fbpx

Schaamlipcorrectie Venray

Overweegt u een schaamlipcorrectie in Venray of omgeving? Het komt regelmatig voor dat vrouwen zich storen aan de grootte of de vorm van de schaamlippen. Zowel de binnenste- als buitenste schaamlippen kunnen klachten veroorzaken. Te grootte schaamlippen veroorzaken ongemakken en pijn die zich voordoen bij het sporten, fietsen, paardrijden of vrijen. Dit kan onzekerheid en schaamtegevoelens veroorzaken. Met een vrij eenvoudige schaamlipcorrectie ingreep kunnen deze klachten weggenomen worden.

Schaamlipcorrectie Venray.
Schaamlipcorrectie Venray.
Voorbereiding schaamlipcorrectie in Venray of omgeving

Ondervindt u klachten door uw schaamlippen? Schaamt u zich voor de vorm of grootte van de schaamlippen? Een schaamlipcorrectie is een chirurgische ingreep die regelmatig wordt uitgevoerd. Het overwegen van een ingreep brengt een spannende voorbereidingsperiode met zich mee. Bij Acura Medisch Centrum wordt iedere schaamlipcorrectie voorafgegaan door een intakegesprek met de behandelend arts. Wat kunt u van een intakegesprek voor een correctie van de schaamlippen verwachten? Tijdens het gesprek worden onder meer de volgende zaken doorgenomen:

 • De arts licht de behandeling of methode toe die past bij uw situatie. Daarbij wordt aandacht besteed aan de duur van de behandeling, de resultaten die u kunt verwacht en de risico’s die aan een schaamlipcorrectie verbonden zijn.
 • Uw algemene gezondheid wordt besproken en uw medische verleden wordt bekeken.
 • Het gebruik van medicatie wordt doorgenomen. Indien van toepassing kan voor, op en na de dagen van de geplande ingreep uw gebruikelijke doseringsschema enigszins worden aangepast. Houd u aan het schema van de behandelend arts. Na een paar dagen kunt u weer overstappen op uw gebruikelijk schema.

Uiteraard kunt u de vragen die u heeft stellen. Wist u trouwens dat u zich op een intakegesprek kunt voorbereiden? U kunt hiervoor ervaringsverhalen van anderen lezen. Zowel op blogs, vlogs en beauty fora delen vrouwen die een schaamlipcorrectie hebben ondergaan regelmatig hun ervaringen.

Schaamlipcorrectie risico’s en bijwerkingen

Net zoals bij andere chirurgische ingrepen bestaat er bij een schaamlipcorrectie in Venray of omgeving het risico dat zich bijwerkingen en/of complicatie voordoen. De labia correctie is een relatief veilige ingreep met een uiterst kleine kans op bijwerkingen.

 • Het wondje kan open gaan. Het betreft hier doorgaans een klein gedeelte van de wond, dat door een teveel aan spanning op de aangebrachte hechtingen open gaat. In enkele gevallen ligt een infectie hiervan aan de basis. Rokers hebben een grotere kans op deze complicatie. Geadviseerd wordt dan ook om ruim voor de geplande schaamlipcorrectie te stoppen met roken en dit tot een aantal weken na de ingreep vol te houden.
 • Allergische reacties op de gebruikte verdovingsmiddelen kunnen zich voordoen.
 • Het resultaat kan asymmetrisch zijn. Uiteraard streeft een behandelend arts naar een symmetrisch resultaat. Volledige symmetrie is vrijwel uitgesloten.
 • Soms doen zich nabloedingen voor. U kunt een nabloeding stoppen door tegen de wond te drukken. Dit kan onder meer door op een opgerolde handdoek te zitten. In extreme gevallen moet het wondje dicht gebrand worden.
 • Zwellingen en bloeduitstortingen zijn van tijdelijke aard en gaan vanzelf over.

De kans op het ontstaan van complicaties heeft u voor een gedeelte zelf in de hand. Laat een schaamlipcorrectie in de omgeving van Venray uitvoeren door een ervaren arts in een hygiënische, steriele omgeving. Hou bepaalde leefregels in acht. Ga de eerste weken na de ingreep niet te lang in bad, ga niet paardrijden of fietsen. De eerste weken wordt vrijen afgeraden. Na gemiddeld zes weken is uw schaamstreek voldoende hersteld en zijn de littekens tot rust gekomen. Complicaties die zich voordoen zijn vrijwel altijd tijdelijk van aard, zonder blijvende gevolgen. Acura Medisch Centrum staat bekend om de scherpe schaamlipcorrectie prijzen in combinatie met hoge kwaliteit.

Herstel na schaamlipcorrectie behandeling

De schaamlipcorrectie in Venray of omgeving vindt plaats op poliklinische basis. Na de ingreep kunt u gewoon naar huis om in uw eigen, vertrouwde omgeving te herstellen. Zelf autorijden wordt afgeraden, laat u daarom door een familielid of bekende naar huis brengen. Van echte napijn is, na het uitwerken van de plaatselijke verdoving, vaak geen sprake. Als u pijn en/of ongemakken ondervindt, kunt u een paracetamol gebruiken. De geopereerde schaamlippen zijn na de ingreep gezwollen. Om de zwellingen tegen te gaan ontvangt u koelinstructies die u op kunt volgen. Zo’n drie dagen na de schaamlipcorrectie zijn de zwellingen al behoorlijk afgenomen. Geadviseerd wordt om het de eerste dagen rustig aan te doen, maar wel te blijven bewegen.

Meer weten over een schaamlipcorrectie?

Ondervindt u lichamelijke ongemakken tijdens het dragen van een strakke broek? Veroorzaakt fietsen of paardrijden een onaangenaam, pijnlijk gevoel? Een schaamlipcorrectie kan deze ongemakken wegnemen. Het is een kleine ingreep die doorgaans niet langer dan 60 minuten duurt. Acura Medisch Centrum in Weert legt u de ingreep graag nader toe, tijdens een persoonlijk intakegesprek. Maak online een afspraak voor een intakegesprek.

Gratis en vrijblijvend een schaamlipcorrectie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘schaamlipcorrectie Venray’ een consult inplannen voor een schaamlipcorrectie behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu