fbpx

Schaamlipcorrectie Weert

Overweegt u een schaamlipcorrectie in Weert of omgeving? Ongemakken door schaamlippen zijn niet altijd zichtbaar. Toch ervaart een groot aantal vrouwen pijn en een oncomfortabel gevoel tijdens het sporten, paardrijden of fietsen. Badkleding of een strakker zittende broek vergroot het ongemak en vrijen vergroot het gevoel van ongemak en schaamte. Met een schaamlipcorrectie worden deze ongemakken verholpen. De resultaten die met deze behandeling bereikt worden, zijn uitstekend.

Schaamlipcorrectie Weert.
Schaamlipcorrectie Weert.
Labia correctie in Weert

De meest voorkomende klachten bij te grote schaamlippen zijn wrijving en pijn. Wrijving ontstaat voornamelijk als er strakke kleding wordt gedragen, terwijl pijnklachten zich voordoen tijdens het sporten. Ervaart u een pijnlijk gevoel bij het vrijen? Schaamt u zich in badkleding? Met een schaamlipcorrectie kunnen de schaamlippen gecorrigeerd worden. De labia correctie, zoals een schaamlipcorrectie wordt genoemd, is een kleine ingreep die ongeveer een uur duurt. Het verkleinen van de binnenste schaamlippen, labia minora, is een vaak toegepaste ingreep. Naast het oplossen van lichamelijke klachten kan een schaamlipcorrectie ook uitgevoerd vanuit cosmetisch oogpunt. Als u de vorm van de schaamlippen niet mooi vindt, kan een labia correctie uitkomst bieden. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Vaginale verjonging zonder operatie (Viveve-therapie)€ 2.500
Labiaplastiek€ 1.000
€ 795

Als u tarieven gaat vergelijken, zult u zien dat Acura Medisch Centrum een betaalbaar tarief hanteert voor het corrigeren van de binnenste schaamlippen. De kliniek is in 2018 door Weekblad Elsevier verkozen tot Beste Kliniek van Nederland. U kunt rekenen op ervaren artsen en een hoge mate van kwaliteit op het gebied van zorg- en serviceverlening.

Veilige operatie schaamlippen

Bij een binnenste schaamlipcorrectie wordt het deel van de kleine schaamlippen, dat uitsteekt, naar wens verwijderd. Door de ingreep zijn de grote en kleine schaamlippen beter in verhouding met elkaar. Het betreft een relatief eenvoudige, kortdurende ingreep die meestal onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. De arts verwijdert de overtollige huid en het eventueel opgestapelde vet. De wonden worden gehecht met oplosbaar hechtdraad, dit hoeft later niet verwijderd te worden. Zorg dat u op de dag van de ingreep tijdig aanwezig bent. Voor aanvang wordt de ingreep nogmaals met u doorgenomen en wordt de overtollige huid die zal worden verwijderd afgetekend. Na het afronden van de schaamlipcorrectie kunt u rustig bijkomen van de ingreep. Als de arts heeft gecontroleerd of alles goed gaat met u, krijgt u kort na de ingreep toestemming om naar huis te gaan. Regel tijdig vervoer. Het is na de ingreep niet toegestaan om zelfstandig achter het stuur plaats te nemen.

De nazorg bij een schaamlipcorrectie in Weert

Om het herstel vlot te laten verlopen, is goede nazorg van belang. U ontvangt hiervoor adviezen die u in de dagen en weken na de schaamlipcorrectie kunt opvolgen. Het behandelde gebied is na de ingreep gezwollen en u kunt last hebben van bloeduitstortingen en milde napijn. Koelen gaat de zwellingen tegen en doet de pijn verminderen. Hoe kunt u de geopereerde schaamlippen koelen? Dit gaat het beste met bijvoorbeeld een zakje diepvrieserwtjes die u in een handdoek of washandje wikkelt. Zowel zitten als naar het toilet gaan kunnen de eerste week pijnlijk zijn. Geadviseerd wordt om dagelijks de wonden tweemaal te spoelen met lauw water. Douchen is toegestaan. Het nemen van een (warm) bad stelt u minimaal twee weken uit. Warm water zorgt voor toename van de zwellingen. Sportieve activiteiten en seksuele contacten vermijdt u tot zes weken na de schaamlipcorrectie. De meeste vrouwen hervatten de normale dagelijkse, lichte, werkzaamheden een aantal dagen na de ingreep. Als u de instructies opvolgt is de kans op mogelijke complicaties klein. De schaamlipcorrectie is relatief een veilige behandeling, die net als elke andere operatie wel risico’s met zich meebrengt.

 • In enkele gevallen doet zich een allergische reactie voor op de gebruikte verdovingsmiddelen of desinfectie middelen.
 • Trombose en infectiegevaar.
 • Verstoorde wondgenezing.
 • De gehechte wonden kunnen open gaan. Als er te veel druk ontstaan op de wonden kan dat de wonden openen. Dit kan ook een gevolg zijn van een ontsteking en/of infectie. Eens de wond terug open gaat zal het herstel langer duren dan verwacht.
 • Asymmetrische resultaten.
 • Rooksters wordt geadviseerd om ca. zes weken voor de schaamlipcorrectie te stoppen met roken en dit tot een aantal weken na de ingreep vol te houden. Roken heeft een negatieve invloed op het herstel en vergroot de kans op ontstekingen.
Waarom een schaamlipcorrectie in Weert?

De ervaren artsen van Acura Medisch Centrum in Weert passen de schaamlipcorrectie regelmatig toe. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kunt u de bereikte resultaten bekijken en alle vragen stellen die u heeft met betrekking tot de ingreep. Benieuwd naar de mogelijkheden? Een afspraak is zo gemaakt.

Gratis en vrijblijvend een schaamlipcorrectie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘schaamlipcorrectie Weert’ een consult inplannen voor een schaamlipcorrectie behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu