing met de kans op infecties en ontstekingen.
 • Nabloedingen die aanhouden en dicht gebrand moeten worden.
 • Opvallend asymmetrische resultaten. Uw schaamlippen zijn overigens van nature asymmetrisch. Bij een schaamlipcorrectie wordt gestreefd naar een symmetrisch resultaat. Dit kan echter niet gegarandeerd worden.
Kosten en vergoeding schaamlipcorrectie in de omgeving van Roermond

Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Vaginale verjonging zonder operatie (Viveve-therapie)€ 2.500
Labiaplastiek€ 1.000
€ 795

De operatie techniek en de mogelijkheden worden besproken tijdens een persoonlijk intakegesprek met een ervaren behandelend arts. Overweegt u een schaamlipcorrectie? Vergelijk dan prijzen en klinieken met elkaar. Ga naar meerdere intakegesprekken, waarbij u de ervaringen met elkaar vergelijkt. Voor een vlot herstel en een goed resultaat is vertrouwen in de behandelend arts onmisbaar. Heeft u een onaangenaam gevoel na het intakegesprek? Voelt u zich niet begrepen? Kijk dan rustig verder. De schaamlipcorrectie wordt over het algemeen niet vergoed door zorgverzekeraars. U streeft naar een ingreep waarbij u achteraf met een tevreden gevoel op terug kunt kijken. Benieuwd naar de mogelijkheden die Acura Medisch Centrum u te bieden heeft? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek.

Gratis en vrijblijvend een schaamlipcorrectie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘schaamlipcorrectie Roermond’ een consult inplannen voor een schaamlipcorrectie behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu