fbpx

Shampoo tegen haaruitval

Er bestaan diverse shampoos tegen haaruitval. Een shampoo tegen haaruitval kan verschillende soorten werkingen hebben. De 4 belangrijkste manieren zijn:

 • Het verbeteren van de doorbloeding van de hoofdhuid.
 • Het opnemen van essentiële voedingsstoffen van de haarwortels.
 • Het blokkeren van de DHT.
 • Een laagje leggen om de haarwortel, waardoor de haar direct dikker wordt.
Shampoo tegen haaruitval?
Shampoo tegen haaruitval?
Als u uw haren gezond en vitaal wilt houden, is het belangrijk dat u een goede shampoo en conditioner gebruikt. De shampoo reinigt uw haar en de hoofdhuid en kan daarnaast ook bijdragen aan een goede voeding van de hoofdhuid en de haarwortels. Als u op zoek bent naar een anti-haaruitval shampoo, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw haarstructuur en of u een droge, normale of vette hoofdhuid heeft. Op de website van de Haarstichting vindt u ook interessante informatie over haaruitval shampoos.

Welke anti-haaruitval shampoo of shampoo tegen haaruitval werkt het beste voor u?

Wij bieden een shampoo aan, welke geschikt is voor mensen met haaruitval. Deze anti-haaruitval shampoo is mild voor de hoofdhuid en bevat de benodigde voedingsstoffen, welke een haarwortel nodig heeft voor een gezonde haargroei. Naast de reinigende werking heeft onze shampoo daarom ook een conditionerende werking.
Het is daarnaast belangrijk dat de shampoo geen schadelijke stoffen als parabenen bevat.

Shampoo tegen haaruitval FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over shampoos tegen haaruitval. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Welke shampoo kan ik gebruiken om haaruitval tegen te gaan?
Het aantal shampoos en conditioners dat een vermindering van haarverlies en een volle haardos belooft, is enorm. Het merendeel van dit soort producten belooft meer dan dat ze kunnen waarmaken. Er zijn slechts enkele bewezen producten die haarverlies effectief verminderen. Uw huisarts of specialist kan onder meer ketoconazol shampoo adviseren, maar ook bijvoorbeeld Minoxidil lotion heeft bewezen resultaten.

2. Waar kan ik shampoo tegen haaruitval kopen?
Zowel online als bij de drogist op de hoek van de straat worden shampoos en conditioners tegen haaruitval verkocht. Let op welk product u koopt. Niet iedere shampoo heeft het gewenste resultaat, terwijl de kosten behoorlijk op kunnen lopen. Gespecialiseerde webshops, maar ook haarklinieken en behandelend specialisten kunnen u helpen met het kiezen van de geschikte shampoo.

3. Hoe helpt een goede haarverzorging bij het tegengaan van haaruitval?
Een gezonde, verzorgde hoofdhuid kan haaruitval eventueel verminderen. Zowel uw hoofdhuid als de haarzakjes hebben baat bij een schone omgeving die vrij is van schadelijke factoren. Eventueel kunt u uw kapper vragen om een shampoo advies. Kappers adviseren u zowel een shampoo als conditioner die vrij zijn van agressieve synthetische ingrediënten. Vaak heeft een verzorgende, milde shampoo de voorkeur. Hiermee kan de pH-waarde hersteld worden, waardoor uw hoofdhuid niet verstopt raakt en een betere doorbloeding bewerkstelligd wordt.

4. Kan shampoo tegen haaruitval door mannen en vrouwen gebruikt worden?
Ja. Shampoos en conditioners die speciaal voor haaruitval zijn ontwikkeld en bewezen, zijn geschikt voor mannen en vrouwen. Onderscheid kan soms wel worden gemaakt in een lijn voor mannen en een aparte productlijn voor vrouwen. Het enige verschil zit doorgaans in de geur van de shampoo of conditioner.

5. Zijn shampoos tegen haaruitval vrij verkrijgbaar?
Shampoos die u bij de meeste webshops en in drogisterijen koopt, zijn vrij verkrijgbaar. Anders is het als u door uw (huis)arts of dermatoloog een shampoo krijgt voorgeschreven. Deze middelen, waaronder ketoconazol shampoo, zijn uitsluitend op recept verkrijgbaar.

6. Hoe gebruik ik shampoo tegen haaruitval?
Gebruik het product niet vaker dan wordt aangegeven op de verpakking, gebruik ook niet meer shampoo dan aanbevolen. Meestal volstaat het om uw haar twee tot drie keer per week te wassen met de shampoo. Zorg er voor dat u de shampoo en eventuele conditioner zorgvuldig uitspoelt en dat er geen zeepresten in het haar achterblijven.

7. Kan een shampoo tegen haaruitval onbeperkt gebruikt worden?
Lees de verpakking en/of een gebruiksaanwijzing voordat u begint met het gebruik van een nieuwe shampoo. Meestal kan langdurig gebruik geen kwaad, maar houd u aan het gebruikersadvies. Op de verpakking staat doorgaans ook vermeld wanneer u resultaat mag verwachten. Blijft het resultaat uit dan kunt u eventueel een andere shampoo overwegen.

8. Kan een shampoo gecombineerd worden met een haartransplantatie?
Na een haartransplantatie volgt u de tips en verzorgingsadviezen van een haartransplantatie specialist op.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘shampoo tegen haaruitval’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu