fbpx

Slechte haartransplantatie

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Op het grote aantal haarimplantaties dat op jaarbasis wordt uitgevoerd, komt bij sommige haarklinieken helaas ook wel eens een slechte haartransplantatie voor. Het spreekt voor zich dat u een slechte haartransplantatie wilt voorkomen. U kunt het risico op een teleurstelling verkleinen door een goede voorbereiding. Wordt u geconfronteerd met een slechte haartransplantatie? Het is mogelijk om dit te laten corrigeren.

Slechte haartransplantatie?
Slechte haartransplantatie?
Wanneer is er sprake van een slechte haartransplantatie?

De opvattingen over een slechte haartransplantatie zijn gemengd. Wanneer is er wel of geen sprake van een slecht uitgevoerde haartransplantatie? Over het algemeen verloopt het merendeel van het aantal haartransplantaties dat jaarlijks in Nederland wordt uitgevoerd zonder problemen. Het resultaat van een slechte haartransplantatie hoeft niet altijd veroorzaakt door de haarkliniek te zijn. Dit kan ook aan bijvoorbeeld slechte nazorg liggen. Het kan daardoor bij iedere kliniek voorkomen dat de resultaten niet aan het verwachtingspatroon voldoen. U kunt de kans op een tegenvallend resultaat wel zo veel mogelijk beperken. Neem de tijd om uzelf voor te bereiden op de ingreep. U kunt dit doen door ervaringsverhalen van anderen te lezen. Dit verschaft u inzicht in de toegepaste technieken, de verschillende haarklinieken en het herstel na de ingreep. Let daarbij wel op dat sommige informatie niet altijd even objectief is. Overigens kan vaak wel gesproken worden over een slechte haartransplantatie wanneer:

 • U na de haartransplantatie een onnatuurlijk ogende haarlijn heeft. Dit kan komen, doordat de getransplanteerde haarzakjes op de verkeerde plaatsen ingebracht zijn.
 • U tijdens de herstelperiode ziet dat er nauwelijks hergroei van de haren plaatsvindt. Het kan gebeuren dat bij getransplanteerde haren het natuurlijke haargroeiproces uitblijft. Diabetes patiënten kunnen hier onder andere mee te maken krijgen.
 • Door een te lage dichtheid ontstaat er een onnatuurlijk resultaat. Dit kan soms gecorrigeerd worden door een volgende behandeling te ondergaan.
Slechte haartransplantatie corrigeren

De beslissing om een haarimplantatie te ondergaan neemt u niet tussen twee kopjes koffie door. Het is een ingrijpende behandeling waar een lange periode aan vooraf gaat. Om problemen te voorkomen is het belangrijk om de adviezen van een ervaren cosmetisch arts op te volgen. Bezoek meerdere haarklinieken en probeer zoveel mogelijk ervaringen te lezen. De artsen van Acura Medisch Centrum hebben lange ervaring met de FUE haartransplantatie techniek. Tijdens het intakegesprek dat u heeft met een cosmetisch arts, wordt u eerlijk geadviseerd of een haartransplantatie bij u goede resultaten kan geven. Niet iedere oorzaak van haaruitval en kaalheid komen in aanmerking voor een haartransplantatie. De arts kan u in dat geval adviseren over een behandeling tegen haaruitval die beter bij u past. Heeft u een haartransplantatie ondergaan en bent u ontevreden over het resultaat? Acura Medisch Centrum kan dit mogelijk herstellen door bijvoorbeeld de haardichtheid te verbeteren en uw haarlijn weer een natuurlijke uitstraling te geven.

Voorlichting kan slechte haartransplantatie voorkomen

Slechte resultaten worden bij een haarimplantatie niet altijd veroorzaakt door een slechte behandeling. Als u vooraf niet of onvoldoende bent voorgelicht, heeft u mogelijk ook geen advies ontvangen. Bij een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum geven de artsen u informatie en advies over de periode kort voor en na de ingreep. Handige leefregels die het resultaat positief kunnen beïnvloeden. Het spreekt voor zich dat uw hoofdhuid tijd nodig heeft om van de operatie te herstellen. Wees daarom altijd voorzichtig met bukken, tillen en overmatige inspanning waarbij u veel zweet. Het dragen van hoofddeksels wordt ook niet toegejuicht, net zoals roken en het gebruik van alcohol. Tijdens het intakegesprek zal een haarspecialist u vragen naar uw verwachtingspatroon. Indien nodig kan deze verwachting bijgesteld worden. De resultaten hangen daarnaast af van het aantal grafts die getransplanteerd wordt. Bij Acura bestudeert de arts uw hoofdhuid en wordt de oorzaak van uw haaruitval besproken. Aan de hand hiervan kan de arts bepalen hoeveel haarzakjes in een ideale situatie getransplanteerd worden om tegenvallende resultaten te voorkomen. Ook de haartransplantatie kosten voor u zullen worden besproken.

Slechte haartransplantatie FAQ – Veelgestelde vragen

1. Kan een haartransplantatie mislukken?
Ja, dat is mogelijk. Het is echter belangrijk om te weten dat dit zelden het geval is. Zeker als u de haartransplantatie uit laat voeren door een ervaren haartransplantatie specialist, is er van een mislukt resultaat niet snel sprake. Het is aan u om de adviezen en instructies op te volgen en uw huid en haar te verzorgen, zoals de arts u heeft aangeraden.

2. Wanneer is er sprake van een slechte haartransplantatie?
Als er onvoldoende haarzakjes aanslaan en er minder haardichtheid wordt bereikt dan verwacht, kan er sprake zijn van een slechte of mislukte haartransplantatie. Haarzakjes die in een andere groeirichting geplaatst worden, kunnen bovendien een onnatuurlijk resultaat tot gevolg hebben. Kies daarom altijd voor een ervaren haartransplantatie specialist.

3. Betekent een goedkope haartransplantatie altijd een slechte haartransplantatie?
Nee. De goedkoopste aanbieder levert niet per definitie de minste kwaliteit en/of een slecht resultaat. Zet de verschillende mogelijkheden op een rijtje, zodat u de aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Een goede voorbereiding vooraf is vaak al de helft van een goed resultaat. Bovendien voorkomt u teleurstellingen als u weet wat u van een haartransplantatie kunt verwachten.

4. Is een slechte haartransplantatie het resultaat van een te hoog verwachtingspatroon?
Nee, dat is niet altijd zo. Een te hoog verwachtingspatroon heeft eerder een teleurstellend resultaat tot gevolg. Slechte haartransplantaties hebben vaker betrekking op onnatuurlijke resultaten, zoals een scheve haarlijn en/of te grote grafts. Onervaren specialisten die te weinig behandelingen uitvoeren, hebben de techniek vaak niet in de vingers zitten. Dit gebrek aan ervaring resulteert dan in een slecht haartransplantatie resultaat.

5. Kan een slechte haartransplantatie voorkomen worden?
Ja, vaak is dit wel mogelijk. Een goede voorbereiding, het vergelijken van de mogelijkheden en het bezoeken van een aantal haartransplantatie klinieken draagt bij aan het voorkomen van een slecht resultaat. Neem hiervoor de tijd, zodat u de juiste afweging kunt maken. Lees ervaringsverhalen van anderen en maak zelf kennis met behandelend haartransplantatie specialisten. Het is een investering die u doet in uw eigen welbevinden.

6. Is het mogelijk om een slechte haartransplantatie te corrigeren?
Slechte of teleurstellende resultaten van eerder uitgevoerde haartransplantaties kunnen doorgaans verbeterd worden. Mislukte haarlijnen krijgen een natuurlijke uitstraling en daar waar mogelijk kan uw haardos verder verdicht worden. De aanwezigheid van voldoende donormateriaal is hiervoor een vereiste. Uw verwachtingen en wensen worden uitgebreid met u besproken, evenals de redenen waarom u teleurgesteld bent in het eerder bereikte resultaat.

7. Kan het resultaat van een slechte haartransplantatie gecamoufleerd worden?
Ja. U kunt uw hoofd bedekken met een petje, sjaaltje of mutsje. Het is ook mogelijk om tijdelijk voor het dragen van een haarwerk, haarstukje en/of pruik te kiezen.

8. Kunnen haartransplantatie littekens behandeld worden?
Littekens die zijn ontstaan na een FUT haartransplantatie, kunnen gecamoufleerd worden. Dit kan zowel met een FUE haartransplantatie, als door een niet-invasieve micro haar pigmentatie behandeling.

9. Kan een onnatuurlijke groeirichting ongedaan gemaakt worden?
Als u in het verleden een haartransplantatie heeft ondergaan, waarbij de haarzakjes in de verkeerde groeirichting zijn geplaatst, is er soms sprake van een onnatuurlijk resultaat. Deze grafts kunnen door een ervaren specialist verwijderd worden en opnieuw in de transplantatiegebieden geplaatst worden, maar dan wel in de juiste groeirichting.

10. Kan de haaruitval terugkeren na een succesvolle FUE haartransplantatie?
Het mislukken van een transplantatie na een succesvolle behandeling is uiterst zeldzaam. Het komt een enkele keer voor dat er sprake is van een zekere mate van haaruitval door een verandering in het haargroeiproces. Dit is vaak tijdelijk en de haargroei herstelt zich daarna. Ook medische aandoeningen kunnen van invloed zijn op de haargroei. Dit ongeacht het succes van de haartransplantatie.

11. Waar vind ik ervaringsverhalen van slechte haartransplantaties?
Online worden zowel positieve als negatieve ervaringsverhalen gedeeld. U vindt ervaringen van anderen onder andere op diverse fora als op persoonlijke blogs en vlogs. Even Googelen levert meerdere resultaten op. Lees meningen en ervaringen van anderen met een open blik. Iedereen ervaart een gesprek, behandeling of resultaat op zijn of haar eigen manier.

12. Heb ik garantie op een haartransplantatie?
De meeste haarklinieken geven garantie op succesvol getransplanteerde haarzakjes. Zowel de garantieperiode als de garantievoorwaarden kunnen verschillen per haarkliniek. Vraag hiernaar tijdens het intakegesprek.

13. Wordt er vaker bij mannen of vrouwen een slechte haartransplantatie uitgevoerd?
Mannen en vrouwen die een haartransplantatie ondergaan bij een ervaren kliniek als Acura Medisch Centrum, bereiken doorgaans de beste resultaten. De beste resultaten worden namelijk bereikt als er sprake is van een ervaren specialist. Resultaten bij mannen en vrouwen zijn doorgaans goed. Doe van tevoren altijd voldoende onderzoek en bereid u goed voor op zowel een intakegesprek bij een haarkliniek als de behandeling zelf.

14. Klopt het dat de kwaliteit van buitenlandse haartransplantaties soms te wensen overlaat?
In binnen- en buitenland zijn haarklinieken actief. Om teleurstellingen te voorkomen en het risico op bijwerkingen en complicaties te beperken, kiest u voor een haartransplantatie specialist met aantoonbare ervaring en goede reviews. Bij buitenlandse klinieken hoeft u niet op kwaliteit in te boeten, maar het verdient wel de aanbeveling om vooraf goed te vergelijken en indien mogelijk eerste ter plekke een kijkje te nemen.

15. Duurt het lang, voordat de getransplanteerde haarzakjes zijn vastgegroeid?
Gemiddeld duurt dit zo’n twee tot drie dagen. Het is juist daarom dat geadviseerd wordt om het de eerste dagen rustig aan te doen en met een extra kussen te slapen. Kam uw haren deze dagen niet, het vergroot de kans dat u de haarzakjes per ongeluk mee kamt.

16. Ik kom in Nederland niet in aanmerking voor een haartransplantatie, kan ik naar het buitenland gaan?
Haartransplantatie specialisten zullen niet zonder reden zeggen dat u geen geschikte kandidaat bent. De resultaten die verwacht worden, zijn onvoldoende en de kans op een teleurstelling ligt voor de hand. U kiest in dit soort situaties beter voor een alternatief zoals bijvoorbeeld micro haar pigmentatie. De kans dat u in het buitenland toch behandeld wordt en vervolgens een tegenvallend resultaat bereikt is groot.

17. Is het zichtbaar in het donorgebied dat ik een haartransplantatie heb laten toepassen?
Normaal gesproken kunnen zo’n 5.000 haarzakjes uit het donorgebied verwijderd worden, zonder dat dit dunne plekken laat zien. Veel hangt af van uw haardichtheid en de mate waarin het haarverlies is gevorderd.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘slechte haartransplantatie’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu