fbpx

Stoppeltattoo

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren de stoppeltattoo behandeling niet uit, maar kunnen u hier wel het e.e.a. over vertellen. We voeren wel bijvoorbeeld de FUE haartransplantatie, baardtransplantatie en mesotherapie behandeling uit.
De stoppeltattoo of micro haar pigmentatie behandeling is een niet chirurgische behandeling om een geschoren look na te bootsen. Hierdoor kan kaalheid en dun wordend haar worden behandeld. De micro haar pigmentatie behandeling heeft diverse voor- en nadelen ten opzichte van bijvoorbeeld de haartransplantatie. Wanneer u twijfelt tussen de verschillende behandelingen, kunt u bij ons informatie opvragen over beide behandelingen en gericht advies ontvangen over de behandelingen.

Stoppeltattoo.
Stoppeltattoo.
Hoe is de stoppeltattoo ontstaan?

De stoppeltattoo bestaat inmiddels zo’n 10 jaar. 10 jaar geleden was het resultaat van deze behandeling echter nog niet zo mooi als dit tegenwoordig is. De pigmenten die 10 jaar geleden werden gebruikt, verkleurden vaker en het resultaat zag er niet altijd even natuurlijk uit. Er zijn momenteel verschillende gespecialiseerde micro haar pigmentatie klinieken. Het is verstandig om te kiezen voor een ervaren en kundige kliniek, als u deze behandeling overweegt. Let op dat de kwaliteit die de verschillende klinieken kunnen bieden, sterk kunnen verschillen. Het resultaat van de behandeling is onder andere afhankelijk van de gebruikte pigmenten, de gebruikte apparatuur, de ervaring van de stoppeltattoo specialist en de techniek die wordt toegepast.
De micro haar pigmentatie behandeling is ontstaan dankzij de permanente make-up behandeling. Hiermee werden eerder al wenkbrauwen en lippen behandeld. Er is 10 jaar geleden bedacht dat dit ook een mooi effect zou kunnen geven op het hoofd. De eerste behandelingen hadden nog niet echt mooie resultaten, maar na veel trial and error werden de resultaten steeds mooier en zijn ze nu nog nauwelijks van echt te onderscheiden.

Wat kost een stoppeltattoo?

De kosten van een stoppeltattoo kunnen sterk verschillen per kliniek. Let op dat de betere klinieken meestal wel wat duurder zijn, maar dat de resultaten hier over het algemeen wel mooier zijn. De kosten van deze behandeling zijn ook afhankelijk van de grootte van de behandeling. Als u alleen inhammen heeft, zullen de kosten gemiddeld lager zijn dan wanneer u het hele hoofd wilt laten behandelen. Door de meeste klinieken wordt daarom gesproken van ‘micro haar pigmentatie zones’. Hoe meer zones behandeld moeten worden, hoe hoger de kosten zullen zijn. De kosten van deze behandeling zijn gemiddeld vaak wel wat lager dan van bijvoorbeeld een haartransplantatie behandeling.

Stoppeltattoo ervaringen

De ervaringen met de stoppeltattoo zijn overwegend positief. Er zijn onder andere op het forum Haarweb diverse ervaringen te vinden over deze behandeling. Online zijn er zowel positieve als negatieve stoppeltattoo ervaringen te vinden. De negatieve ervaringen zijn vaak bij de onervaren klinieken. De positieve ervaringen zijn vaak juist van de meer ervaren klinieken.
De MHP kliniek heeft ons een stoppeltattoo ervaring doorgestuurd van één van hun cliënten, die we graag met u delen:
Koos schrijft: ‘Toen ik rond mijn 20e kaal begon te worden, vond ik dat verschrikkelijk. Mijn haar ging zo snel achteruit, dat een haartransplantatie helaas geen optie meer was. Mijn donorhaar was namelijk niet toereikend om de behandeling uit te kunnen voeren en een mooi resultaat te krijgen. Met een haartransplantatie wordt natuurlijk het haar herverdeeld over het hoofd. Als je helemaal kaal bent en alleen aan de achterkant wat haar hebt, zal het niet meer zo vol worden als ik graag zou willen. Daarom ben ik verder gaan kijken en kwam ik op de haar tattoo waarmee haarstoppels konden worden nagebootst. Ik zou het haar dan altijd kort moeten houden, maar dat had ik nu ook al. Ik heb toen ook diverse foto’s bestudeerd van mensen die ook helemaal kaal waren. Ik vond het resultaat er erg mooi uitzien en besloot me na veel online onderzoek te laten behandelen bij de MHP kliniek. Na de eerste behandeling  zag het er al zo veel beter uit. Van mijn omgeving kreeg ik ook diverse positieve reacties. Na 3 behandelingen was het resultaat optimaal. Het is nauwelijks van echt haar te onderscheiden.

Stoppeltattoo of haartransplantatie?

Zoals eerder vermeld bestaan er een aantal voor- en nadelen van de stoppeltattoo en de haartransplantatie. Als u twijfelt tussen deze behandeling, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. De micro haar pigmentatie behandeling heeft als belangrijkste nadeel dat u het haar altijd kort moet houden. Het belangrijkste voordeel van deze behandeling is dat het mogelijk is u te laten behandelen, wanneer u niet meer genoeg donorhaar heeft voor een haartransplantatie behandeling.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?
Stoppeltattoo FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over de stoppeltattoo. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat houdt een stoppeltattoo in?
Stoppeltattoo is een andere benaming voor micro haar pigmentatie. Bij een MHP behandeling wordt gekleurd permanent of semipermanent pigment in uw bovenste huidlaag ingebracht. Na verloop van tijd vervagen de pigmenten op natuurlijke wijze. U kunt dan eventueel kiezen voor een nabehandeling.

2. Kom ik in aanmerking voor een stoppeltattoo?
Micro haar pigmentatie is geschikt voor een grote groep mensen. Zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden kunnen gebruik maken van deze prima oplossing bij haaruitval. De behandeling kan worden toegepast om uw haardos optisch voller te laten lijken. Daarnaast worden littekens en kale plekken op fraaie wijze gecamoufleerd en een kaal hoofd krijgt een verzorgde ‘shaven look’.

3. Wanneer kan ik geen stoppeltattoo aan laten brengen?
Uw geschiktheid wordt vastgesteld door een MHP specialist. Het is belangrijk dat u relevante informatie over uw gezondheid, medicijngebruik en eventuele aandoeningen kenbaar maakt tijdens een adviesgesprek. Als u kampt met een actieve infectie op uw hoofdhuid, dan zal een specialist adviseren om de stoppeltattoo op een later tijdstip aan te laten brengen. Littekens kunnen pas behandeld worden als ze minimaal een jaar oud zijn. In geval van een zwangerschap kan een behandeling eveneens afgeraden worden. Mensen die gevoelig zijn voor de stoffen die in de pigmenten zitten, wordt geadviseerd eerst een proefstukje uit te laten voeren. Hiermee kan een mogelijk allergische reactie vooraf al worden uitgesloten.

4. Waar moet ik op letten als ik een stoppeltattoo aan laat brengen?
Maak kennis met de specialist die de behandeling uitvoert. Stel alle vragen die u heeft en vraag of u foto’s van behaalde resultaten kunt zien. De langdurige behandeling dient in een hygiënische omgeving plaats te vinden, waarbij het normaal is dat voor aanvang van de behandeling uw huid wordt schoongemaakt en gedesinfecteerd. Ervaren specialisten werken altijd met steriel verpakte materialen en de behandelaar draagt handschoenen tijdens de behandeling. Voor een vlotte behandeling is het belangrijk dat u vertrouwen heeft in degene die de stoppeltattoo aanbrengt. Dat betekent dat u zo ontspannen mogelijk in de behandelstoel plaatsneemt.

5. Ga ik voor permanente of semipermanente pigmenten?
Het verschil in de gebruikte pigmenten is de duur van de zichtbaarheid. Permanente pigmenten zijn, als vanzelfsprekend, langer zichtbaar dan de semipermanente varianten. Een voordeel van semipermanent pigment is dat de kleuren vervagen en dat u na ongeveer een jaar tot anderhalf jaar een nabehandeling nodig is. Tijdens de nabehandeling kunnen zowel de kleur als de omvang van de haarstoppels aangepast worden. Wat in uw situatie de beste keuze is, zal door de MHP specialist nader worden toegelicht.

6. Kan een stoppeltattoo bij elke haarkleur worden toegepast?
Ondanks het feit dat de effecten over het algemeen beter zijn bij meer donkere haarkleuren, is een stoppeltattoo bij iedere haarkleur mogelijk. Ook blond haar kan met MHP optisch verdicht worden. De kleur van het haar en het pigment dient wel donkerder te zijn dan uw huidskleur.

7. Wordt een stoppeltattoo met een verdoving uitgevoerd?
Het aanbrengen van het pigment doet meestal niet echt pijn. Het gevoel dat wordt omschreven is eerder irritant dan pijnlijk. Micro haar pigmentatie is een langdurige behandeling, waarbij u tussen de 6 en 8 uur in een behandelstoel zit. Van zowel een plaatselijke verdoving als van een volledige narcose is geen sprake. Om de pijn tot een minimum te beperken, kan de huid vooraf worden ingesmeerd met een verdovende crème en kunt u desgewenst ook een pijnstiller gebruiken.

8. Kan ik na het aanbrengen van een stoppeltattoo sporten?
De eerste 48 tot 72 uur dient u het rustig aan te doen. Het is beter om gedurende deze tijd uw haar niet te wassen en transpireren tot een minimum te beperken. Afhankelijk van het soort sport dat u beoefent, is het beter om dit een paar dagen op een laag pitje te zetten. Zwemmen en een bezoek aan de sauna stelt u ook minimaal een week uit.

9. Hoelang duurt het voor ik hersteld ben van een stoppeltattoo?
Het herstel verloopt bij de meeste behandelingen vlot. Een aantal eenvoudige richtlijnen die u daarbij op kunt volgen zijn onder meer het gebruik van een verzorgende crème met hoge SPF factor, als u de huid blootstelt aan het zonlicht. Na een paar dagen mag u uw haar en hoofdhuid weer wassen. Gebruik hiervoor een verzorgende zachte shampoo, dit eventueel op advies van de MHP specialist. Doorgaans is na 7 tot 10 dagen niet meer zichtbaar dat u een stoppeltattoo heeft laten aanbrengen. Als uw huid dan nog rood is en/of gezwollen, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de haarkliniek waar u de stoppeltattoo heeft laten aanbrengen.

10. Kunnen de pigmenten verwijderd worden als ik niet tevreden ben met het resultaat?
Het kan voorkomen dat het resultaat toch niet aan uw verwachting voldoet. Semipermanente pigmenten zullen na verloop van tijd op natuurlijke wijze verdwijnen. Als er sprake is van permanent pigment dan kan dit, indien gewenst, verwijderd worden met een IPL- of laserbehandeling. De resultaten hiervan zijn echter niet zeker. Een goede voorbereiding kan teleurstellingen voorkomen.

11. Wat kost een stoppeltattoo behandeling?
MHP specialisten bepalen zelf de tarieven. Dit betekent dat het interessant kan zijn om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Let bij het vergelijken van prijsopgaves op of het om hetzelfde aantal hoofdzones gaat, welk pigment gebruikt wordt en hoeveel behandelsessies zijn inbegrepen.

12. Kan een stoppeltattoo in termijnen betaald worden?
Cosmetische behandelingen worden geregeld in termijnen betaald. Verschillende kredietverstrekkers hebben zich hierin gespecialiseerd. Indien u het bedrag voor de gewenste micro haar pigmentatie niet in een keer kunt of wilt missen, kunt u advies inwinnen bij een kredietmaatschappij. Geld lenen kost echter wel geld en u bent 48 tot 60 maanden bezig met maandelijkse aflossingen. De vraag is of u gedurende al die tijd herinnerd wilt worden aan de cosmetische behandeling die u heeft ondergaan.

13. Na hoeveel behandelsessies heeft een stoppeltattoo een optimaal resultaat?
Het laten aanbrengen van een stoppeltattoo is een persoonlijke behandeling. Doorgaans zijn drie behandelsessies bij de kostprijs inbegrepen. Na twee behandelingen bereiken veel mannen en vrouwen het gewenste resultaat. Het komt helaas ook voor dat iemand meerdere behandelsessies nodig heeft om een optimaal resultaat te bereiken.

14. Is een stoppeltattoo een geschikte behandeling voor het verbergen van littekens?
Jazeker, en dat geldt niet alleen voor het camoufleren van haartransplantatie littekens. Ook littekens als gevolg van een operatie, een ongeluk of brandwonden kunnen met behulp van een MHP verborgen worden. Let wel op dat een litteken minimaal een jaar aanwezig moet zijn, voordat tricopigmentatie mogelijk is.

15. Wat is het verschil met een tatoeage?
Micro haar pigmentatie apparatuur is speciaal ontwikkeld en heeft een kortere naald dan bij de tatoeage techniek. Daarnaast zit er een verschil in de inkt en pigmenten die gebruikt worden. Het MHP pigment wordt in de bovenste huidlaag ingebracht, terwijl tatoeage inkt dieper in de huidlagen wordt ingebracht. Een tatoeage is hoofdzakelijk bedoeld om op te vallen en dat is bij een stoppeltattoo juist niet het geval.

16. Laat ik een stoppeltattoo bij een binnen- of buitenlandse kliniek aanbrengen?
Cosmetische behandelingen, waaronder micro haar pigmentatie worden in binnen- en buitenland aangeboden. Vooraf vergelijken kan interessante voordelen met zich meebrengen. Lees reviews en wees zorgvuldig met uw uiteindelijke keuze. Weet dat u meer dan een behandelsessie nodig heeft voor een optimaal resultaat. Dat betekent dat u ook meerdere keren naar de MHP specialist heen en weer moet reizen.

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘stoppeltattoo’ een consult inplannen voor een FUE haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu