fbpx

Sporten of werken na de haartransplantatie?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Snel al weer werken na een haartransplantatie, is dit verstandig of niet? Het is niet direct te zeggen of dit voor u het geval is. Of u na de haartransplantatie al weer snel mag werken, hangt namelijk onder andere af van het werk dat u doet. Er is namelijk natuurlijk een verschil of u een rustige kantoorbaan hebt of professioneel bokser bent. In dit artikel wordt uitgelegd wat u direct na de haarimplantatie behandeling beter wel of juist niet kunt doen. Daarnaast worden ook diverse termijnen aangegeven voor sporten en werken na de haartransplantatie.

Sporten of werken na de haartransplantatie?
Sporten of werken na de haartransplantatie?
Sporten na de haartransplantatie?

Sporten na de haartransplantatie, wat mag wel en wat mag niet? Meestal wordt er aangeraden om de eerste week helemaal niet te sporten na de haartransplantatie. U moet dan op een bepaalde manier slapen en mag bijvoorbeeld ook niet voorover bukken, omdat er dan extra druk op het hoofd kan komen te staan. Na ongeveer 2 weken kunt u wel weer rustig gaan hardlopen of fietsen, zolang er geen kans bestaat dat de grafts worden beschadigd. Contactsporten moet u minimaal de eerste 4 weken na de haartransplantatie mijden. Onder contactsporten wordt boksen verstaan, maar ook bijvoorbeeld voetbal.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Werken na de haartransplantatie?

Hoe snel u weer kunt werken na de haartransplantatie, is afhankelijk van wat u doet. Als u een kantoorbaan heeft en er bestaat geen kans dat u uw hoofd stoot, kunt u in principe de da na de behandeling al weer aan het werk. Houd er echter wel rekening mee dat er direct na de behandeling zwelling kan ontstaan. Daarnaast kan er ook sprake zijn van de vorming van korstjes. Als u een helm op heeft of kans heeft dat u uw hoofd stoot, raden we aan de eerste 4 weken extra voorzichtig te doen. De haarimplantaten zijn namelijk nog erg gevoelig en mogen dan niet beschadigd worden.

Sporten of werken na de haartransplantatie FAQ – Veelgestelde vragen

1. Kan ik na een haartransplantatie direct weer aan het werk?
Ervaren haartransplantatie specialisten raden aan om het de eerste 14 dagen na de ingreep rustig aan te doen. Uw hoofhuid en de getransplanteerde haarzakjes hebben rust nodig om optimaal te herstellen. Zeker als u zware lichamelijke arbeid verricht, wordt deze rustperiode aanbevolen. Hervat uw werkzaamheden in overleg met de behandelend specialist.

2. Wanneer kan ik dagelijkse activiteiten hervatten?
Getransplanteerde haarzakjes hebben een aantal dagen nodig om vast te groeien. Gedurende deze dagen luidt het advies om het vooral rustig aan te doen. Lichte huishoudelijke klusjes kunt u daags na de haartransplantatie uitvoeren en dit langzaamaan uitbreiden. Let op dat u uw hoofd ontziet en voorkom dat u uw hoofd stoot.

3. Mag ik direct na de haartransplantatie gaan sporten?
Nee, sporten wordt eveneens de eerste twee tot vier weken na de haartransplantatie afgeraden. Zeker contactsporten dienen vermeden te worden, evenals hevig zweten. Afhankelijk van het type sport dat u beoefent, kunt u deze vaak na ongeveer twee weken weer voorzichtig oppakken.

4. Is het toegestaan om na een haartransplantatie een bezoek aan de sauna in te plannen?
Nee, net zoals sporten kunt u ook het bezoek aan de sauna beter uitstellen. Hevig zweten dient u de eerste vier weken na de ingreep te vermijden, omdat dit het herstel negatief kan beïnvloeden. Na twee tot vier weken kunt u uw normale activiteiten hervatten.

5. Is zwemmen na een haartransplantatie toegestaan?
Zwemmen, zowel in zee als in een zwembad, wordt afgeraden. Gun uw lichaam voldoende tijd om te herstellen van de ingreep. Zoutwater en chloorwater laten hun sporen na op de pas getransplanteerde haarzakjes. Wacht vier weken voordat u een duik in zee en/of een zwembad neemt.

6. Hoe kan ik het moment van een haartransplantatie het beste plannen in verband met werk en sportieve activiteiten?
U weet zelf het beste wat er van u wordt verwacht bij het uitvoeren van uw werkzaamheden. Door dit bespreekbaar te maken tijdens het intakegesprek bij een haartransplantatie specialist, krijgt u gericht advies over de mogelijkheden. Voor een goed resultaat is het van belang om uw werkzaamheden af te stemmen en/of in te plannen op de datum van de behandeling. Goede resultaten worden bereikt als u zich houdt aan de tips en adviezen van de specialist. Overhaast niets en ga pas weer aan het werk als de specialist aangeeft dat u voldoende bent hersteld.

7. Ik heb mijn vakantie gepland direct na de haartransplantatie. Is dat een verstandige keuze?
Zeker als u thuis blijft en geen grootse vakantieplannen heeft, dan kan een vakantie na de haartransplantatie een goede optie zijn. Heeft u echter een strandvakantie in gedachten, dan is het wellicht beter om die plannen tot een later moment uit te stellen. Ook tijdens een vakantie doet u het rustig aan en gaat u niet uren achtereen in de zon zitten met een hoofdhuid die pas een ingrijpende behandeling heeft ondergaan.

8. Wanneer kan ik weer onbezorgd van een stranddag genieten?
Zolang de behandelde huid roze is, blijft u beter uit de zon. Na zo’n vier weken is de huid veelal voldoende hersteld. Zorg bij blootstelling aan het zonlicht dat u de huid goed beschermt. Dit kan door een hoge SPF factor te gebruiken. Welke crème u hiervoor gebruikt, kan de haarkliniek u adviseren. Gaat u naar het strand om te watersporten of om strandsporten te beoefenen? Wees uzelf er van bewust dat de crème herhaaldelijk aan dient te worden gebracht, om het beschermende effect te waarborgen.

9. Mag ik ook niet gaan zwemmen of naar de sauna met een beschermende badmuts?
Na een haartransplantatie is het belangrijk om de haarzakjes die getransplanteerd zijn te beschermen en beschadiging te voorkomen. De eerste dagen na de ingreep zijn nodig om de haarzakjes vast te laten groeien. Contact met de hoofdhuid dient u te vermijden. Ook het dragen van hoofdbedekking doet u in de eerste weken na de behandeling beter niet. Het gebruik van een badmuts behoort daar ook toe. Gun uw lichaam tijd om te herstellen. Na twee tot vier weken kunt u alle sporten en activiteiten weer beoefenen.

10. Kan ik met mijn (klein)kind gaan babyzwemmen?
Nee, ook dat doet u beter even niet. Zwembaden, zeker bij babyzwemmen, zijn warm waardoor uw hoofd al snel zweterig aanvoelt. Dat zweten is niet goed voor de haarzakjes die recent getransplanteerd zijn. Ook hier geldt dat u na twee tot vier weken weer rustig kunt gaan zwemmen.

11. Ik kan niet zolang van mijn werk wegblijven. Kan ik een beschermende helm dragen?
Bespreek deze mogelijkheden met de behandelend haartransplantatie specialist. U krijgt dan een advies dat is afgestemd op uw situatie.

12. Klopt het dat ik zittend moet slapen om het herstel te bespoedigen?
Nee. Geadviseerd wordt om de eerste twee tot drie nachten met een extra kussen te slapen, zodat u iets hoger ligt dan normaal. Daarna kunt u uw gewone slaaphouding weer aannemen.

13. Ik werk in een stoffige omgeving, is dat van invloed op het resultaat van de haartransplantatie?
Stoffige ruimtes kunnen een nadelig effect hebben op zowel het herstel als het eindresultaat. Hervat uw werkzaamheden in overleg met de behandelend specialist. Deze kan extra advies en tips geven over de bescherming van de behandelde hoofdhuid.

14. Kan ik met een badmuts wel in zee gaan zwemmen, kort na een haartransplantatie?
Nee. Het dragen van een strak zittende badmuts is niet bevorderlijk voor de resultaten en zwemmen wordt de eerste weken sowieso afgeraden. Dat geldt zowel voor zout water als chloor water. Geef uw lichaam de tijd om te herstellen van de ingreep. U zult later extra tevreden naar het eindresultaat kijken.

15. Welke dagelijkse activiteiten kan ik direct hervatten?
Lichte, huishoudelijke klusjes kunnen gewoon uitgevoerd worden. Wees de eerste dagen voorzichtig, vermijd overmatige inspanningen en stoot uw hoofd niet. Daarna kunt u steeds meer taken en werkzaamheden hervatten.

16. Hoe kan ik mijn hoofdhuid beschermen tijdens het sporten?
Wanneer u de geadviseerde periode van 2 tot 4 weken in acht heeft genomen, kunt u uw normale sportieve activiteiten hervatten. Bent u niet zeker van uzelf? Overleg met de behandelend specialist.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘sporten of werken na de haartransplantatie’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu