fbpx

Skinbooster

Heeft u al eens gehoord van de innovatieve skinbooster? Met de jaren verliest uw huid aan volume, elasticiteit en stevigheid. Uw huid kan droger aanvoelen, maar ook het verschijnen van rimpeltjes en lijntjes horen bij het verouderingsproces. De huid voldoet niet meer aan het jeugdige schoonheidsideaal dat u wellicht voor ogen had. De conditie van uw huid wordt niet alleen door uw leeftijd bepaald, dagelijks krijgt uw huid ook verschillende invloeden van buitenaf te verwerken. Zowel de weersomstandigheden als periodes van stress, alcoholgebruik en roken laten hun sporen na op uw huid. Met behulp van een skinbooster worden oneffenheden verwijderd en krijgt uw huid een jeugdige en vitale uitstraling.

Skinbooster.
Skinbooster.
Skinbooster behandeling

Merkt u dat uw huid droger wordt? Stoort u zich aan de vorming van lijntjes en rimpeltjes in uw gezicht? Een skinbooster behandeling kan een interessante oplossing zijn. Naarmate u ouder wordt, verliest de huid hyaluronzuur. Deze lichaamseigen stof zorgt er voor dat er collageen wordt aangemaakt. Collageen is nodig om uw huid er fris, glad, soepel en strak uit te laten zien. Skinbooster bestaat uit een injectievloeistof die is samengesteld uit het belangrijke hyaluronzuur en andere voedende ingrediënten. De skinbooster wordt met kleine injecties in de te behandelen huid gespoten. In tegenstelling tot een filler behandeling, die meer gericht is op het geven van meer volume, zorgt een skinbooster voor optimale hydratatie. Een van de resultaten is een minder droge, stralende huid. Een skinbooster behandeling kan zowel bij de huid in uw gezicht plaatsvinden, maar ook uw hals, handen en decolleté stralen na een behandeling. U kunt de skinbooster behandeling zien als een ware vitamine bom voor uw huid. Acura Medisch Centrum werkt met hoogwaardige kwaliteitsproducten waarbij de verschillende skinboosters bestaan uit zowel zuivere als effectieve ingrediënten. Een behandeling kan op uw specifieke wensen en huidproblemen worden afgestemd. De verschillende ingrediënten hebben elk een eigen unieke werking en zijn geschikt voor diverse toepassingsgebieden. Deze behandeling wordt ook wel een mesotherapie huid behandeling genoemd.

Mooie huid met een skinbooster

Een skinbooster behandeling verbetert de hydratatie en elasticiteit van uw huid. Uw huid krijgt dankzij het hyaluronzuur een frisse uitstraling. Hyaluronzuur houdt vocht vast. Hierdoor vervagen lijntjes en rimpeltjes. Uw huid wordt strakker. Skinboosters geven uitstekende resultaten. Deze resultaten zijn echter niet direct na een behandelsessie optimaal. De huidtherapeut kan een skinbooster behandeling voorstellen en afhankelijk van welke huid u laat behandelen wordt een advies gegeven voor een aantal benodigde behandelingen. Tussen elke behandeling zit steeds 1 tot 2 weken. Bij de meeste mannen en vrouwen is na 3 tot 6 behandelsessies het resultaat optimaal. Na elke behandelsessie ziet u huidverbetering. De ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum kunnen tijdens een intakegesprek een skinbooster behandeling op uw persoonlijke situatie afstemmen. Verschillende skinbooster behandelingen worden in de kliniek met uitstekende resultaten toegepast:

 • HA Injectable
 • HA Tensor Lift
 • Hyalift 75
 • HA Eyes

Elke skinbooster heeft unieke eigenschappen. Uw huidstructuur wordt dankzij deze behandeling verbeterd, krijgt een betere kleur, meer stevigheid en ziet er glad en soepel uit. Voordat de skinbooster wordt geïnjecteerd, wordt uw huid gereinigd. Na de behandeling kan de behandelde huid rood verkleurd zijn. Normaal gezien verdwijnt dit in de uren na de behandeling. Uw huid voelt gehydrateerd aan en lijntjes worden verzacht. De resultaten die bereikt worden, zijn tijdelijk. Geadviseerd wordt om regelmatig voor een nabehandeling te kiezen. De behandelend arts kan u hierover meer informatie geven.

Toepassingsgebieden skinboosters

Skinboosters verzorgen uw huid van binnenuit. Dit wordt mogelijk gemaakt door de toevoeging van diverse belangrijke voedingsstoffen, waardoor het lichaamseigen collageen wordt gestimuleerd. Uw huid wordt op effectieve wijze verbeterd. Oneffenheden verminderen, rimpels en lijntjes worden verminderd. Een skinbooster behandeling heeft een meervoudige werking:

 • Het herstellen van de vochtbalans.
 • Diep hydrateren van uw huid, gedurende langere tijd.
 • Uw huid wordt weer glad, soepel en strak.
 • Lijntjes en rimpeltjes worden verminderd.
 • Fijne littekentjes worden eveneens verminderd (het betreft littekens die ontstaan zijn door onder meer zonbeschadiging).

Skinbooster behandelingen kunnen zowel de huid van uw gezicht verbeteren, alsook uw hals, decolleté en handen weer laten stralen. De behandeling kan gecombineerd worden met onder meer een fractional laser behandeling. Door de combinatie worden nog mooiere resultaten geboekt. Of u voor een combinatie behandeling in aanmerking komt, kan door de artsen van Acura Medisch Centrum beoordeeld worden.

Voorbereiding van een skinbooster behandeling

Skinboosters zijn een cosmetische behandeling met behulp van kleine injecties. Het is een veilige behandeling die geschikt is voor het verbeteren van de verouderde huid bij mannen en vrouwen. Om de kans op eventuele complicaties tot een minimum te beperken, is de behandelend arts geïnteresseerd in uw gezondheid en medische achtergrond. Tijdens het intakegesprek wordt onder meer gesproken over:

 •  Eventueel medicatie gebruik dat van invloed kan zijn op een skinbooster behandeling.
 • Eerdere cosmetische behandelingen die u heeft ondergaan.
 • Ziektes, waaronder diabetes en/of auto-immuunziektes.

In uitzonderlijke gevallen kan een arts aan de hand van de verstrekte informatie een andere cosmetische behandeling voorstellen. U ontvangt advies en tips om de behandeling, het herstel en de resultaten zo vlot mogelijk te laten verlopen. Een van de speerpunten is tijdig stoppen met roken. Roken heeft een negatieve invloed op het verouderingsproces van uw lichaam en daar hoort ook uw huid bij. Om het resultaat te bevorderen en uw huid te laten stralen, is stoppen met roken een waardevol advies. Risico’s en complicaties die zich voor kunnen doen behoren tot de algemene bijwerkingen in geval van een behandeling met fillers. Van het ontstaan van kleine zwellingen, bloeduitstortingen en jeuk tot een gevoelige behandelde huid. De meeste bijwerkingen zijn tijdelijk van aard en verdwijnen in de dagen na de skinbooster behandeling. Houden de zwellingen en/of verkleuringen aan? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de behandelend arts. Wellicht dat u last heeft van een allergische reactie of een infectie.

Resultaten skinbooster

Met behulp van speciale injecties wordt de collageen aanmaak gestimuleerd. Al na een eerste behandeling ziet uw huid er beter uit. Uw huid is aanmerkelijk minder droog en voelt soepeler aan. De resultaten van een skinbooster behandeling verschillen per persoon en per behandelde zone. Het resultaat verbetert zich naarmate de behandelsessies vorderen. U heeft even geduld nodig voor het optimale resultaat is bereikt. De arts zal u wijzen op het feit dat de resultaten niet blijvend zijn. Het natuurlijke verouderingsproces kan niet worden gestopt door een skinbooster behandeling. Regelmatig een nabehandeling houdt uw huid echter in topvorm, met een jeugdige uitstraling. Hoe de resultaten er uit zien kan door de specialist tijdens het intakegesprek worden aangegeven. U kunt voorbeelden bekijken van uitgevoerde skinbooster behandelingen. Aan de hand van deze foto’s krijgt u een beter beeld van de mogelijkheden. Toch is het belangrijk om met een open blik naar dit soort foto’s en voorbeelden te kijken. Er zit immers een aantal weken tot maanden tussen de voor en na foto. Resultaten hebben tijd nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Skinbooster prijs

Cosmetische behandelingen kennen over het algemeen een prijskaartje. De skinbooster prijs hangt onder meer af van het soort behandeling en het aantal behandelsessies. Vaak is het voordeliger om de sessies in pakketvorm ‘af te nemen’. Als u prijzen met elkaar wilt vergelijken, kunt u daar soms uw voordeel mee doen. Let wel op dat u tarieven van behandelingen met dezelfde skinboosters vergelijkt. Stel uzelf ook de vraag hoe eventuele nazorg is geregeld. In geval van complicaties is het belangrijk om te weten hoe u de behandelend arts zo spoedig mogelijk kunt bereiken.

Afspraak maken voor een skinbooster behandeling

Stoort u zich aan een ouder wordende huid? Valt het u op dat uw huid er de laatste tijd niet meer zo soepel en strak uitziet? Overweegt u een cosmetische behandeling om de conditie van uw huid te verbeteren? Een skinbooster behandeling is een niet-operatieve ingreep met behulp van injecties. De resultaten die met de behandeling bereikt worden, zijn uitstekend bij zowel mannen als vrouwen. Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden die skinboosters hebben? Skinbooster behandelingen worden bij Acura Medisch Centrum in de kliniek in Weert uitgevoerd. Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden de verschillende skinboosters nader toegelicht en wordt gesproken over de behandeltechnieken die worden toegepast. De arts geeft advies over welke skinbooster behandeling bij u het beste resultaat biedt. Aandacht wordt eveneens besteed aan de complicaties en risico’s die een skinbooster behandeling heeft. Naast tijd voor het uiteenzetten van de behandeltechnieken zal de arts informeren naar uw gezondheid. Neem eventuele medicatie die u gebruikt mee, evenals documentatie van behandelend medisch specialisten. Door open en volledig te zijn, kan de behandeling zorgvuldig voorbereid worden en in optimale omstandigheden verlopen. Bespreek uw verwachtingen en wensen van de behandeling die u overweegt te ondergaan. De arts zal, indien nodig, uw verwachtingen enigszins bijsturen. Acura Medisch Centrum kan telefonisch bereikt worden. U kunt ook een e-mail sturen of het contactformulier invullen. U kunt rekenen op discretie, een hoge mate van persoonlijke dienstverlenging, jarenlange ervaring met het uitvoeren van cosmetische behandelingen en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. U bent van harte welkom bij de specialisten en deskundige medewerkers bij een van de Acura klinieken.

Skinbooster FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over skinboosters voor de huid of het haar. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is een skinbooster?
Skinboosters worden gebruikt om uw huid te verzorgen, dit gebeurt van binnenuit. In tegenstelling tot wat nogal eens wordt gedacht, zijn skinbooster geen fillers. Skinboosters herstellen het vochtgehalte en de elasticiteit, waardoor de kwaliteit van uw huid verbetert. Uw huid ziet er stralend, verzorgd en glad uit.

2. Hoe wordt een skinbooster behandeling uitgevoerd?
Met behulp van dunne naaldjes wordt de skinbooster in de huid geïnjecteerd, waar het een voedend, hydraterend effect heeft. Een enkele keer wordt de huid vooraf verdoofd met een verdovende crème. De behandeling zelf wordt daardoor niet als pijnlijk ervaren. Skinboosters hebben de beste resultaten als de behandeling in kuurvorm wordt gedaan. Dat betekent 3 tot 4 behandelsessies waar telkens minimaal 2 weken tussen zit.

3. Welke resultaten heeft een skinbooster behandeling?
Als gevolg van het ouder worden, wordt uw huid minder elastisch en vitaal. Het laten toepassen van een skinbooster behandeling zorgt ervoor dat de natuurlijke aanmaak van hyaluronzuur en collageen worden gestimuleerd. Dit resulteert in een verbeterde elasticiteit. Ook wordt de vochtbalans hersteld. Uw huid krijgt een gezondere uitstraling en fijne rimpeltjes nemen in zichtbaarheid af. Effecten zijn echter niet direct na een behandelsessie zichtbaar, dit duurt gemiddeld 2 tot 3 weken. Bereikte resultaten zijn langdurig en houden meerdere maanden aan.

4. Ben ik geschikt voor een skinbooster behandeling?
Skinboosters kunnen bij mannen en vrouwen worden toegepast om de huid te hydrateren en herstellen. Uw huid krijgt een mooie gloed en wordt beter in conditie gehouden. Regelmatig worden skinbooster behandelingen toegepast om onder meer zonschade en acné-littekens te behandelen. Uiteraard wordt uw huid eerst bekeken en beoordeeld door een ervaren huidtherapeut.

5. Wat is het verschil tussen skinboosters en fillers?
Skinboosters geven uw huid niet meer volume, zoals fillers dat wel doen. Skinboosters maken fijne lijntjes echter wel minder zichtbaar. Waar de skinbooster behandeling is bedoeld om uw huid te hydrateren, hebben fillers een ander effect en zijn de toepassingsmogelijkheden anders.

6. Hoe ziet mijn huid er na een skinbooster behandeling uit?
De behandelde huid kan rood en licht gezwollen zijn. Een enkele keer zijn blauwe plekjes zichtbaar. Na een aantal dagen nemen deze verschijnselen af. Tussendoor is het mogelijk om de behandelde huid te koelen, om de zwellingen te beperken en verminderen.

7. Is een skinbooster behandeling voldoende voor een natuurlijk resultaat?
Een skinbooster behandeling is altijd tijdelijk. Na verloop van tijd verliest uw huid weer wat van de opgebouwde elasticiteit. Cosmetisch artsen en huidtherapeuten adviseren bij een eerste skinbooster behandeling altijd een sessie in kuurvorm, zodat een optimaal effect kan worden verkregen. Afhankelijk van uw huid en de verwachting die u heeft zijn dan 3 tot 4 behandelsessies nodig. Wilt u het effect ook op langere termijn vasthouden, dan worden regelmatige nabehandelingen geadviseerd.

8. Hoe lang is de downtime na een skinbooster behandeling?
Uw dagelijkse werkzaamheden kunnen na de behandelsessie gewoon hervat worden. Geadviseerd wordt om de eerste 24 uur na de behandeling geen make-up aan te brengen op de behandelde huid. Vermijd het nemen van een warme douche, ga niet naar de sauna en sla intensief sporten een dag over. Daarna kunt u uw gewone sportiviteiten en -activiteiten hervatten.

9. Zijn skinboosters veilig?
Ja, een skinbooster behandeling is relatief veilig als u deze door een ervaren arts of huidtherapeut laat uitvoeren. Acura Medisch Centrum werkt met kwaliteitsvolle skinboosters die de uitstraling van uw huid verbeteren. De producten die gebruikt worden bestaan uit bewezen werkzame ingrediënten en hyaluronzuur. Van bijwerkingen of complicaties is zelden sprake en deze blijven doorgaans beperkt tot roodheid, blauwe plekjes en zwellingen.

10. Welke lichaamsgebieden kunnen met skinboosters behandeld worden?
Skinboosters verbeteren de huid van uw gezicht, hals en decolleté. Daarnaast worden skinboosters ook toegepast aan de handen.

11. Zijn combinatie behandelingen mogelijk?
In combinatie met een fractional laser behandeling worden met skinboosters nog mooiere en betere resultaten bereikt. Niet iedereen is geschikt voor de fractional laser behandeling. Als uw voorkeur uitgaat naar een combinatie behandeling, dan kunt u dit bespreken met de arts of huidtherapeut tijdens een consult of intakegesprek.

12. Kan ik na een skinbooster behandeling in de zon zitten?
Om het resultaat op positieve manier tegemoet te komen wordt zowel directe, langdurige blootstelling aan het natuurlijke zonlicht en de zonnebank afgeraden. Probeer hier een aantal dagen op te letten en bedek de huid daar waar mogelijk. Kies daarna voor het gebruik van een hoge beschermende SPF factor.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een skinbooster?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘skinbooster’ een consult inplannen voor cosmetische ingreep? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu