fbpx

Schaamlipcorrectie vergoed

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed bij u? Problemen met de schaamlippen komen helaas regelmatig voor bij vrouwen. Omdat er een probleem rust op het onderwerp, vinden veel vrouwen het vaak lastig om erover te praten met hun partner, vrienden of specialist. Hoewel dit volkomen begrijpelijk is, is dit zeker niet nodig. Mocht u last hebben van bijvoorbeeld te grote of asymmetrische schaamlippen, dan kunt u een schaamlipcorrectie het beste bespreekbaar maken. In de meeste gevallen kunt u terecht bij uw huisarts. Het is dan belangrijk om een zo duidelijk mogelijk beeld van uw situatie te schetsen. Op die manier kan de huisarts de ernst van het probleem zo goed mogelijk inschatten, om vervolgens samen met u een passende oplossing te bedenken. U kunt zich echter afvragen of een schaamlipcorrectie vergoed wordt voor u.

Schaamlipcorrectie vergoed.
Schaamlipcorrectie vergoed.
Correctie van de schaamlippen

Wanneer er problemen in de schaamstreek zijn, is dit meestal te wijten aan de binnenste schaamlippen. Te grote schaamlippen kunnen bijvoorbeeld pijn veroorzaken tijdens fietsen, vrijen of het dragen van strakke kleding. Het is verstandig om deze pijn altijd serieus te nemen; geen enkele vrouw kiest ervoor om met irritaties door het leven te gaan. Er zijn bovendien ook voldoende professionele oplossingen om dit soort problemen tegen te gaan. Een van de voornaamste behandelingen op dit gebied is de schaamlipcorrectie. Bij een schaamlipcorrectie wordt het weefsel dat voor problemen zorgt zorgvuldig verwijderd en gehecht. Deze relatief eenvoudige ingreep heeft een duidelijk merkbaar resultaat. Alhoewel de herstelperiode soms vervelend kan zijn, is de ingreep het voor veel vrouwen zeker waard. U kunt zich echter afvragen: wordt een schaamlipcorrectie vergoed? Afhankelijk van uw klachten wordt een behandeling in sommige gevallen vergoed. Voor een verzekeraar is het van belang dat er een medische oorzaak is voor de behandeling, zoals pijn of (hevige) irritatie. Wanneer dit het geval is, wordt een schaamlipcorrectie in bepaalde gevallen vergoed. Mocht u geen fysieke pijn, maar wel mentaal veel last hebben, dan is de situatie moeilijker te beoordelen door uw zorgverzekeraar. Er zijn gevallen bekend dat zorgverzekeraars de behandeling in deze situaties (deels) vergoeden, maar dit is geheel afhankelijk van de voorwaarden. U kunt dit het beste van tevoren goed uitzoeken; mogelijk wordt uw schaamlipcorrectie namelijk gewoon vergoed.

Geen schaamlipcorrectie vergoed krijgen

Zoals eerder aangegeven, worden schaamlipcorrecties om cosmetische redenen zelden vergoed. Wij begrijpen goed dat er situaties zijn waarbij u ondanks de kosten toch graag gebruik wilt maken van deze behandeling. Een eerlijke en scherpe schaamlipcorrectie prijs, is dan mooi meegenomen. Helaas is dit niet vanzelfsprekend.
Veel klinieken rekenen hoge schaamlipcorrectie prijzen voor een behandeling. Het is daarom verstandig om van tevoren, bijvoorbeeld op het internet, vooronderzoek te doen. U kunt ook het beste bij verschillende klinieken een prijsaanvraag doen. Zo kunt u de prijzen gemakkelijk met elkaar vergelijken en de meest voordelige behandeling vinden. Het is belangrijk om te weten dat de verdovingen voor een behandeling ook bijzonder prijzig kunnen zijn. Voorkom onverwachte kosten en vraag altijd of de verdovingen in de aanvraag inbegrepen zitten.

Schaamlipcorrectie vergoed FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een eventuele schaamlipcorrectie vergoeding. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wordt een schaamlipcorrectie vergoed?
De schaamlipcorrectie wordt alleen vergoed door zorgverzekeraars als er sprake is van ernstige misvorming van de schaamlippen. Deze misvorming kan een oorzaak zijn van ziekte, verminking, ongevallen en/of een medische verrichting. Vergoeding komt alleen voor als voor de ingreep sprake van een medische noodzaak is.

2. Wordt een schaamlipcorrectie vergoed als ik beperkt word in mijn dagelijkse activiteiten?
Vrouwen met grote binnenste schaamlippen kunnen hier op verschillende manieren hinder en ongemak door ervaren. Pijn bij het vrijen, een oncomfortabel gevoel tijdens het fietsen of paardrijden en het niet lekker zitten van strakke kleding. Zorgverzekeraars vergoeden deze ingreep tegenwoordig helaas zelden tot nooit. Het betreft namelijk geen medische noodzaak. Uiteraard kunt u altijd een verzoek tot vergoeding bij uw verzekeraar indienen.

3. Komt iedereen in aanmerking voor een schaamlipcorrectie?
Als de binnenste, kleine schaamlippen verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen kunt u hier ongemak door ervaren. Naast lichamelijke klachten komen ook psychische klachten voor. U kunt schaamtegevoelens ontwikkelen. Daarnaast komt pijn tijdens alledaagse zaken als fietsen, zitten, sporten en vrijen voor. U kunt in dergelijke gevallen een correctie van de schaamlippen overwegen. Dit kan echter alleen als de schaamlippen volgroeid zijn. Voordat u een afspraak maakt voor een intakegesprek, kunt u zich door een arts laten adviseren of uw schaamlippen inderdaad afwijken en te groot zijn. Naast het verkleinen van de schaamlippen moet de correctie ook een bijdrage geven aan uw gevoel van welzijn.

4. Kan ik de kosten in mindering brengen op mijn belastingaangifte?
Medische kosten die u zelf betaalt, komen soms als aftrekpost in aanmerking. Hiervoor gelden echter regels en bepalingen waar u zich aan dient te houden. Ook de belastingdienst kan, net als uw zorgverzekeraar, voorwaarden stellen waar u aan moet voldoen. Actuele tips en informatie over de mogelijkheden kunt u krijgen van uw belastingconsulent en/of een fiscaal adviseur.

5. Kan ik korting krijgen op de schaamlipcorrectie?
Acura Medisch Centrum hanteert uiterst competitieve prijzen voor deze cosmetische ingreep. U kunt rekenen op een ervaren arts die u gedurende de ingreep begeleidt. Zowel het intakegesprek als de nazorg zijn inbegrepen. Door vooraf onderzoek te doen naar de prijzen die gerekend worden voor de ingreep, kunt u prijzen en kwaliteit vergelijken en bent u in staat om een weloverwogen beslissing te nemen.

6. Hoe kan ik mezelf voorbereiden op de ingreep?
De ingreep heeft geen bijzondere voorbereiding nodig. Tijdens het intakegesprek wordt gesproken over uw gezondheid en mogelijk medicijngebruik. De arts geeft u advies over het gebruik van uw medicatie, kort voor en na de schaamlipcorrectie. Met name het gebruik van bloedverdunnende medicijnen en aspirine dient zo’n drie tot tien dagen voor de ingreep gestopt te worden. U krijgt van de arts te horen wanneer u weer een gewoon medicijngebruik kunt volgen. Rooksters wordt geadviseerd om zo’n 4 tot 6 weken voor de schaamlipcorrectie te stoppen met roken. Roken heeft een negatieve invloed op het herstel, daarom dient u ook een aantal weken na de ingreep niet te roken.

7. Kan ik de prijzen van een schaamlipcorrectie vergelijken?
Tegenwoordig zijn er online meerdere mogelijkheden om de prijzen van cosmetische ingrepen met elkaar te vergelijken. Acura Medisch Centrum staat bekend om de betaalbare tarieven, die in combinatie met een hoge klantwaardering leiden tot een interessante mogelijkheid.

8. Kan ik direct na de ingreep weer werken?
De meeste vrouwen die een schaamlipcorrectie ondergaan, doen het een aantal dagen rustig aan. Er is echter geen beperking om uw werkzaamheden te hervatten, tenzij u lichamelijk zware arbeid verricht. Het operatie gebied kan de eerste dagen licht gezwollen en gevoelig zijn. De arts kan advies geven om voorzichtig te koelen, zodat de zwellingen afnemen. Volg de instructies van de arts altijd op. U bevordert hiermee het herstel.

9. Wat zijn de risico’s van een schaamlipcorrectie?
De schaamlipcorrectie is een relatief veilige ingreep, met een relatief kleine kans op risico’s en complicaties. Er bestaat bijvoorbeeld een kans op nabloedingen, door het ontstaan van zwellingen kunnen de hechtingen scheuren en in het operatiegebied kan gevoelloosheid of een infectie ontstaat. Daarnaast kunt u te maken hebben met een trekkend litteken, een asymmetrisch resultaat en een allergische reactie op de gebruikte verdovingsmiddelen. U kunt de kans op bijwerkingen verkleinen door de tips en adviezen van de behandelend arts op te volgen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een schaamlipcorrectie?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘schaamlipcorrectie vergoed’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu