fbpx

Strakkere kaaklijn

Bent u niet tevreden over uw kaaklijn en wilt u een strakkere kaaklijn hebben? Uw kaaklijn is bepalend voor zowel de vorm van uw gezicht als uw uitstraling. Een strakke kaaklijn geeft u een aantrekkelijke, jeugdige uitstraling. Als u ouder wordt, slinkt het kaakbot en kunnen deukjes, rimpeltjes en zelfs hamsterwangen ontstaan. Een strakkere kaaklijn geeft u weer een jonge uitstraling, maar hoe krijgt u weer een strakkere kaaklijn? Uiteraard kunt u proberen uw kaaklijn te verstrakken door veelvuldig te trainen of door het volgen van een bepaald dieet. Bent u echter op zoek naar een oplossing met bewezen resultaten? Verschillende cosmetische behandelingen bieden ook voor u een oplossing. Zowel een kaaklift, een kincorrectie als een cosmetische behandeling met fillers geven u de gewenste strakkere kaaklijn.

Strakkere kaaklijn.
Strakkere kaaklijn.
Strakkere kaaklijn behandelmogelijkheden

Een slapper wordende kaaklijn is het gevolg van het verlies van elasticiteit en stevigheid van de huid. Daarnaast kunnen ook uw wangen veel van het oorspronkelijke volume verliezen. Hierdoor krijgt uw gezicht een vermoeide en oudere uitstraling. Het is onvermijdelijk dat zowel mannen als vrouwen met het ouder worden een kaaklijn ontwikkelen die minder strak en sterk is dan voorheen. Als u zich stoort aan de vormen van uw gezicht en een slappe kaaklijn in het bijzonder kunt u streven naar een strakkere kaaklijn. Verschillende cosmetische behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de kaaklijn:

 • Het gebruik van fillers. ook wel injectables genoemd, worden toegepast om zowel plooien als rimpels op te vullen. De resultaten die bereikt worden met behulp van fillers zijn tijdelijk. Na verloop van tijd kan de behandeling herhaald worden.
 • Kaaklift. Met een kaaklift krijgt u een strakkere kaaklijn. De cosmetische operatieve ingreep biedt langdurige resultaten.
 • Kincorrectie. Net zoals de kaaklift is de kincorrectie een operatieve ingreep met prima resultaten.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan een ervaren cosmetisch arts u een behandeling voorstellen. Naast uw situatie spelen ook het verwachtingspatroon, uw algehele gezondheid en uw eventuele medisch verleden een rol in de keuze voor een behandeling.

Fillers voor een strakkere kaaklijn

Filler behandelingen behoren tot de meest populaire cosmetische behandelingen. Met behulp van fillers krijgt u niet alleen een strakkere kaaklijn. Ook rimpels, lijntjes een plooien worden zorgvuldig behandeld. Uw gezicht krijgt een frisse uitstraling. De behandelend specialist zal u tijdens een kennismakingsgesprek laten zien wat de mogelijkheden zijn om met fillers een strakkere kaaklijn na te streven. Het is een veilige behandeling, met een kleine kans op complicaties. Wees daarom altijd open over eventueel medicijngebruik. Alleen op deze manier kan een behandeling onder de meest gunstige omstandigheden worden toegepast. Acura Medisch Centrum voert filler behandelingen uit in de klinieken in Amsterdam en Weert. Het zijn kortdurende behandelingen, waarvoor geen plaatselijke of volledige verdoving noodzakelijk is. De fillers worden met fijne injectienaalden in het betreffende gebied gespoten. Er wordt gebruik gemaakt van fillers van onder meer:

 • Stylage
 • Ellansé
 • Juvéderm
 • Juvenus

De fillers die gebruikt worden voor een strakkere kaaklijn, zijn oplosbaar en tijdelijk van aard. Hoe lang de fillers zichtbaar blijven hangt af van het product dat wordt gebruikt en de gebieden die u laat behandelen. Een strakkere kaaklijn met behulp van fillers is zo’n 6 tot 18 maanden zichtbaar. Laat u rimpeltjes opvullen met een middel als Ellansé? Dan zijn de resultaten 1,5 tot 4 jaar zichtbaar. De behandelend specialist vertelt u alles over de verschillende fillers en geeft advies over de filler die in uw geval het beste gebruikt kan worden.

Kaaklift voor een strakkere kaaklijn

Wilt u meer dan een tijdelijke oplossing met fillers? Een strakkere kaaklijn kan ook nagestreefd worden met een kaaklift. Vaak wordt een kaaklift in combinatie met een halslift uitgevoerd. Of u in aanmerking komt voor een kaaklift wordt door de behandelend arts bepaald. Hiervoor vindt een intakegesprek plaats bij Acura Medisch Centrum. Aangezien het een operatieve ingreep betreft, met narcose, is het belangrijk om eventuele medische informatie mee te nemen. Geen enkele chirurgische ingreep is vrij van risico’s. Welke risico’s zich voor kunnen doen voor, tijdens of na de kaaklift voor een strakkere kaaklijn wordt tijdens het gesprek nader toegelicht. De kaaklift is een kortdurende ingreep, waarbij kleine incisies achter uw oor en in de nekhaarlijn worden gemaakt. De arts kan voorstellen om ook uw kin te behandelen en eventueel overtollig vetweefsel te verwijderen. Tijdens de kaaklift worden onderhuids spier- en bindweefsel strakker gehecht en is het resultaat een strakkere kaaklijn. De resultaten van een kaaklift zijn niet direct zichtbaar. U moet er rekening mee houden dat u de eerste 24 uur na de ingreep een bandage draagt. Daags na de ingreep wordt deze vervangen door een stretchverband dat u een week draagt. Door de druk worden zwellingen en eventuele blauwe plekken verminderd. U krijgt een afspraak om 10 tot 14 dagen de hechtingen te komen laten verwijderen. Gemiddeld is zo’n drie weken na de kaaklift uw strakkere kaaklijn zichtbaar. Voordat de resultaten optimaal zijn gaan twee tot drie maanden voorbij. Belangrijk om te weten is dat het natuurlijke verouderingsproces niet stopt nadat u een kaaklift heeft ondergaan. De resultaten van een kaaklift zijn langdurig zichtbaar, alhoewel soms niet alle rimpeltjes en/of lijntjes verdwijnen. Eventueel kunt u een aanvullende behandeling met fillers overwegen.

Kincorrectie voor een strakkere kaaklijn

Uw kin is, net als uw neus, mede bepalend voor uw kaaklijn. Als de verhouding weg is, kan een kincorrectie uw gezicht een jongere uitstraling geven. Een kincorrectie wordt vaak uitgevoerd met behulp van een prothese. Dankzij een implantaat krijgt uw korte kin of een kin die overloopt in uw hals een subtielere uitstraling. Ook krijgt u een strakkere kaaklijn. De ingreep wordt bij de meeste mannen en vrouwen onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Ziet u erg tegen de behandeling op of bent u erg angstig voor de ingreep? In overleg met de specialist kan eventueel voor sedatie, een roesje, worden gekozen. U merkt dan helemaal niets van de ingreep. Onder de kin wordt een kleine incisie gemaakt, die na afloop van de ingreep gehecht wordt. Wanneer het litteken tot rust is gekomen, is het nauwelijks nog zichtbaar. Na een korte hersteltijd in de kliniek, kunt u dezelfde dag naar huis om verder te herstellen. De resultaten van een kincorrectie zijn permanent. Uw strakkere kaaklijn is na een maand optimaal zichtbaar en geeft uw gezicht een frisse uitstraling.

Beste behandeling voor een strakkere kaaklijn

Wat voor u de beste behandeling is om een strakkere kaaklijn te krijgen, hangt van verschillende factoren af. Uiteraard bepaalt u zelf of u een cosmetische operatieve ingreep wilt ondergaan of dat uw voorkeur uitgaat naar de minder intensieve behandeling met fillers. Elke behandeltechniek heeft zo zijn voor- en nadelen. U kunt zich goed inlezen in de technieken door bijvoorbeeld mee te lezen op een forum waar cosmetische behandelingen worden besproken. Hier heeft u vaak ook de mogelijkheid om ervaringsverhalen van anderen te lezen. Hoe heeft iemand een strakkere kaaklijn gekregen met behulp van fillers en hoe lang zijn de resultaten zichtbaar? Hoe verloopt het herstel na een kaaklift en hoe voelt een kin aan na het inbrengen van een implantaat? Het zijn slechts een paar vragen waar u graag een antwoord op wilt hebben. Daarnaast kent iedere behandelmethode een kostenplaatje. Het spreekt voor zich dat een filler behandeling goedkoper is dan een kaaklift en/of een kincorrectie. Daar staat tegenover dat de resultaten van een filler behandeling tijdelijk zijn en dat u de behandeling moet herhalen om uw strakke kaaklijn te behouden. Persoonlijk advies krijgt u tijdens een intakegesprek bij de ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum. Hier worden uw wensen en verwachtingen omgezet in mogelijke resultaten. Heeft u een foutief verwachtingspatroon? Ook dan zal de arts u dit eerlijk vertellen en daar waar mogelijk uw verwachtingen bijstellen naar haalbare resultaten.

Meer informatie over een strakke kaaklijn

Stoort u zich al een tijdje aan uw hamsterwangen of aan de rimpeltjes in en om uw kaaklijn? Tegenwoordig is het prima mogelijk om op subtiele wijze weer een strakke kaaklijn te krijgen. Uw gezichtsuitdrukking wordt verbeterd en u ziet er weer fris en jeugdig uit. Hoe uw kaaklijn verbeterd kan worden, lichten de artsen van Acura Medisch Centrum u graag nader toe tijdens een vrijblijvend intakegesprek. Aan de hand van voorbeelden van reeds uitgevoerde behandelingen wordt duidelijk gemaakt wat de mogelijkheden zijn en welke resultaten bereikt kunnen worden. Een strakkere kaaklijn is een persoonlijke opvatting. De arts zal een persoonlijk behandelplan samenstellen en u daarbij van een gedetailleerde prijsopgave voorzien. Het staat u vrij om de tijd te nemen om een keuze voor een behandeling te maken. Vergelijkt u verschillende aanbieders met elkaar? Let dan altijd op welke kosten voor een strakkere kaaklijn precies in de totaalprijs zijn opgenomen. Acura Medisch Centrum streeft naar complete dienstverlenging met een hoge mate van zorg en kwaliteit. Nazorg is als vanzelfsprekend bij de prijsopgave inbegrepen. Wilt u meer weten over de behandelingen die een strakkere kaaklijn als resultaat hebben of wilt u een afspraak maken bij een van de klinieken in Amsterdam of Weert? Acura Medisch Centrum is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar. Geef aan waar uw voorkeur naar uitgaat en u ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord op uw vraag of een bevestiging op uw verzoek voor een afspraak.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een strakkere kaaklijn?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘strakkere kaaklijn’ een consult inplannen voor cosmetische ingreep? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu