fbpx

Schaamlipcorrectie Sittard

Overweegt u een schaamlipcorrectie in Sittard of omgeving? Het formaat en de vorm van uw schaamlippen zijn niet altijd in verhouding met uw lichaam. Naast lichamelijke klachten doen zich soms ook andere ongemakken voor. Die strakke broek zit niet lekker en het dragen van badkleding wordt als gênant ervaren. Bezorgen vrijen en intieme contacten u schaamtegevoelens? Met een schaamlipcorrectie in de omgeving van Sittard kunnen deze ongemakken verholpen worden. Het is een veilige ingreep met goede resultaten.

Schaamlipcorrectie Sittard.
Schaamlipcorrectie Sittard.
Wanneer kiest u voor een schaamlipcorrectie in Sittard of omgeving?

Wat is een normale vorm voor schaamlippen? Onzekerheid over de grootte en vorm van uw schaamlippen kan toenemen, omdat er eigenlijk geen vastomlijnd antwoord gegeven kan worden op deze vraag. U moet zich goed en comfortabel voelen bij uw intieme zone. Zijn uw schaamlippen voor uw gevoel te groot? Bespreek uw klachten dan met een arts. Aan de hand van uw klachten, ongemakken en wensen kan een arts een schaamlipcorrectie in Sittard adviseren. Tijdens een intakegesprek wordt bepaald hoeveel weefsel kan worden verwijderd en welke operatie techniek wordt toegepast. De arts kan vrij nauwkeurig aangeven welke resultaten u van een labia correctie, zoals een schaamlipcorrectie ook wel wordt genoemd, kunt verwachten. De schaamlipcorrectie in kent geen leeftijdsbepaling, behalve dat minimaal 18 jaar moet zijn. Uw geschiktheid voor de ingreep wordt in overleg met de behandelend arts bekeken.

Veilige schaamlipcorrectie in omgeving Sittard

De schaamlipcorrectie vindt plaats op poliklinische basis. U kunt na de ingreep de kliniek dezelfde dag weer verlaten. De labia correctie is een vrij eenvoudige ingreep, die doorgaans niet langer dan 60 minuten duurt. De schaamlipcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Gedurende de ingreep wordt het overtollige weefsel van de schaamlippen verwijderd. De arts bepaalt eerst hoeveel weefsel er verwijderd kan worden. Dit wordt met een stift afgetekend. De operatie techniek is voorafgaand aan de schaamlipcorrectie al vastgesteld. De meest gebruikt technieken zijn:

 • Z-plastiek, waarbij er wordt gesneden op de manier waarop een litteken ontstaat in een Z-vorm.
 • Excisie methode, waarbij de arts een reepje huid van uw schaamlippen wegsnijdt.
 • Alter-methode, waarbij als het ware een wig uit uw schaamlippen wordt gesneden.

Nadat de plaatselijke verdoving is ingewerkt, wordt het overtollige weefsel zorgvuldig verwijderd. De behandelend arts geeft aan wat er gebeurt en begeleidt u op vlotte wijze door de ingreep. Bloedvaatjes worden dicht gebrand en oplosbare hechtingen worden in het wondgebied aangebracht. Het afdekken van de wondjes gebeurt met een maandverband. Nadat u bent bijgekomen van de ingreep, krijgt u onder meer koelinstructies voor de dagen na de ingreep. Als de arts heeft gezien dat alles goed gaat met u kunt u de kliniek verlaten. Het is echter niet toegestaan om zelfstandig naar huis te rijden. Laat u daarom ophalen door een bekende.

Kosten en vergoeding van de labia correctie

De kosten voor een schaamlipcorrectie in Sittard of omgeving zijn vooral afhankelijk van de kliniek waar de ingreep plaatsvindt en de arts die de schaamlipcorrectie uitvoert. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Vaginale verjonging zonder operatie (Viveve-therapie)€ 2.500
Labiaplastiek€ 1.000
€ 795

Doorgaans wordt gekozen voor een plaatselijke verdoving, in overleg met de behandelend arts kan ook een lichte sedatie toegepast worden. De kosten voor een labia correctie worden meestal niet door zorgverzekeraars vergoed. Met name het laten verkleinen van de schaamlippen wordt eerder als een cosmetische ingreep gezien.
Schaamlipcorrecties worden zelden vergoed door zorgverzekeraars. Vergoeding is bij de meeste zorgverzekeraars wel mogelijk als uw schaamlippen door een ongeluk, ziekte of verminking misvormd zijn. Klachten en ongemakken die meestal niet voor een kostenvergoeding in aanmerking komen zijn onder meer:

 • Psychische klachten en schaamtegevoelens door de vorm en grootte van de schaamlippen.
 • Pijn en ongemak bij het sporten, paardrijden en/of vrijen.
 • Gedurende geslachtsgemeenschap als de schaamlip(pen) naar de binnenkant van de vagina bewegen.

De kosten voor een schaamlipcorrectie dienen veelal zelf betaald te worden. Geadviseerd wordt om de kosten en mogelijkheden voor een schaamlipcorrectie met elkaar te vergelijken. Aan de hand daarvan kunt u een weloverwogen beslissing voor een behandelaar nemen.

Blijvende resultaten schaamlipcorrectie

Resultaten van de schaamlipcorrectie zijn niet direct na de ingreep zichtbaar. Het behandelde gebied is na afloop van de ingreep gezwollen met aanwezige bloeduitstortingen. Door te koelen worden de zwellingen tegengegaan. Na één tot twee weken zijn zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen verdwenen en kunt u de eerste resultaten zien. Gemiddeld duurt het twee tot drie maanden voordat het resultaat optimaal is. De bereikte resultaten zijn blijvend. Wilt u meer weten over een schaamlipcorrectie en de mogelijkheden die passen bij uw situatie? Neem contact op met Acura Medisch Centrum en maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Gratis en vrijblijvend een schaamlipcorrectie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘schaamlipcorrectie Sittard’ een consult inplannen voor een schaamlipcorrectie behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu